Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Somon cu sos de portocale si ghimbir 27 Jan 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

Somon cu sos de portocale si ghimbir

Imprimare E-mail
luni, 01 noiembrie 2021

  4 bucati somon, zeama de la 2 portocale, 4-5 rondele ghimbir, 200 ml smantana pentru gatit, 75 g branza cu mucegai, sare, piper, ulei de masline.

 Se pune somonul intr-o tigaie, iar peste el se toarna zeama de portocala, pana cand il acopera. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga rondelele de ghimbir si uleiul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba putin, pana scade putin sosul. Se intorc bucatile de somon, dupa care se scot din tigaie. Peste sosul ramas se toarna smantana lichida pentru gatit si branza cu mucegai data pe razatoare, se condimeteaza si se lasa sa dea cateva clocote. Se serveste somonul cu sosul de smantana.

Placinta cu dovleac

 1 kg dovleac ras, 100 g unt, 125 g zahar, 400 g foi placinta subtiri, 100 g unt pentru uns foile, vanilie, scortisoara.

 Se curata dovleacul de coaja si se da prin razatoarea cu gauri mari, se amesteca bine cu zaharul si untul taiat in bucatele si se pun intr-o cratita, la foc mic si se lasa sa se caleasca 15 minute dupa care se stinge focul, se adauga scortisoara, vanilie si se lasa sa se raceasca complet. Separat se topesc 100 g unt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit dovleacul, intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Adaugam peste prima foaie o a doua foaie pe care o ungem cu unt si peste a doua foaie asezam a treia si ultima foaie pe care o ungem din nou cu putin unt. Punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou. Asa procedam cu toate foile. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung placintele cu putin unt. Se coc la cuptor preincalzit, pentru 30-35 minute. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar farin si se taie.

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 11,00 lei
- 2 luni: 22,00 lei
- 3 luni: 33,00 lei
- 4 luni: 44,00 lei
- 5 luni: 55,00 lei
- 6 luni: 66,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (80 euro sau 96 $, un abonament pe sase luni; 40 euro sau 48 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Homo Bodoensis, o noua specie umana?
» Alexei Maresiev – pilotul pe care nazistii nu l-au putut ucide
» Opiniile unui contactat
» Ficatei de pui cu vin
» Abdomen extraplat
» Stimulatoare cardiace vulnerabile
» Orasul Edinburgh
» Maiestrie si stiinta
» Oamenii marilor
» Edemul – efectul unui complex de afectiuni
» Dinu Sararu, 90
» Alcoolul – ingredientul secret al geniului actoricesc?
» Horoscopul saptamanii: 24-30 ianuarie 2022
» 20 ianuarie 1612 – A murit Rudolf al II-lea
» Tema: „LA SCOALA”
» Câmp „de lupta” in jurul Terrei
» Proiectul „Titan”
» Evadare dintr-un lagar nazist... cu avionul
» Piept de pui picant
» Obicei nociv
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9