Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Pentru un birou permanent OZN 30 May 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Pentru un birou permanent OZN

Imprimare E-mail
luni, 13 decembrie 2021

Pe 13 septembrie 2021, analistul Tim McMillan publica in „The Debrief” un articol intitulat „Congresul cere un birou permanent care sa se ocupe de fenomenele aeriene neidentificate”.

 Articolul arata ca in viitoarea lege de autorizare a apararii nationale pentru anul 2022 se prevede infiintarea unui birou permanent care sa abordeze „fenomenele aeriene neidentificate” sau „UAP”-urile, mai cunoscute sub numele de OZN-uri.

 In legislatia propusa scrie ca „Nu mai tarziu de 180 de zile de la data adoptarii prezentei legi, secretarul apararii, in coordonare cu directorul serviciilor nationale de informatii, va infiinta un birou in cadrul Oficiului Secretarului Apararii pentru a efectua, la nivelul unui departament, misiunea indeplinita in prezent de grupul operativ pentru fenomenele aeriene neidentificate”.

 Daca ar fi adoptata, actiunea ar reprezenta o schimbare monumentala in pozitia, de peste jumatate de secol, a guvernului SUA, cu privire la OZN-uri si ar reprezenta primul efort oficial recunoscut si cu personal permanent pentru a investiga activitatea aeriana inexplicabila de la inchiderea din 1969 a Proiectului Blue Book a Fortelor Aeriene.

Raport preliminar

 Pentagonul nu si-a dat in vileag niciodata interesul pentru UAP, pana in 2017. Dar in august 2020, dupa cresterea interesului public si a presiunii congresului, secretarul adjunct al apararii de atunci, David Norquist, a semnat in mod oficial infiintarea unui „Grup operativ pentru fenomene aeriene neidentificate” (UAPTF).

 O ancheta anterioara exclusiva efectuata de The Debrief a dezvaluit ca oficialii de la Oficiul de Informatii Navale (ONI) al Marinei furnizau rapoarte de informatii si informatii despre UAP cu cativa ani inainte de recunoasterea crearii UAPTF.

 Cererea actuala a Comisiei pentru Servicii Armate al Camerei pentru un birou UAP in Departamentul Apararii al SUA (DoD) vine dupa raportul preliminar privind UAP, oferit de UAPTF si de Oficiul Directorului National al Informatiilor (ODNI) la sfarsitul lunii iunie. In acest raport preliminar, ODNI a sugerat ca rezolvarea oricareia dintre intrebarile persistente legate de UAP necesita investitii si resurse suplimentare, dincolo de ceea ce fusese acordat pana acum catre UAPTF.

 Imediat dupa lansarea raportului preliminar ODNI, secretarul adjunct al apararii, Kathleen Hicks, a emis un memorandum la nivel de DoD care solicita elaborarea unui plan de formalizare a misiunii pe care o desfasoara in prezent UAPTF si efectuarea evaluarilor pentru infiintarea unui organism de ancheta UAP mai stabil, la Pentagon.

 Mai multi oficiali actuali ai apararii, strans asociati cu Biroul subsecretarului apararii pentru informatii, au informat The Debrief, ca directorul pentru colectarea informatiilor de aparare si programe speciale din acest birou, Neill Tipton, este inaltul executiv insarcinat in prezent cu indeplinirea directivelor lui Hicks si cu supravegherea eforturilor pentru a consolida capacitatile UAPTF.

 Functionarii, care nu au fost autorizati sa vorbeasca deschis, au mai spus pentru The Debrief ca Tipton a fost cel care preluase initial Programul AATIP, pentru OZN-uri, al Pentagonului, dupa demisia lui Luis Elizondo in 2017. Documente obtinute de The Debrief prin intermediul Freedom of Information Act arata ca o „Reuniune de coordonare” neclasificata intre Tipton si Elizondo a avut loc pe 28 august 2017, cu ceva mai mult de o luna inainte ca Elizondo sa paraseasca DoD. S-a spus ca, la inceputul anului 2018, responsabilitatile pentru examinarea rapoartelor UAP au fost transferate de la Tipton la un alt inalt functionar de la Oficiul de Informatii Navale al Marinei. Pentagonul a refuzat cererea The Debrief de a comenta aceste informatii.

 Raspunzand cererii pentru resurse suplimentare, legislatia propusa de Comisie pentru Servicii Armate ar inlocui actualul grup operativ, temporar, cu un birou permanent dedicat exclusiv efectuarii investigatiilor, la nivel de DoD, a fenomenelor aeriene neidentificate. Conform prevederilor proiectului de lege, noul birou UAP ar fi responsabil cu urmatoarele: realizarea procedurilor pentru sincronizarea si standardizarea colectarii, raportarii si analizei incidentelor legate de fenomene aeriene neidentificate in cadrul Departamentului Apararii; realizarea proceselor si procedurilor care sa asigure ca orice astfel de incident, indiferent din care departament militar, este raportat si introdus intr-un depozit centralizat; stabilirea procedurilor prin care se realizeaza raportarea la timp si consecventa a acestor incidente; evaluarea legaturilor dintre fenomenele aeriene neidentificate si guvernele straine adversare, alte guverne straine, sau actori nestatali; evaluarea amenintarii pe care aceste incidente o prezinta pentru Statele Unite; coordonarea, dupa caz, cu alte departamente si agentii ale guvernului federal; coordonarea cu aliatii si partenerii Statelor Unite, dupa caz, pentru a evalua mai bine natura si amploarea fenomenelor aeriene neidentificate.

 Oficiali de informatii straini au declarat anterior pentru The Debrief ca UAPTF s-a angajat intr-un schimb limitat de informatii cu partenerii din grupul „Cinci ochi”, alianta de informatii de semnale dintre Australia, Canada, Noua Zeelanda, Regatul Unit si Statele Unite. Deci oficialitatile considera ca UAP are dimensiuni internationale si nu se limiteaza doar la Statele Unite. Parlamentarii au solicitat, de asemenea, ca noul birou UAP sa furnizeze, Comisiilor pentru Servicii Armate si celor pentru Afaceri Externe ale Senatului si Camerei, un raport cu detaliile activitatilor sale, anual, pana cel putin la 31 decembrie 2026. Proiectul de lege propune in mod specific ca raportul anual al biroului UAP sa furnizeze „o actualizare a eforturilor in curs privind capacitatea de a captura sau exploata fenomenele aeriene neidentificate descoperite”.

 Probabil mai surprinzator, legislatia cere in plus „o evaluare a oricaror efecte legate de sanatate pentru persoanele care au intalnit fenomene aeriene neidentificate”. Asta reaminteste ca si in 2009 existase un studiu, comandat de Agentia de Informatii a Apararii (DIA), intitulat „Efecte clinice medicale acute si subacute, pe teren, asupra tesuturilor dermice si neurologice umane”.

Schimbare radicala

 Prezentul act privind autorizarea informatiilor pentru exercitiul financiar 2022 include (ca si cel pentru 2021) o sectiune intitulata „Suport si supraveghere a grupului operativ pentru fenomene aeriene neidentificate”. Directiva impune „fiecarui element” al Comunitatii de Informatii din SUA si al Departamentului Apararii sa puna imediat toate datele referitoare la UAP la dispozitia grupului operativ UAP.

 In timp ce Comisiile pentru Servicii Armate si Afaceri Externe solicita un raport anual UAP, Comisia „Intel” a solicitat actualizari trimestriale, de la grupul operativ UAP, sau de la „orice alta entitate pe care secretarul adjunct al apararii o poate desemna sa fie responsabila cu problemele legate de fenomenele aeriene neidentificate.”

 La momentul publicarii articolului, Legea de autorizare a apararii nationale FY2022, inclusiv prevederea infiintarii biroului UAP, fusese adoptata de Comisia pentru Servicii Armate al Camerei, urmand sa treaca in plen. Odata aprobat de Camera, proiectul de lege va trece la Senat inainte de a fi finalizat si, in cele din urma, va fi transmis presedintelui Biden pentru promulgare. In mod obisnuit in timpul procesului legislativ apar multe dezbateri si certuri, rezultand adesea in modificari, eliminari sau adaugiri la legislatia propu-sa. Cu toate acestea, in mod ironic, in ultimul an, subiectul fenomenelor aeriene neidentificate a fost una dintre putinele probleme care s-au bucurat de sprijin bipartizan aproape total din partea republicanilor si a democratilor. In esenta, in acest moment, nu exista niciun indiciu ca nu vom vedea, in cele din urma, un birou permanent UAP in DoD.

 In cele din urma, simplul fapt ca guvernul SUA reinnoieste ancheta formala asupra obiectelor aeriene inexplicabile, la cincizeci de ani dupa ce a decis ca nu exista nimic in acest sens, este el insusi, o schimbare remarcabila.

 „Dupa cativa ani de eforturi dedicate, pentru a-i informa si a-i incuraja pe alesii nostri sa ia in serios subiectul UAP, Congresul a luat in sfarsit masurile indraznete si necesare pentru a aborda aceasta tema importanta”, a declarat Luis Elizondo pentru The Debrief. „Astazi, felicit Congresul si personalul sau pentru aceasta decizie monumentala si pentru faptul ca lucreaza, intr-un mod bipartizan, in interesul poporului american”.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
» SkyLifter – macaraua aeriana
» Manastirea Galata
» Un „surogat” pentru mireasa pierduta
» Complexul rupestru din Tipova
» Mentalul scapat de sub control
» Politically correct? (2)
» Actori care si-au scris singuri rolurile
» Horoscopul saptamanii: 29 mai – 4 iunie 2023
» 25 mai 1973 – Revolta de pe distrugatorul Velos
» Tema: „SEARA”
» Bacteriile preistorice ar putea dezvolta noi antibiotice
» Palatul de gheata al tarinei Anna
» Ce-si propune NASA privind OZN-urile
» File de cod cu ciuperci
» Masti pentru un ten catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9