Prima pagina arrow CONSULTATII FARA PLATA arrow Tratati insuficienta cardiaca 09 Jun 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Tratati insuficienta cardiaca

Imprimare E-mail
luni, 10 ianuarie 2022

Insuficienta cardiaca inseamna ca inima nu pompeaza sange atat de bine cum ar trebui. Poate fi cauzata de mai multe afectiuni cardiace diferite si tinde sa se agraveze in timp.

 Nu inseamna ca inima a incetat sa mai functioneze sau ca ai un atac de cord, desi persoanele care au aceasta problema au avut adesea un atac de cord in trecut. Cea mai frecventa cauza a maladiei este insuficienta cardiaca congestiva (CHF). „Congestiv” inseamna ca lichidul se acumuleaza in organism, deoarece inima nu pompeaza corespunzator.

Simptome

 Persoanele cu insuficienta cardiaca pot prezenta: – dificultati de respiratie in timpul unei activitati; – dificultati de respiratie cand stati intins; – lipsa poftei de mancare; – trezitul noaptea, fara suflare, brusc; – oboseala sau slabiciune generala, inclusiv capacitatea redusa de lucru; – umflarea picioarelor sau a gleznelor; – umflarea abdomenului; – batai rapide sau neregulate ale inimii; – crestere rapida in greutate (1 sau 2 kilograme pe zi, timp de 3 zile la rand); – tuse cronica sau respiratie suieratoare; – greata.

Preventie

 Insuficienta cardiaca este rezultatul altor boli sau afectiuni care va slabesc inima. Acestea pot include boala coronariana, hipertensiunea arteriala si diabetul.

 Cel mai bun mod de a evita insuficienta cardiaca este prevenirea acestor afectiuni. Urmatoarele va pot ajuta sa mentineti un stil de viata sanatos: – renuntati la fumat; – mentineti o greutate intre limitele normale; – faceti sport in mod regulat; – adoptati o dieta sanatoasa; – nu abuzti de alcool; – limitati sodiul.

 Daca aveti o afectiune cum ar fi colesterolul ridicat, tensiunea arteriala crescuta sau diabetul, trebuie gestionata. Tineti nivelurile sub control si luati la timp toate medicamentele care vi s-au prescris.

Tratament

 Insuficienta cardiaca nu poate fi vindecata complet. Dar tratamentul poate imbunatati modul in care pompeaza inima si poate ajuta la ameliorarea simptomelor. O parte importanta a tratamentului este ingrijirea oricaror probleme de baza. Aceasta include scaderea tensiunii arteriale crescute sau fixarea unei valve cardiace.

 Tratamentul include, de asemenea, modificari ale stilului de viata si folosirea de medicamente. Acestea sunt utilizate pentru a trata insuficienta cardiaca. Este posibil sa aveti nevoie de unul sau mai multe produse farmaceutice, in functie de simptome.

 Medicul va vorbi cu pacientul despre ele, deoarece poate dura ceva timp pentru a gasi cel mai bun tip de medicament si cea mai potrivita doza. Mai multe tipuri de medicamente sunt utilizate in mod obisnuit pentru a trata insuficienta cardiaca.

 – Diureticele sunt adesea numite „pastile de apa”. Acestea va fac sa urinati mai des si va ajuta sa impiedicati acumularea de lichid in corpul dumneavoastra. De asemenea, pot reduce lichidul care se aduna in plamani. Acest lucru va va ajuta sa respirati mai usor.

 – Beta-blocante pot scadea tensiunea arteriala si pot incetini bataile rapide ale inimii. Ele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea unor probleme de ritm cardiac.

Se traieste cu insuficienta cardiaca

 Insuficienta cardiaca nu se vindeca; probabil va trebui sa urmati un plan de tratament pentru tot restul vietii. Acesta poate include medicamente, modificari ale stilului de viata, ghiduri privind nivelurile de activitate si pastrarea programelor. Restrictiile vor depinde de cat de severa este boala in cazul dumneavoastra.

 – Urmati o dieta sanatoasa pentru inima. Este posibil sa fie nevoie sa faceti modificari in dieta pentru a ramane sanatos. Evitati sa mancati prea multa sare sau prea multe alimente sarate (cum ar fi legume sau supe conservate, chips, pizza, salamuri etc.). Produsele bogate in sodiu pot determina organismul sa retina apa.

 – Discutati cu medicul inainte de a utiliza inlocuitori de sare. Acestea contin adesea potasiu si pot sa nu fie bune pentru sanatate; acest lucru depinde de functia dumneavoastra renala si de medicamentele pe care le luati. Unii oameni au nevoie de potasiu suplimentar, dar altii nu.

 – Tineti-va tensiunea arteriala sub control. Hipertensiunea arteriala tensioneaza inima si o slabeste si mai mult.

 – Cereti medicului sa va recomande un program de exercitii fizice.

 – Incercati sa reduceti stresul din viata dumneavoastra si sa dormiti din plin. Renuntati imediat la fumat. Daca sunteti supraponderal, discutati cu medicul despre cum sa slabiti in siguranta.

 – Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua orice medicamente fara prescriptie medicala. Medicamentele comune pentru artrita pot provoca retentie de lichide.

 – Cantariti-va zilnic, la aceeasi ora a zilei si raportati orice modificari inexplicabile medicului dumneavoastra. Retentia de lichide si cresterea in greutate sunt semnale ca CHF dumneavoastra poate sa nu fie sub control.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cele mai mari lacuri ale planetei in pericol sa dispara!
» Georgia Tann – „hoata de copii” care a socat America
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane (2)
» Cum tratam cosurile?
» Salata de cartofi cu peste afumat
» Muzica inspirata din natura
» Universitatea Oxford
» O estetica a savorilor gastronomice
» Paradisul dintre ape...
» Apendicita: de ce apare, cum „dispare”
» Proiectul Eminescu
» Filme care au distrus carierele unor staruri
» Horoscopul saptamanii: 5-11 iunie 2023
» 1 iunie 2001 – Asasinarea familiei regale din Nepal
» Tema: „MEDICI SI MEDICINA”
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9