1,2 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3 catei de usturoi, 1 ardei gras, 2 cartofi, 3 rosii, 100 ml ulei, 150 ml vin alb. Pestele se curata, se spala, se stropeste cu putin otet si se sareaza, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. In tava se pune ulei, apoi legumele curatate, spalate si taiate julien. Se clateste pestele de sare si otet si se pune peste zarzavat. Se taie rosiile rondele, se pun deasupra, se toarna vinul si se da la cuptor pentru o ora.
Prajitura cu nuca 250 g unt, 3 oua, 200 g zahar, 500 g faina, 1 praf de copt, 4 linguri gem, 150 g nuci, mirodenii. Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si praful de copt, apoi faina, framântând un aluat tare care se tine la frigider 2-3 ore. Intr-o tava tapetata cu unt si faina, se rad doua treimi din aluat, deasupra se pun albusurile batute spuma si amestecate cu gemul si nuca. Peste albus se rade restul de aluat, apoi se da la cuptor.
|