1 pachet spaghetti, branza feta, 3-4 rosii, 150 g masline, 1 castravete verde, busuioc, piper, sare, ulei de masline. Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei. Intre timp se taie cubulete branza, rosiile, iar castravetele verde rondele subtiri. Cand au fiert pastele, se scurg, se clatesc, se amesteca bine cu o lingura de ulei de masline, apoi cu toate celelalte ingrediente. Se orneaza cu masline si se presara deasupra busuioc tocat fin.
Bautura racoritoare cu capsuni 500 g capsuni, miere dupa gust, coaja si zeama de la o portocala, coaja si zeama de la o lamaie, cuburi de gheata, menta proaspata, 1,5 litri apa plata. Coaja si zeama de la lamaie si portocala se amesteca bine cu mierea pana se dizolva. Capsunile spalate si curatate de codite se paseaza in blender. Se amesteca, se completeaza cu apa cat este nevoie si se strecoara. Se serveste cu cuburi de gheata si menta proaspata.
|