1 kg salau, 3 cepe, 500 g ciuperci, marar verde, patrunjel verde, 1 pahar vin, sare, piper, ulei, o lamaie. Se curata pestele si se taie bucati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala, se taie felii si se fierb inabusit cu ulei, sare, piper, pana scade apa ce o lasa. Intr-o tava punem ciupercile dupa ce le-am amestecat cu patrunjel si marar tocat marunt, asezam deasupra bucatile de peste si turnam un pahar cu vin. Tava se da la cuptor sa fiarba pana ce pestele este moale. Se lasa sa se rumeneasca putin si se serveste cu felii de lamaie.
Biscuiti 4 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 5 linguri ulei, un varf de cutit praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, faina cat cuprinde (circa 300 g), putin zahar tos. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, coaja de lamaie rasa si se incorporeaza, putin cate putin, uleiul. Se cerne faina, se adauga praful de copt si se amesteca bine cu compozitia preparata. Se framanta si se da la rece pentru 30 de minute. Se ia cu lingurita cate o bucatica de aluat, se rotunjeste intre palme, se inmoaie in zahar tos si se asaza pe o tava unsa, cu partea inmuiata in zahar deasupra. Biscuitii se asaza la o distanta de aproximativ 1 centimetru departare unul de celalalt. Se coc la foc potrivit.
|