1 morcov, 1 patrunjel (radacina), 2 ardei grasi, o ceapa, o legatura patrunjel, 2 rosii, 2 linguri orez, 10 pastai fasole, 3 foi varza, o telina mica, 100 g cascaval, 1 ou, smântâna, unt sau ulei. Se curata legumele, se spala. Morcovul, patrunjelul si telina se dau prin razatoare. Intr-o oala se pune ulei, se lasa sa se înfierbânte, se adauga zarzavatul ras sa se caleasca usor la foc mic. Ceapa se toaca, ardeii se taie cubulete si se adauga peste zarzavatul din oala. Se pune apa si când începe sa fiarba adaugam si frunzele de varza întregi. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie marunt. Se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba. Când toate sunt bine fierte, se scoate frunza de varza, se pune patrunjelul tocat, se mai lasa sa dea un clocot. Dupa aceea se bate un ou cu smântâna, apoi se adauga în oala si se amesteca. Se lasa sa mai dea câteva clocote si se opreste focul. Când se serveste, se presara deasupra cascaval ras.
Cornulete sarate 1 kg faina, 1 pahar lapte, o lingura untura, 1 ou, 40 g drojdie, 1/2 lingurita zahar, sare. Se dizolva drojdia în laptele caldut si se adauga grasimea, oul, faina, zaharul si putina sare. Se framânta un aluat, care se lasa sa creasca o ora. Se împarte aluatul în 30 de bucati. Se întinde în lung fiecare bucata si se unge cu ulei. Se ruleaza, se trag usor capetele în afara si se arcuieste ruloul. Pe deasupra, se ung cu galbenus si se presara cu chimen si sare. Se coc la foc potrivit.
|