Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Proiectul UAPx cauta dovezi stiintifice OZN 07 Feb 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Proiectul UAPx cauta dovezi stiintifice OZN

Imprimare E-mail
luni, 01 august 2022

UAPx (Unidentified Aerial Phenomena Expeditions Group) este o organizatie non-profit înregistrata în statul Oregon. Kevin Day, Gary Voorhis si Jason Turner, care au servit la bordul crucisatorului USS Princeton în timpul incidentului USS Nimitz „Tic-tac” din 2004, au înfiintat UAPx pentru a se apropia de o întelegere a experientei lor si pentru a investiga fenomenul OZN/UAP, identificând, înregistrând si documentând potentialele activitati anormale, mai ales din aceeasi regiune cu incidentul Nimitz, si oferind acces direct publicului larg la datele revizuite si analizate.

 În plus, UAPx proiecteaza, testeaza, implementeaza si utilizeaza echipamente specializate pentru a umple golurile identificate de guvernul Statelor Unite în tehnologia senzorilor. Functionând ca un analog civil al AOIMSG si al altor birouri însarcinate cu studierea fenomenelor OZN/UAP ale guvernului SUA, UAPx ofera cercetare, educatie, inspiratie si dezvoltari tehnologice în studiul fenomenelor aeriene neidentificate.

 UAPx sprijina eforturile unor organizatii, cum ar fi „Proiectul Galileo” sustinut de Universitatea Harvard sau „Coalitia stiintifica pentru studii UAP”, dar ramâne singura organizatie civila formata din voluntari si nefinantata care a colectat date stiintifice utilizabile cu privire la OZN/UAP pe mai multe platforme diferite de senzori, cu scopul evaluarii si publicarii prin metoda inter pares în orb. UAPx a format o echipa mobila de investigatie cu scopul expres de a culege, analiza si difuza date relevante catre public în ceea ce priveste OZN/UAP-urile.

 Pe parcursul anului 2021, membrii UAPx au participat la expeditii în mai multe locatii din Mid-West si sud-vestul american, zone cunoscute pentru o activitate raportata a fenomenelor OZN/UAP. În toate cazurile, UAPx a primit fonduri de la terti pentru expeditii, dar cu restrictii privind eliberarea rezultatelor în schimbul finantarii integrale a expeditiilor. UAPx se asteapta la o transparenta deplina si la eliminarea acestor restrictii pe parcursul anului 2022.

Obiecte si fenomene anormale

 În 2021, în cadrul mai multor investigatii, UAPx a colectat peste 600 de ore de videoclipuri în infrarosu de la numeroase camere FLIR, un total combinat de trei terabaiti de imagini vizuale, peste 100 de ore de date radiologice si pentru particule de mare energie etc. Analiza datelor dezvaluie un numar semnificativ statistic de obiecte si fenomene anormale, aflate înca în curs de examinare înainte de lansarea publica. Natura si tipul acestora pot sugera prezenta si activitati OZN/UAP. În plus, UAPx considera ca numarul de incidente capturate si supuse analizei se poate prezenta ca fiind mai semnificativ din punct de vedere statistic decât era anticipat.

 Fizicienii UAPx Dr. Kevin Knuth, Ph.D. si Dr. Matthew Szydagis, cu asistenta tuturor membrilor echipei UAPx, au dezvoltat si implementat algoritmi de învatare automata care analizeaza date de la mai multe instrumente. Urmeaza evaluarile externe în orb. Efortul de publicare este o lupta dificila si poate provoca o întârziere suplimentara.

 În 2022, UAPx va continua sa caute semnaturi tehnice atât pe cerul nostru, cât si sub apele noastre, încercând sa identifice originile si locatiile acestora. UAPx va lansa si programe de strângere de fonduri, astfel încât expeditiile viitoare sa nu existe conditionari în eliberarea datelor.

 Eamonn Ansbro, doctor în astronomie si reprezentant pentru Irlanda în ICER comenta ca la ora actuala, la nivel international, pe lânga UAPx, exista si alte grupuri stiintifice care pun la punct noi sisteme active de detectare a UAP. Se fac progrese în încercarea de a determina stiintific caracteristicile UAP prin aceste metodologii astrofizice. UAPx a cheltuit doar 5.000 USD în comparatie cu cele doua milioane USD disponibile pentru proiectul Galileo de la Harvard, care, apropo, înca proiecteaza si dezvolta sistemele de detectare cu inteligenta artificiala pentru telescopul lor in situ la Harvard. De asemenea, exista un fel de „magazin închis” din partea echipei profesorului Avi Loeb, atunci când expertii externi care au cunostinte considerabile în domeniu nu primesc raspunsurile solicitate. Si cercetarile prof. dr. Hayan Kayal privind UAP, SETI si tehnologii spatiale de la Julius-Maximilians-University of Würzburg, Germania, au implementat deja un nou sistem de detectare. Dar el a demisionat de la Proiectul Galileo din cauza constrângerilor si a fixatiei de a aborda UAP doar dintr-un anumit punct de vedere.

 Exista multe alte grupuri din întreaga lume care au implementat astfel de sisteme de-a lungul mai multor decenii. Unele au strâns volume considerabile de date, care sa arate ca UAP-urile (sau OZN-urile de altadata) erau o realitate. Dar publicatiile si cenzura de-a lungul deceniilor au tinut subiectul la distanta de comunitatea academica. De exemplu, proiectele: Starlight International, Project Identification, Project Hessdalen si SETI Kingsland au fost toate marginalizate de-a lungul multor decenii, prin lucrari respinse, interzicerea de la conferinte etc. În publicatiile Proiectului Hessdalen nu veti vedea observatiile care includ nave triunghiulare si cilindrice. Acest lucru restrânge complet parametrii de întelegere a fenomenelor UAP. Constatarile UAPx se doresc, în schimb, transparente si fara asemenea constrângeri.

 Locatia echipei UAPx a fost aleasa pe insula Catalina din sud-vestul SUA. Aceasta a fost, de-a lungul deceniilor, o zona notorie pentru OZN-uri, existând chiar si întâlniri fizice cu OZN-uri si cu entitati inteligente asociate acestora. Cel mai faimos caz a fost incidentul „Tic Tac” din 2004. Multe altele au avut o mare publicitate în ultimii 4 ani.

 Deci, este reconfortant ca cele mai interesante descoperiri din prima expeditie a UAPx au aratat date convingatoare despre existenta si caracteristicile UAP, observate printr-unul dintre putinele seturi de senzori neclasificati si neguvernamentali, multi-mod, în unele cazuri urmarind din unghiuri diferite un acelasi obiect. Au fost surprinse astfel mai multe obiecte si/sau fenomene inexplicabile, care cer explicatii si studii stiintifice suplimentare.

Estimari robuste

 Datele culese au fost pieptanate manual si/sau prin retele neuronale personalizate, scrise pentru UAPx, si s-au descoperit numeroase fenomene cotidiene, cum ar fi avioane, pasari, baloane, drone, elicoptere, insecte, parapante, nave maritime, nori etc, care pot fi folosite drept controale pentru determinarea temperaturii, pozitiei, marimii si vitezei. Dar au fost vazute si UAP-uri, pentru care s-au obtinut estimari robuste ale formelor si dimensiunilor, având si imagini cu super-rezolutie în unele cazuri.

 Într-o analiza post-expeditie a datelor colectate de la senzori, în iulie 2021, veteranul USAF si specialistul în operatiuni UAPx, Jeremy McGowan, a surprins în canalul Catalina, prin UFODAP (UFO Data Acquisition Project – o unitate de achizitie de date multi-senzor creata de Ron Olch), existenta unei anomalii atmosferice distincte în combinatie cu cresterea numarului de particule de înalta energie peste norma statistica.

 „La scurt timp dupa ce ne-am întors din misiune”, a relatat McGowan, a aparut o anomalie atmosferica pe sistemul de camere OSIRIS2. A durat doar 12 cadre video si ar fi fost probabil trecuta cu vederea de cei mai multi. Stiam ca avem ceva, dar habar n-aveam ca va fi evenimentul principal al expeditiei noastre. Am stat pe el o zi întreaga înainte de a spune echipei. Era o stare fizica si atmosferica extrem de energica, anormala. „Radarul meteo Doppler a dezvaluit un grad semnificativ de turbulenta în apropierea aproximativa a anomaliei si prezenta aparenta a unor obiecte metalice care reflecta undele radar”, a declarat Knuth. Potrivit lui Szydagis, „un astfel de eveniment ar fi trebuit sa aiba loc doar cu o probabilitate mai mica de 1 la 100.000 pe saptamâna, totusi am colectat mai putin de 100.000 de asemenea evenimente în timpul expeditiei noastre. În sine, acesta ar putea fi cu usurinta înca o întâmplare statistica, dar corelatia cu o anomalie surprinsa de camera este ceea ce face asta atât de interesanta.”

 Este de asteptat ca cercetarea UAPx sa dureze si câtiva ani. Compania angajeaza în acest scop, din întreaga lume, mai multi oameni de stiinta cu experienta într-o mare varietate de domenii. Asteptam deci cu nerabdare si alte surprize.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Beringia, uscatul care a aparut si a disparut sub ape
» Jack Ketch, cel mai nepriceput calau din istorie
» Comentarii la noua legislatie OZN
» Praz cu masline
» Cauze posibile
» Cea mai inalta cladire religioasa din lume
» Lugano, paradisul Elvetiei
» Calatorie intre lumi
» Indonezienii cu ochii albastri
» Prevenirea fracturilor la varsta a treia
» Dimitrie Cantemir, un savant de faima europeana (2)
» Nu e pentru cine se pregateste, e pentru cine se nimereste
» Horoscopul saptamanii: 6-12 februarie 2023
» 2 februarie 1926 – S-a nascut Valéry Giscard d’Estaing, presedinte al Frantei
» Tema: „WILLIAM SHAKESPEARE”
» Vom coloniza vreodata Antarctica?
» Poveglia – tenebroasa insula a ciumei
» O lege OZN pentru 2023
» Mancare de vinete cu masline
» Beneficiile masajului facial
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9