Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Si granicerii vad OZN-uri 09 Jun 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Si granicerii vad OZN-uri

Imprimare E-mail
vineri, 12 august 2022

Tim Mcmillan, Micah Hanks si Christopher Plain au publicat, pe 27 mai 2022, în The Debrief un amplu articol privind observatii OZN facute de o alta ramura a administratiei americane, anume de Patrula vamala si de frontiera (Customs and Border Patrol – CBP).

 Potrivit surselor intervievate de The Debrief, aceste incidente includ întâlniri cu obiecte aeriene care par sa efectueze manevre cu mult peste capacitatile aeronavelor conventionale. Unele dintre aceste evenimente, care au fost surprinse si pe video, au facut ca un numar de piloti veterani si alt personal sa se întrebe care ar putea fi natura si originea acestor obiecte.

 Recent, în exclusivitate pentru The Debrief, Robert „Bob” Thompson, un fost agent CBP, din Departamentul de Securitate Nationala (Department of Homeland Security – DHS), recent pensionat, a rupt tacerea, oferind detalii semnificative despre propria sa experienta cu UAP-urile în timp ce patrula pe granita mexicano-americana. Aceasta experienta, împreuna cu cea a colegilor din CBP si a oficialilor DHS, inclusiv videoclipurile împartasite cu el, au fundamentat eforturile sale de a stabili un proces în cadrul CBP pentru ca pilotii si agentii sa-si raporteze observatiile neîngraditi si într-un mod standardizat.

 O mare parte a secolului trecut, oamenii au raportat ca au vazut obiecte ciudate pe cer. Uneori parând sa manevreze la viteze considerabile si fara mijloace de propulsie perceptibile, aceste fenomene aeriene neidentificate, cunoscute mai frecvent ca OZN-uri, au ramas un mister de durata; unul care ignora granitele culturale si ideologice cu acelasi dispret pe care par sa îl arate fata de granitele teritoriale.

Dialog întetit

 În ultimii ani, dialogul în jurul acestui subiect, lung timp tabu, s-a întetit semnificativ, în special în rândul parlamentarilor si oficialilor apararii din Washington. Mai multe incidente, majoritatea dintre ele raportate în ultimii ani de personalul marinei americane, au pus problema daca dronele si platformele sofisticate de supraveghere – operate de adversari straini sau poate de cu totul altceva sau altcineva – ar putea fi implicate în aceste incursiuni aeriene în spatiul aerian al SUA.

 Pe baza evaluarilor preliminare ale informatiilor, a legislatiei legate de UAP, a birourilor oficiale de investigatii ale Pentagonului si a audierilor recente ale Congresului, oamenii ar putea avea impresia gresita ca incidentele UAP sunt în întregime limitate la aparatul extins de aparare si informatii al Americii. În fapt, oameni din aproape toate categoriile sociale sustin ca au vazut asemenea intrusi aerieni. Asa cum spunea Robert Thompson: „Nu doar Departamentul Apararii (DoD) se confrunta cu aceste chestii”.

 Thompson si-a început cariera în Agentia de Protectie a Vamilor si a Frontierei din SUA în ianuarie 2008. În calitate de agent federal de aplicare a legii, Thompson a petrecut urmatorii 14 ani pazind granitele de sud ale Americii, câstigând în cele din urma un loc în echipa de raspuns mobil (MRT) al Detasamentului de Operatii Speciale din Sectorul Tucson (Arizona).

 În interviul dat pentru The Debrief, Thompson a povestit cum unul dintre rolurile pe care si le-a asumat ca agent federal a implicat stabilirea cerintelor de raportare pentru fenomenele aeriene inexplicabile din sectorul Tucson.

 Potrivit lui Thompson, la fel ca în cazul armatei, o serie dintre aceste incidente bizare care implica UAP au fost surprinse de sistemele guvernamentale sofisticate, însarcinate în mod normal cu prinderea traficantilor de droguri sau cu împiedicarea fluxului de imigratie ilegala.

 „Avem acolo, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, barbati cu ochii spre cer, care cauta contrabandisti, dar vad si alte lucruri”, a spus Thompson. „Am vorbit cu zeci si zeci de agenti care toti aveau povesti similare despre observarea unor lucruri bizare, despre întâlniri cu UAP.”

 Din 2020 pâna în 2021, Thompson a lucrat în noul centru de coordonare aeriana din Arizona, creierul operatiunilor aeriene din sectorul Tucson. Între timp Thompson a lucrat si la alte proiecte, inclusiv ajutând la reproiectarea sistemului 911, învechit, al sectorului si reproiectarea cerintelor de raportare pentru urmarirea regulata a statisticilor pentru operatiunile de sprijin aerian.

 „Într-un fel, zborul a fost punctul meu forte. În responsabilitatea mea erau în principal elicopterele si unele dintre celelalte platforme aeriene cu care lucram noi si alte agentii partenere cu care colaboram”, a spus Thompson într-un interviu telefonic cu The Debrief. „Am fost si paramedic. De fapt, am fost paramedicul senior, pentru toata patrula de frontiera. Eram solicitat adesea ca expert în materie atunci când venea vorba de gestionarea si pregatirea situatiilor de urgenta, medicina de urgenta si combaterea terorismului.”

 Dincolo de aceste îndatoriri oficiale, Thompson a început sa investigheze observatiile UAP despre care a aflat în cadrul agentiei, începând chiar sa si colecteze videoclipuri si imagini cu întâlniri bizare surprinse de sofisticatele sisteme guvernamentale.

 „Sunt si alti oameni care au asemenea îngrijorari cu privire la aceste obiecte. Este ca si cum ar putea fi un adversar strain”, a spus Thompson, despre ceea ce numea „obiecte autentice pe care nu le-am putut explica”.

 Desi Thompson recunoaste ca are un interes de lunga durata pentru OZN-uri, abia dupa dezvaluirile din 2017 privind un program cvasi-secret al Pentagonului (AATIP) a spus ca si-a dat seama ca si DHS ar putea oferi informatii, la fel de valoroase, în contextul unui studiu organizat al UAP. Drept urmare, Thompson spunea ca a început sa redacteze o „lista de probleme” într-un efort de a îmbunatati raportarea si îndrumarea agentilor care întâlnesc UAP-uri de-a lungul granitei de sud-vest.

 „Patrula de frontiera a sectorului Tucson (TCA), împreuna cu militarii din ramurile Aeriana si Marina din Tucson, trebuie sa dezvolte un program pentru a putea identifica, raporta, cataloga si, daca este necesar, contracara fenomenele aeriene inexplicabile (UAP) care sunt întâlnite de-a lungul frontierei de sud-vest”, a scris Thompson în document, copia caruia a fost obtinuta de The Debrief.

Lucruri luate în serios

 „Nu este clar daca unele dintre aceste obiecte reprezinta sau nu o amenintare pentru interesele americane, iar prin stabilirea cerintelor de raportare, se poate crea un sistem de avertizare timpurie vizând amenintarile emergente atunci când sunt combinate cu activele tehnologice deja existente ale DHS.”

 Mai mult decât orice interes personal pe care l-a avut în UAP, Thompson spune ca ceea ce l-a determinat sa înceapa sa colecteze informatii despre ceea ce vedeau colegii sai din DHS a fost lipsa oricarei structuri oficiale de raportare pentru astfel de observatii. „Baietii vad lucruri si nu au avut mijloace sa le raporteze”, spune el. Thompson spera ca expunerea întâlnirilor UAP, cum ar fi cea dintr-un video înregistrat de pilotii de elicoptere Apache, care arata obiecte din aer care functioneaza diferit de orice aeronava cunoscuta, ar putea încuraja si mai mult oficialii guvernamentali sa ia în serios incidentele UAP. „A fost un subiect atât de tabu, atât de mult timp, mai ales în comunitatea de aplicare a legii si în comunitatea militara”, spunea Thompson. „Nu-mi pasa daca este un OZN sau o drona chineza, ar trebui sa fie raportat corect autoritatilor.”

 Incidentele de care vorbeste Thompson nu fusesera raportate nici grupului operativ UAP, nici programului sau succesor: Grupul de identificare si sincronizare a managementului obiectelor aeriene (AOIMSG).

 „Baietii nostri sunt acolo în fiecare zi, pentru schimburi de 12 ore, se uita la acel ecran, încercând sa examineze de la o vaca sau un iepure la o persoana care merge, de la o pasare care zboara pe cer, la un ultrausor, la un eli-copter sau la un avion A-10”, spune Thompson. „Eu personal am 1000 de ore în spatele ecranelor. Deci, daca vad ceva si nu stiu ce este... ca sa spun asa... ma necajeste”.

 Departamentul Apararii a refuzat în mod constant sa discute orice detalii despre aceste incidente UAP, iar Biroul de Afaceri Publice al Vamilor si al Patrulei de Frontiera nu a raspuns la mai multe solicitari de comentarii din partea The Debrief.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cele mai mari lacuri ale planetei in pericol sa dispara!
» Georgia Tann – „hoata de copii” care a socat America
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane (2)
» Cum tratam cosurile?
» Salata de cartofi cu peste afumat
» Muzica inspirata din natura
» Universitatea Oxford
» O estetica a savorilor gastronomice
» Paradisul dintre ape...
» Apendicita: de ce apare, cum „dispare”
» Proiectul Eminescu
» Filme care au distrus carierele unor staruri
» Horoscopul saptamanii: 5-11 iunie 2023
» 1 iunie 2001 – Asasinarea familiei regale din Nepal
» Tema: „MEDICI SI MEDICINA”
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9