Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Din nou despre mumiile din Peru 09 Jun 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Din nou despre mumiile din Peru

Imprimare E-mail
luni, 05 septembrie 2022

Pe 20 mai 2022, Giorgio Piacenza, reprezentant pentru Peru in ICER, a facut public un amplu material dedicat controversei privind mumiile cu 3 degete din zona Palpa-Nazca din Peru.

 La sfarsitul anului 2015, niste „huaqueros”, localnici care traiesc dezgropand si vanzand ilegal relicve antice, au inceput sa ofere corpuri complete si parti separate care, desi la prima vedere pareau umane, prezentau particularitati stranii. Organizatia nonguvernamentala Instituto Peruano de Estudios Históricos & Investigaciones Arqueológicas (Inkarri) din Cuzco a achizitionat cateva dintre ele. In ianuarie 2017, Thierry Jamin, directorul Institutului Inkarri, a scris o scrisoare Ministerului Culturii in care il invita sa cerceteze achizitiile.

 In martie 2017, institutul Inkarri obtine, prin crowdfunding, 39.500 euro pentru analiza ADN si datarea C-14 si recupereaza si un intreg corp mumificat (de 60 cm). I se da numele „Alberto”. Este studiat, cu raze X, de Raymundo Salas Vivanco si de chirurgii Dr. Ramiro Hermoza Rosell si Dr. Renan Ramirez Vargas.

 Pe 23 aprilie 2017, sosesc la Cuzco: Jaime Maussan, jurnalist mexican, si doua canale TV americane, insotiti de dr. José Jesús Zalce Benítez, ofiter medico-legal principal al Mexicului, biologul mexican José de la Cruz Rios Lopez si dr. Konstantin G. Korotkov, profesor de medicina la Universitatea Federala din Sankt Petersburg, Rusia. Cheltuielile au fost acoperite de Gaia TV si Jaime Maussan cu programul TV Tercer Milenio.

 Pe 11 iulie 2017, intr-o conferinta de presa, Benitez si chirurgul peruvian Dr. Edson Salazar Vivanco arata ca nu exista semne de manipulare in corpurile altminteri extrem de anormale. Sunt prezentate primele concluzii ale testelor de laborator (tomografie computerizata, ADN, C14 etc.).

Studii antropologice

 Pe 11 noiembrie 2018 se face o prezentare a rezultatelor analizelor in Congresul Republicii Peru sub auspiciile congresmanului Armando Villanueva Mercado. Cazurile au fost prezentate de: radiologul peruan Raymundo Salas, biologul mexican José López, criminalistul José Benítez, biologul columbian Dr. Clara Inés Martínez, chirurgul rus maxilo-facial si expert in tomografie Dmitri Vladislavovich Galestski, geneticianul mexican Salvador Ángel Romero Martínez. S-au prezentat tomografii si studii de antropologie histologica, medicala si medico-legala. Geneticianul Salvador Angel Romero (de la firma ABRAXAS, Mexic) a prezentat o secventiere genetica completa si o analiza.

 In august 2019, patru dintre mumiile Nazca-Palpa cu 3 degete, numite: „Maria”, „Wawita”, „Alberto” si „Victoria” ajung in posesia Universitatii Nationale San Luis Gonzaga din orasul Ica, Peru. Ministerul Culturii a incercat sa le confiste, fara succes. Pe parcurs, s-a demonstrat ca unele mumii (nu cele amintite) erau falsuri, fabricate cu materiale moderne, cum ar fi acidul palmitic (ulei), parafina (ceara). In cantitate mai mica: cleiuri, polietilena vinil acetat (plastic), cianoacrilat. De aici mai multi cercetatori au ajuns la concluzia eronata ca toate ar fi falsuri, refuzand examinarea celorlalte exemplare.

 Totusi, ceea ce s-a gasit intriga. Spre deosebire de mumiile tipice, exemplarele mici si mari isi pastreaza organele interne intacte. Sunt fragile, uscate, si ar fi fost aproape imposibil de adaugat sau scos parti ale corpului fara a lasa urme.

 Testele si analizele biochimice, facute la Facultatea de Stiinte a Universitatii Nationale de Inginerie (UNI) din Lima, au demonstrat unitatea biochimica a diferitelor parti ale corpului intr-un singur organism. Antropologul criminalist Dr. Jose de Jesus Zalce din Mexic a aratat ca exista o continuitate si o armonie a tesuturilor si a oaselor. Dmitriy Galestkiy Ph.D. de la Universitatea din Sankt Petersburg, pe care Giorgio Piacenza l-a intervievat in 2019 cu privire la aceste mumii, arata ca coastele specimenelor sunt rotunde si isi au originea in vertebrele din spate si nu au fost modificate printr-un proces chimic. Mumiile mici au capsule globulare la nivelul articulatiilor, iar pielea nu prezinta suturi sau intreruperi si este continua, ceea ce inseamna ca nu au existat taieturi sau modi-ficari artificiale.

 Imaginile tomografice DICON de inalta rezolutie au fost interpolate de la 16 taieturi la 128 taieturi, dar nu au fost manipulate. „Maria” are 26 de vertebre in loc de cele 33 de vertebre pe care le au oamenii. Mainile ei au 5 falange, spre deosebire de oamenii care au 3. Varfurile degetelor ei au amprenta. Renumitul traumatolog, ortoped si chirurg de maini Juan Mirko Tello (cu aproape 25 de ani de experienta in reconstructia mainii) a considerat ca nu exista semne de manipulare in mainile „Mariei”.

 Oasele celor mai importante mostre (Josefina, Victoria, Alberto si María) sunt goale semanand cu cele ale reptilelor sau pasarilor. In presupusele oua aflate in interiorul uneia dintre mumii a fost gasit tesut organic fosilizat.

 Prin C-14, in laboratorul ABRAXAS, Mexic, s-a gasit varsta de 1850 de ani pentru „Maria” si 791 pentru „Victoria”.

 Extragerea ADN-ului ancestral a fost realizata de Institutul CEN4GEN pentru genomica si diagnosticare moleculara (o corporatie canadiana). La specimenul „Victoria”, secventierea a generat mai mult de un miliard de fragmente de ADN, analizate de Abraxas Biosystems din Mexic cu un software conceput de The New York Genome Center si Joint Genome Institute al Departamentului de Energie al SUA. 14,29% la 15,26% din citirile ADN a fost similara cu cea a fiintelor umane, iar aproximativ 54% la 76% nu au o similitudine semnificativa (in conformitate cu clasificarea taxonomica bioinformatica) cu niciuna dintre cele peste 1 milion de specii sau mai mult de 41 milioane de secvente inregistrate in bazele de date genomice si bazele de date ADN numite „nt” si „refseq” ale NCBI (National Center for Biotechnology Information). Universitatea din Sankt Petersburg a gasit, pentru „Maria”, o corespondenta de 23,8% cu genomul uman. Firma BIOTECMOL a gasit valori similare.

 Desi s-a facut o secventiere genetica aprofundata si s-a incarcat un terabyte de date pe o pagina open-source unde alti oameni de stiinta il pot studia, pana in prezent nicio alta universitate (si doar foarte putini oameni de stiinta) nu s-a preocupat sa se implice in ceea ce ar putea fi dovezi biologice/fizice ale entitatilor care nu se potrivesc pana acum cu speciile pamantesti cunoscute.

Rezultate anormale

 Corpul numit „Josefina” (aproximativ 60 cm inaltime) are o piesa de metal conturata in jurul pieptului. Echipa Maussan a afirmat ca metalul a fost analizat in INGEMMET (Institutul Metalurgic, Minerit si Geologic din Peru), cu rezultate anormale. Oamenii de stiinta Sabine Cremer din Germania si inginerii peruvieni Pedro Toribio Pando, Manuel Cruz si Atilio Mendoza (spectrometrie) din Facultatea de Stiinte, Chimie si Fizica si Facultatea de Inginerie Metalurgica, Geologica si Miniera din Universitatea Nationala de Inginerie (Universidad Nacional de Ingenieria) au fost implicati in cercetare in asociere cu Universitatea Nationala San Luis Gonzaga.

 Un alt implant, de sold, cu o crestere osoasa in jurul sau a fost gasit de Dr. Raymundo Salas Alfaro in mumia mica numita „Alberto”. Aceasta arata ca specimenul biologic a mai trait dupa plasarea implantului.

 Deci cel putin unele dintre probe nu au fost asamblate artificial si genele lor nu se potrivesc cu niciun exemplar biologic de pe Pamant. Controversa despre cine le-a gasit si in ce circumstante, sau daca el sau ea vrea sa le vanda, si chiar faptul ca poate nu a fost urmata o procedura stiintifica standard, ideala, nu va schimba aceste principale constatari.

 Interesul sau implicarea aproape nula din partea cercurilor academice, in general, este ceva graitor: dogma „stiintifica”, teama de pierderea reputatiei si diverse prejudecati prevaleaza asupra spiritului stiintific de curiozitate.

 Dar, in ciuda acestui fapt si al mantrei negative raspandite de unele publicatii si posturi TV majore si oficiale – incheie Piacenza – cazul merita un tratament mult mai serios. Exista indicii mai mult decat suficiente ca cercetari stiintifice suplimentare sunt absolut necesare si utile.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cele mai mari lacuri ale planetei in pericol sa dispara!
» Georgia Tann – „hoata de copii” care a socat America
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane (2)
» Cum tratam cosurile?
» Salata de cartofi cu peste afumat
» Muzica inspirata din natura
» Universitatea Oxford
» O estetica a savorilor gastronomice
» Paradisul dintre ape...
» Apendicita: de ce apare, cum „dispare”
» Proiectul Eminescu
» Filme care au distrus carierele unor staruri
» Horoscopul saptamanii: 5-11 iunie 2023
» 1 iunie 2001 – Asasinarea familiei regale din Nepal
» Tema: „MEDICI SI MEDICINA”
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9