Prima pagina arrow BLITZ arrow Educarea discernamantului 09 Jun 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Educarea discernamantului

Imprimare E-mail
luni, 19 septembrie 2022

In interviul de acum doi ani, aparut in publicatia Orient romanesc, dr. Stephan Poen, o personalitate unica in domeniul muzicii, mai adauga cateva repere legate de Festivalul Darclée, despre care scriam in numarul trecut ca s-a incheiat la sfarsitul lunii iulie la Braila.

 Revenit in tara si devenit membru al Juriului Concursului International de Canto Hariclea Darclée, fondat de Mariana Nicolesco, Poen il aminteste si pe istoricul de arta Radu Varia, sotul Marianei Nicolesco, la randul lui  „o personalitate de prestigiu mondial, autoritate absoluta in domeniul artei lui Constantin  Brancusi, autorul operei fundamentale consacrata sculpturii acestuia, publicata in Europa, in America si in Japonia, prieten apropiat al lui Salvador Dalí”. In concluzia referirilor la patroana Festivalului: „Nicolesco emana, suveran, o fantastica energie creatoare, care-i stimuleaza pe toti participantii intr-o adevarata euforie”.

 Recunosc ca m-a impresionat legatura dintre muzica si stiinta, recte medicina  pe care Stephan Poen o face si in care are chiar realizari unice.

 Iata-l explicand cum a ajuns la aceste specializari, atras tocmai de vocea umana: „Mai tarziu, prin studiile de pian si de canto, care au amplificat pasiunea pentru muzica, pentru opera si voci, am inteles ca sensul existentei mele este Medicina dedicata studiului Vocii sub toate aspectele si al sanatatii vocale. Am inceput din primul an de studentie un lung drum de cercetare care a continuat si dupa absolvirea facultatii si pe care il continui si astazi. La momentul care a marcat inceputul vietii mele conjugale cu Doamna Cernei, ea se dedica deja cercetarilor stiintifice pentru formularea si elaborarea principiilor de la baza metodei sale de canto; ea venea de la arta spre stiinta, iar eu de la stiinta spre arta; intalnirea era un eveniment... inevitabil! Doamna Cernei mi-a insuflat spiritul de patrundere si aprofundare totala a fenomenului vocal la toti parametrii si toate dimensiunile cu initierea practica a folosirii acestora pentru vocea vorbita si cantata. Eu am onorat genialitatea viziunilor sale cu formularile doctrinare ale textelor la care lucram. Asezat la pian in timp ce ea preda Canto, era pentru mine cea mai inalta scoala prin care ma indreptam catre totala cunoastere a fenomenului vocal. Asa s-a nascut Modelul Biotehnic Vocal Cernei – Poen, pe care, de aproape doua decenii, il duc mai departe, in memoria ei”.

 Despre Viata, muzicologul spune ca „Viata este exact ceea ce am inteles si aprofundat in Lecturile Sacre: un Dar prin care am devenit parte integranta a Creatiei Divine”.

 In fine, despre noile genera-tii: „Exista gestatia discernamantului, care trebuie integrat foarte bine in educatia noastra de la varsta frageda a copilariei, pentru ca, ulterior, sa devenim autonomi in aplicarea acestui discernamant in viata noastra, treptat: mai intai, trebuie sa constientizam care ne sunt inclinatiile, aptitudinile si, prin acestea, sa descoperim ce ne pasioneaza cu adevarat si poate insemna bucuria centrala a fiintei noastre in devenire; apoi, trebuie sa ne formam si sa ne informam pentru ca natura aptitudinilor noastre sa se transforme intr-o cultura a valentelor noastre aplicative; iar, dupa saltul de la natura la cultura, va trebui sa atingem sublimarea la spiritualitatea suprema prin care vom desavarsi propriile noastre competente in deplina comuniune cu Creatorul, care ne-a harazit toate calitatile de care dispunem. Natura inseamna senzorialitate, cultura inseamna sensibilitate, iar spiritualitatea inseamna senzitivitate. Natura este baza, cultura formativa si informativa, este structura si spiritualitatea, este suprastructura personalitatii noastre. Natura ne confirma compatibilitatea, cultura ne proclama virtuozitatea, iar spiritualitatea ne consacra charisma mesajului nostru catre societate. Daca reusim sa parcurgem eficient, coerent, constant si complet fiecare stadiu al acestor etape, in final, putem deveni autentici profesionisti de succes in oricare domeniu, in functie de forta de caracter a personalitatii noastre”.

GEORGE CUSNARENCU

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cele mai mari lacuri ale planetei in pericol sa dispara!
» Georgia Tann – „hoata de copii” care a socat America
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane (2)
» Cum tratam cosurile?
» Salata de cartofi cu peste afumat
» Muzica inspirata din natura
» Universitatea Oxford
» O estetica a savorilor gastronomice
» Paradisul dintre ape...
» Apendicita: de ce apare, cum „dispare”
» Proiectul Eminescu
» Filme care au distrus carierele unor staruri
» Horoscopul saptamanii: 5-11 iunie 2023
» 1 iunie 2001 – Asasinarea familiei regale din Nepal
» Tema: „MEDICI SI MEDICINA”
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9