Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Razboiul oficiilor OZN din SUA 25 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Razboiul oficiilor OZN din SUA

Imprimare E-mail
luni, 03 octombrie 2022

La ora actuala nimeni nu mai neaga realitatea fenomenelor aerospatiale neidentificate. Problema este cine are controlul datelor despre ele. Cu acest scop, in noiembrie 2021 Pentagonul si comunitatea de informatii au infiintat Grupul de identificare si management pentru obiectele aeropurtate (Airborne Object Identification and Management Group – AOIMSG), in locul unui grup operativ anterior: UAP Task Force.

 Intrucat era vizibil ca noua structura nu va raspunde preocuparilor marelui public, o initiativa a mai multor membrii ai Congresului a prevazut, in Legea privind autorizarea apararii nationale pentru anul fiscal 2022, un amendament care propunea crearea, in loc de AOIMSG, a altui birou, numit „Oficiul de Supraveghere si Rezolvare a Anomaliilor” (Anomaly Surveillance and Resolution Office – ASRO) care sa fie plasat „intr-o componenta adecvata a Ministerului Apararii sau a unei organizatii comune a Ministerului Apararii si Biroului Directorului de Informatii Nationale”. Seful ASRO urma sa fie responsabil de „elaborarea procedurilor de sincronizare si standardizare a colectarii, raportarii si analizei incidentelor, inclusiv a efectelor fiziologice adverse, privind fenomenele aeriene neidentificate in cadrul departamentului si al informatiilor comunitare”. Procedand astfel, seful ASRO ar putea „sugera, acolo unde este cazul, utilizarea oricarei resurse, capacitati, bunuri sau procese ale ministerului si ale comunitatii de informatii”.

 Pe 27 decembrie 2021, presedintele Joe Biden a semnat Legea privind autorizarea apararii nationale pentru anul fiscal 2022, care continea majoritatea cerintelor privind UAP si ASRO. In consecinta, in termen de 180 de zile de la aceasta data, secretarul apararii si directorul de informatii nationale trebuia sa stabileasca noua structura pentru a aborda fenomenele aeriene neidentificate.

Sincronizarea eforturilor

 Cele 180 de zile s-au scurs la sfarsitul lunii iunie. Intre timp s-au consumat comentariile, mai degraba nefavorabile privind prestatia AOIMSG, intre altele si prin prisma audierilor din 17 mai, despre fenomenele aerospatiale neidentificate, din Congresul SUA. Si iata ca, pe 20 iulie 2022, Departamentul Apararii al SUA (DoD) anunta ca, pe 15 iulie 2022, secretarul adjunct al Apararii Kathleen Hicks, in coordonare cu Directorul de Informatii Nationale (Director of National Intelligence – DNI) Avril Haines, ca sa indeplineasca cerintele din sectiunea 1683 a Legii de autorizare a apararii nationale pentru anul fiscal 2022, au modificat directiva anterioara, transformand Grupul de identificare si management pentru obiectele aeropurtate (Airborne Object Identification and Management Group – AOIMSG), in oficiul numit (in locul acelui ASRO cerut de lege) „Oficiul de Rezolvare a Anomaliilor de toate domeniile” (All-domain Anomaly Resolution Office – AARO).

 AARO a fost plasat in subordinea Subsecretarului Apararii pentru Informatii si Securitate Ronald S. Moultrie (Under Secretary of Defense for Intelligence and Security – USD (I&S). Acesta l-a numit ca director al AARO pe Dr. Sean M. Kirkpatrick, anterior cercetator sef la Centrul de Informatii Spatiale si de Rachete al Agentiei de Informatii a Apararii.

 Misiunea AARO va fi de a sincroniza eforturile depuse in cadrul Departamentului Apararii si in alte departamente si agentii federale din SUA, pentru a detecta, identifica si atribui „obiecte de interes” in, pe, sau in apropierea instalatiilor militare, a zonelor de operare, zonelor de antrenament, spatiului aerian cu utilizari speciale si a altor zone de interes si, dupa caz, pentru a atenua orice amenintari asociate la adresa sigurantei operatiunilor si a securitatii nationale. Se precizeaza imediat ca obiectivele urmarite „includ obiecte anormale neidentificate, spatiale, aeropurtate, scufundate si transmedii”.

 S-a ordonat, de asemenea, Secretarului Marinei militare sa desfiinteze Grupul operativ pentru fenomene aeriene neidentificate (UAP Task Force – UAPTF) cel tarziu la data infiintarii AARO si sa sprijine tranzitia ordonata a UAPTF, inclusiv transferul oricaror date, analize sau alte materiale relevante catre AARO.

 Din pacate, nici noua structura nu raspunde tuturor cerintelor Congresului. Un insider al DoD care a vorbit cu Liberation Times a oferit o perspectiva exclusiva cu privire la situatie, comentand: „Congresul este dezamagit pe buna dreptate de AOIMSG, cu biroul USDI, acum AARO, programul succesor al Grupului operativ UAP”. „Aceasta organizatie lenta si incarcata de birocratie nu reuseste sa tina pasul cu progresele adversarilor, iar Congresul preia fraiele pentru a crea Biroul Programului Comun UAP”.

 Pe 31 mai, fostul secretar adjunct al Apararii pentru informatii, Christopher Mellon, care a jucat un rol esential in atragerea unei atentii publice masive asupra OZN-urilor in ultimii ani, a scris un articol de opinie pentru publicatia The Hill, prezentand pasii care ar fi trebuit sa fie facuti, dar nu au fost: noul ghid de clasificare UAP al guvernului trebuia sa atinga un echilibru adecvat intre transparenta publica si securitatea nationala; evaluarea progresului inregistrat in infiintarea noii organizatii UAP; raspunsul la intrebarea daca aparatul masiv de supraveghere spatiala al Americii detecteaza anomalii in spatiu comparabile cu cele detectate in atmosfera si in ocean; depasirea rezistentei Fortelor Aeriene la schimbul de informatii cu grupul operativ UAP si succesorul acesteia; validarea sau eliminarea seriei de zvonuri prolifice si senzationale care implica UAP si guvernul SUA. „Din pacate, membrii subcomisiei Camerei nu au reusit sa faca progrese in niciuna dintre aceste probleme importante”, a scris Mellon.

 Reactiile la reorganizarea facuta de Pentagon nu au intarziat. Comitetul Selectat pentru Informatii al Senatului (SSCI), nemultumit de anumite aspecte ale AARO, a declansat o actiune pentru a cere in Actul de autorizare a informatiilor pe 2023, mai multa transparenta in ceea ce priveste fenomenele aerospatiale si submarine neidentificate (UAP). Raportul facut in acest scop arata ca noul Birou de solutionare a anomaliilor pentru toate domeniile (AARO), ar trebui inlocuit cu altul, numit Biroul Programului Comun Fenomene Aerospatiale-Submarine Neidentificate (Unidentified Aerospace-Undersea Phenomena Joint Program Office). Textul propunerii a fost sprijinit de reprezentanti si senatori din ambele partide din Congres.

Controlul investigatiilor

 Proiectul de lege pentru 2023 prevede si crearea unui grup central format din reprezentanti din: Agentia Centrala de Informatii, Agentia Nationala de Securitate, Departamentul de Energie, Oficiul National de Recunoastere, Fortele Aeriene, Forta Spatiala, Agentia de Informatii pentru Aparare si Agentia Nationala de Informatii Geospatiale. Noul grup ar trebui sa fie infiintat in cel mult 180 de zile de la adoptarea proiectului de lege. Adoptarea legii ar putea fi tradusa si ca o modalitate de preluare de catre Congres a controlului investigarii UAP. Asa cum observa analistul Howard Altman in The War Zone, daca actualul proiect de lege va fi adoptat, atunci AARO, care acum are deja si propriul cont de Twitter, va trebui sa-si schimbe din nou numele, ceea ce va reprezenta o operatie jenanta pentru DoD.

 Intr-un efort de a-i proteja pe cei care detin informatii despre fenomenele aeriene neidentificate si pentru a creste afluxul de rapoarte despre acestea, reprezentantul Mike Gallagher a mai introdus in proiectul Legii de autorizare a apararii nationale pentru anul fiscal 2023 inca o conditionare.

 Dintr-o multitudine de motive, trupele americane si contractantii guvernamentali au fost in mod traditional reticenti in a oferi informatii despre incidentele UAP. De partea cealalta, au existat si acuzatii, inca de mult timp, ca guvernul si contractorii din domeniul apararii ar putea ascunde programe si dovezi legate de OZN. Daca legea va fi adoptata, cei care ar prezenta marturii in acest sens nu ar mai putea fi pedepsiti.

 Unii chiar au afirmat ca un astfel de text, ca cel din amendamentul lui Gallagher ar putea duce la „dezvaluirea OZN-urilor”. „Amendamentul va stabili un proces in cadrul guvernului pentru raportarea UAP-urilor si va oferi protectie asemanatoare denuntatorilor”, a declarat purtatorul de cuvant al lui Gallagher, Jordan Dunn pentru publicatia The War Zone.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9