O legatura praz, o ceasca lapte, o lingura unt, o ceasca smantana, o lingura branza. Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa clocotita, schimband apa de 2 ori. Se scurge bine si se inabusa cu putin lapte, 10-15 minute. Se pune sare. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se pune prazul si se toarna deasupra o ceasca de smantana. Se presara branza rasa, se da un sfert de ora la cuptor.
Chec cu smantana 3 oua, 300 g zahar pudra, 1 pachet praf de copt, 300 g smantana, rahat taiat bucatele si dat prin faina, nuci, putin rom, vanilie, coaja de lamaie, 300 g faina. Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Se adauga si celelalte ingrediente, lasand la urma rahatul, si se amesteca bine. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit.
|