250 g mazare verde boabe, 250 g fasole verde, 3 morcovi, 100 g unt, 100 g cascaval ras, 200 g smantana, 1 ou, 6-7 clatite. Se prepara clatitele din 2 oua, 200 g faina si o ceasca cu lapte. Se prajesc in cratita cu coada, unsa doar cu ulei. Se curata si se fierb legumele. Fasolea si morcovii dupa ce au fiert se taie bucatele mici si se pun intr-o cratita cu unt la foc, amestecand pana incep sa se rumeneasca. Se adauga mazarea fiarta. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca. Intr-o forma unsa cu unt se pune cate o clatita, un rand de legume si se presara cu cascaval ras. Ultimul rand este o clatita. Se toarna peste tot smantana amestecata cu ou si se da la cuptor. Se lasa pana ce toata smantana s-a incorporat.
Fursecuri cu chimen si nuci 250 g faina, 2 oua, 130 g zahar, o lingurita unt, o lingurita bicarbonat, 20 nuci curatate si pisate, o lingurita chimen, unt pentru uns forma. Se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga untul, nucile, bicarbonatul, chimenul si la urma faina. Se framanta bine. Se intind doua foi de 2 cm grosime. Se unge o tava si se coc foile la foc potrivit. Se taie fierbinte betisoare lungi si groase de un deget.
|