500 g carne tocata, o felie pâine, 2-4 oua, 4 fire ceapa verde, marar, patrunjel, sare, piper, pesmet, 2 linguri faina, ulei, o lingurita boia, 1/2 cana lapte, o lingurita rasa bicarbonat. Se înmoaie felia de pâine în lapte, se toaca ceapa. Partea alba se caleste pâna devine lucioasa, se taie si coditele de ceapa si se adauga la carnea tocata. Se bat ouale cu telul, se adauga miezul de pâine înmuiat în lapte si se amesteca bine cu carnea. Se spala patrunjelul si mararul, se toaca si se adauga în compozitie. Se framânta bine, se adauga boiaua, sare si piper dupa gust. Se unge o tava mica de friptura sau o forma de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia în ea. Se unge deasupra cu o pasta subtire facuta dintr-un ou, o lingurita de faina si putin lapte, si se mai adauga putin ulei. Se da la cuptor pâna se rumeneste.
Saleuri cu chimen 250 g faina, 250 g cartofi, 250 g unt, o lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 1 ou, chimen. Se fierb cartofii în coaja în apa cu sare, se curata si se face din ei un piure. În acest piure se pune untul si se amesteca. Se adauga faina si pe masa de aluat se framânta bine, adaugându-se sare. Se întinde o foaie, se taie fâsii late de 2 cm si lungi de 7 cm care se ung cu ou batut, se presara chimen si sare. Se asaza în tava presarata cu faina si se pun în cuptor 10 minute, la foc iute apoi se domoleste focul pâna se rumenesc.
|