Prima pagina arrow CONSULTATII FARA PLATA arrow Aveti intoleranta la lactoza? 02 Apr 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Aveti intoleranta la lactoza?

Imprimare E-mail
luni, 30 ianuarie 2023

Când o persoana are probleme cu digerarea lactozei, un tip de zahar care se gaseste in lapte si in alte produse lactate, vorbim despre intoleranta la acest compus. Daca persoanele cu aceasta problema consuma produse lactate, lactoza din acestea trece in intestine, ceea ce poate genera simptome precum gaze, crampe, senzatie de balonare si diaree.

 Unii oameni pot consuma cantitati mici de lactate fara sa aiba probleme. In schimb, altii resimt numeroase probleme cu stomacul si trebuie sa evite toate produsele lactate. Pe piata, multe alimente, bauturi si ajutoare pentru digestie sunt disponibile pentru a ajuta la gestionarea intolerantei la lactoza.

 Copiii si adolescentii sunt mai putin susceptibili de a avea aceasta afectiune, dar multi devin la vârsta adulta intoleranti la lactoza, considerata insa de unii furnizori de servicii medicale o conditie umana normala, nu o problema grava de sanatate.

 Pe lânga influenta vârstei, oamenii pot deveni intoleranti la lactoza din cauza: – originii etnice (asiaticii, africanii, nativii americani si hispanicii sunt mai susceptibili de a dezvolta intoleranta la lactoza la o vârsta frageda) – altor probleme cu tractul digestiv (cei cu inflamatie a intestinului subtire superior au mai putina lactaza) – unor medicamente (unele antibiotice pot declansa probleme, deoarece afecteaza modul in care intestinul produce lactaza) – unei infectii (dupa o criza de diaree infectioasa, anumite persoane pot dezvolta intoleranta temporara la lactoza, care de obicei se amelioreaza dupa câteva zile sau saptamâni).

 Intoleranta la lactoza poate provoca o varietate de simptome, depinde de câte lactate sau alimente cu continut de lapte consuma oamenii si cât de putina lactaza produce corpul lor. De obicei, in 30 de minute pâna la 2 ore dupa masa, o persoana cu intoleranta la lactoza va avea greata, crampe stomacale, balonare, gaze, diaree etc.

 Oamenii pot gestiona intoleranta la lactoza daca nu beau mult lapte si manânca mai putine produse lactate. Majoritatea pot consuma o cantitate mica de lactate, dar impreuna cu alimente ce nu contin lactoza si sa nu manânce prea multe lactate deodata. Se poate si ca alte produse lactate, cum ar fi iaurtul si brânzeturile, sa fie mai usor de digerat decât laptele.

 Laptele fara lactoza reprezinta si o modalitate excelenta de a obtine calciu prin dieta, fara probleme. De asemenea, poate ajuta sa observati ce alimente puteti tolera sau nu. Suplimentele de enzime lactaza pot ajuta si ele. Luate inainte de a mânca alimente ce contin lactate ajuta organismul sa digere zaharul lactoza si sa previna durerea, crampele, balonarea, gazele si diareea.

 Lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu, mineral important pentru cresterea oaselor. Deoarece adolescentii au nevoie de circa 1.300 mg/zi, expertii recomanda ca si cei cu intoleranta la lactoza sa includa lactate in dieta, precum si produse nelactate: lapte de soia, legume verzi cu frunze (broccoli, verdeata, varza, napi), fasole, tofu, somon, migdale, boabe de soia, fructe uscate.

 Sfaturi pentru a face fata intolerantei la lactoza: – alegeti lapte cu continut redus sau fara lactoz; – luati un supliment de enzime lactaza inainte de a mânca produse lactate (poate fi sub forma de picaturi, de tablete sau adaugat in lapte); – când consumati alimente care contin lactoza, alegeti si unele fara lactoza la aceeasi masa, pentru a incetini digestia si a evita problemele; – beti sucuri imbogatite cu calciu – mâncati o varietate de alimente fara lactate bogate in calciu (broccoli, fasole, tofu, lapte de soia); – luati in considerare brânzeturile tari, cum ar fi cheddar, cu un continut mai scazut de lactoza; – iaurturile care contin culturi active sunt mai usor de digerat si mult mai putin probabil sa provoace probleme cu lactoza n invatati sa cititi etichetele produselor alimentare (Lactoza este adaugata la unele alimente in cutie, conserve, congelate si preparate, cum ar fi pâinea, cerealele, prânzuri, sosuri pentru salata, amestecuri pentru prajituri, prajituri, creme de cafea).

 Fiti constienti de notiuni ce ar putea insemna ca mâncarea contine lactoza: unt, brânza, smântâna, lapte uscat, substante solide din lapte, lapte praf si zer, de exemplu.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Vestigii ale trecutului umanitatii
» Cine a fost adevaratul Monte Cristo?
» Baze subterane ale extraterestrilor in New Mexico?
» Mancare de ciuperci cu masline
» Sfaturi utile
» Invazia alba
» Rio de Janeiro – „templu” al distractiei
» Mozart, portretul unui geniu
» Soseaua de pe coasta Atlanticului
» Tratamente multimilenare
» Sertarele de cuvinte ale unui scriitor de exceptie
» Cele mai controversate personaje din filmele de la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 27 martie – 2 aprilie 2023
» Asasinarea tarului Paul I
» Tema: „CAINELE”
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9