Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Grupul civil UAPx cauta OZN-uri 30 May 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Grupul civil UAPx cauta OZN-uri

Imprimare E-mail
luni, 13 martie 2023

Congresul SUA si-a manifestat in ultimii trei-patru ani interesul pentru fenomenul OZN/UAP, adresandu-se in acest scop structurilor militare si de intelligence. Unii cred insa ca exista si alte optiuni pe masa. Un grup civil specializat in investigarea OZN/UAP a realizat pe 9 noiembrie 2022, in Congresul SUA, un briefing privat despre OZN-uri, iar in perspectiva doreste sa ofere „acces direct publicului larg la datele evaluate si analizate”.

 Grupul (despre care am mai relatat pe aceasta pagina) este cunoscut sub numele de UAPx Inc. si, potrivit site-ului lor, „reuneste o retea globala de cercetatori, fizicieni, oameni de stiinta, observatori instruiti, ingineri, entuziasti, comunitati si persoane dedicate metodei stiintifice in studierea fenomenelor aeriene necunoscute”.

 La briefingul din Congres au participat din partea UAPx: Gary Voorhis, care a servit in Marina S.U.A., pe U.S.S. Princeton, in timpul intalnirii cu OZN-ul „tic-tac”; Jeremy McGowan, un veteran al Fortelor Aeriene ale SUA, care a construit ceea ce el numeste OSIRIS sau „Sistemul Informatic de Raspuns si Investigatii Stiintifice Off-road”, de fapt un automobil SUV cu echipamente de ultima generatie, capabile sa identifice si sa urmareasca UAP utilizand diferiti senzori si instrumente de inregistrare; Dr. Kevin Knuth, un fost cercetator si fizician NASA, care este in prezent profesor asociat la Departamentul de Fizica de la Universitatea din Albany (SUNY); Dr. Matthew Szydagis, fizician si profesor asociat la Universitatea din Albany, Departamentul de Fizica, astrofizica experimentala a particulelor; si dr. Cecilia Levy, profesor asistent la Departamentul de Fizica de la Universitatea din Albany. Echipa de la UAPx si-a prezentat, timp de 45 de minute, intr-o sala de conferinte virtuala, capacitatile si descoperirile din expeditiile anterioare, intr-o prezentare PowerPoint, directorului de personal al subcomitetului de informatii si operatiuni speciale al Camerei pentru servicii armate, din partea democrata si a sefului personalului republican.

 John Greenewald, proprietarul faimosului site The Black Vault, a realizat un interviu cu McGowan, care a vorbit in numele UAPx, pentru a raspunde la cateva intrebari despre acest briefing. Reproduc mai jos, cu prescurtari, acest interviu.

 I: Ce a dus la briefingul UAPx despre UAP catre Subcomitetul de Informatii si Operatiuni Speciale (ISO) al Comitetului pentru Servicii Armate a Casei?

 R: UAPx este inca in faza de formare. Sunt multe lucruri pe care inca le planuim si care ne vor ajuta sa ne miscam in directia pe care o simtim potrivita la momentul respectiv. Intelegem pe deplin neincrederea guvernului SUA fata de multi din lumea OZN-urilor. Exista o istorie grandioasa de minciuni, musamalizari, secretizari si promisiuni incalcate. In ultimii cativa ani, membrii UAPx au avut mai multe discutii cu membrii Congresului. Deci, contactele cu Congresul nu sunt pentru noi ceva nou. Evaluarea preliminara din 2021 privind fenomenele aeriene neidentificate a facut referire directa la cantitatea limitata de rapoarte de inalta calitate privind UAP. Cu totii am vazut multe povesti despre modul in care DoD sau diferite departamente nu coopereaza la schimbul de informatii si acestea nu sunt prezentate Congresului intotdeauna asa cum s-a cerut. Asa ca am simtit ca este timpul sa oferim o introducere despre cine suntem, ce am colectat pana acum si care sunt capacitatile noastre – astfel incat Congresul sa inteleaga ca au si cai diferite pentru resurse vizand informatiile privind UAP. Briefing-ul a durat luni de munca, coordonare si efort. Am lucrat pe mai multe canale pentru a ajunge la oamenii potriviti si am facut niste contacte solide pe parcurs. In cele din urma, am fost prezentati membrilor personalului subcomitetului de informatii si operatiuni speciale si le-am expus totul. Ei au citit ceea ce le-am trimis si au raspuns rapid, invitandu-ne sa vorbim.

 I: Care a fost obiectivul specific al UAPx pentru prezentare?

 R: Este imperativ pentru UAPx ca Congresul sa inteleaga ca stiinta civila este aproape la fel de capabila sa cerceteze UAP ca si complexul militar-industrial. Uneori, poate chiar mai mult. Odata ce au realizat pe deplin profesionalismul si acoperirea UAPx, au inteles capacitatea noastra de a functiona ca o legatura intre guvernul SUA si lumea academica si capacitatea noastra de a oferi agentiilor si indivizilor acces la oamenii de stiinta pentru a crea mesaje si puncte de discutie pentru evenimentele guvernamentale publice etc.

 I: Puteti oferi o scurta prezentare generala a briefing-ului si a unora dintre principalele puncte pe care le-a transmis comitetului?

 R: ISO a fost interesat de structura noastra organizationala si de sursele noastre de finantare. Am vorbit despre formarea noastra si despre modul in care suntem autofinantati in proportie de 99,999% si facem aceasta munca din buzunarele noastre pe cont propriu. Am discutat despre modul in care activitatile noastre se desfasoara pe baza investigatiei si descoperirilor stiintifice si cum putem acoperi acel decalaj care a fost identificat in raportul din 2021. Am discutat despre datele obtinute din expeditia noastra in insula Catalina, am descris ce am masurat si ce am captat pe video. Am explorat, de asemenea, modul in care procesam in prezent acele date si ca anumite corelatii intre evenimente ar putea constitui riscuri pentru siguranta zborului, cat si pentru sanatate – dar aceasta analiza este inca in desfasurare. Am vorbit despre metodele noastre de inteligenta artificiala si de invatare automata, utilizand retelele neuronale personalizate, despre obtinerea de date care coroboreaza anumite aspecte ale inregistrarilor noastre de la Catalina si multe dintre capacitatile noastre care nu au fost inca implementate. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am discutat este modul in care UAPx poate oferi asistenta unor agentii guvernamentale.

 I: Ce tip de intrebari, daca exista, au fost puse in timpul briefing-ului? A avut UAPx in ansamblu o concluzie generala a modului in care a reactionat comitetul la briefing?

 R: Majoritatea intrebarilor au fost despre ceea ce am inregistrat sau capturat deja; daca am avea capacitati de monitorizare submarina. Au intrebat si despre sursele noastre de finantare, probabil pentru a se asigura ca nu ne trage sforile o entitate straina. Ceea ce nu e cazul, odata ce ne autofinantam. Unele dintre intrebari s-au referit la capacitatea noastra de a analiza informatii sau cat de mult ar putea dura o analiza. Inainte de a incheia briefing-ul, noi, ca echipa si mem-brii ISO, am expus cativa pasi minori pe care trebuie sa ii facem pe termen scurt sau mediu. Echipa UAPx este, cu prudenta, optimista ca exista o usa care va ramane deschisa.

 I: Cauta UAPx un contract guvernamental in viitor? Si daca da, impreuna cu el va veni probabil si secretul. Cum se va armoniza tinerea secretului cu obiectivul declarat de a oferi un „depozitar public de cunostinte despre fenomenele aeriene neidentificate”?

 R: Recunosc ca avem o preocupare privind clasificarea lucrarii noastre. Imediat dupa incheierea briefing-ului, am avut o discutie interna despre acest aspect. Pe plan intern, UAPx ramane angajat in partajarea deschisa a datelor (cand datele respective au fost analizate pe deplin). Nu cautam contracte in sine. Dar suntem un furnizor de servicii si o organizatie care necesita sprijin financiar pentru a face ceea ce facem. In cazul in care guvernul SUA ne cere sa facem o anumita sarcina, vom evalua aceasta si vom determina daca se incadreaza in declaratiile noastre de etica si misiune. Daca Congresul decide (si aceasta este o ipoteza exagerata) sa ne ceara sa infiintam o locatie de cercetare pe Coronado sau Catalina, vom primi cererea, le vom oferi o propunere solida de cercetare, completata cu o baza de estimare si le vom oferi cerintele noastre. Va depinde de ei daca accepta sau nu propunerea noastra. Cu exceptia cazurilor in care datele noastre reflecta informatii despre proiecte reale clasificate ale Guvernului SUA sau expun o lacuna in Apararea Nationala intr-un mod fara legatura cu UAP, datele noastre vor fi in cele din urma facute publice, dupa o analiza.

 Dar pentru a clarifica, obiectivul nostru nu este de a disemina datele brute direct catre public. Prelucram, analizam si apoi cream publicatii stiintifice pentru a fi trimise la reviste stiintifice de mare impact pentru evaluarea inter pares. Odata ce acest proces este finalizat, atunci putem furniza acele informatii publicului larg. Eliberarea publica de date fara sens ar alimenta doar teoriile conspiratiei. Deci pasii urmatori vor fi tinuti departe de ochii publicului, cel putin pentru moment.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
» SkyLifter – macaraua aeriana
» Manastirea Galata
» Un „surogat” pentru mireasa pierduta
» Complexul rupestru din Tipova
» Mentalul scapat de sub control
» Politically correct? (2)
» Actori care si-au scris singuri rolurile
» Horoscopul saptamanii: 29 mai – 4 iunie 2023
» 25 mai 1973 – Revolta de pe distrugatorul Velos
» Tema: „SEARA”
» Bacteriile preistorice ar putea dezvolta noi antibiotice
» Palatul de gheata al tarinei Anna
» Ce-si propune NASA privind OZN-urile
» File de cod cu ciuperci
» Masti pentru un ten catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9