Prima pagina arrow CONSULTATII FARA PLATA arrow Tratamente multimilenare 30 May 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Tratamente multimilenare

Imprimare E-mail
luni, 27 martie 2023

Cele mai neasteptate remedii impotriva afectiunilor comune din toate timpurile stau la baza prepararii ulterioare si fabricarii masive a produselor farmaceutice. Va prezentam mai jos cateva dintre acestea.

 – Tamaia este mentionata ca unul dintre darurile aduse de magi la nasterea lui Iisus. In vremea respectiva, aceasta se folosea ca remediu impotriva infectiilor, precum si pentru capacitatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice. Istoricul si botanistul ro-man Pliniu cel Batran recomanda tamaia ca antidot in otravirea cu cucuta.

 Se credea totodata ca ar fi eficienta in problemele digestive si in tratarea racelii, a febrelor, a tusei, dar si pentru regenerarea parului si a pielii ori pentru intarirea gingiilor. Insa, atentie: este vorba despre rasina secretata de Boswellia, arbore originar din Orientul Mijlociu, si nu orice fel de produs vandut sub aceasta denumire.

 Esenta de tamaie dispune de o energie yin vindecatoare, ce inlesneste curatarea energetica si spirituala, dar are efecte pozitive si in afectiunile respiratorii, in tratarea bronsitei si a laringitei.

 In medicina moderna s-au facut cercetari ce atesta calitatile exceptionale ale tamaii, facandu-se referire la ea ca la un posibil tratament pentru anumite tipuri de cancer, colitele ulceroase, boala Crohn, pentru anxietate sau astm etc.

 – Smirna era de asemenea considerata un „lux” la fel de pretios ca aurul. In mod traditional, ea era folosita pentru a trata artrita, pentru a imbunatati circulatia, in tulburari digestive, dureri la menstruatie, infectii respiratorii, respiratie urat mirositoare, lepra, febra si raceli etc., insa oamenii de stiinta i-au descoperit si alte beneficii.

 Pe langa intarirea sistemului imunitar, smirna stimuleaza productia de celule albe din sange. Ea este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina actuala are in vedere efectele sale in tratarea cancerului si a tumorilor.

 La fel ca tamaia, smirna contine 75% substante ce stimuleaza zona creierului care controleaza emotiile. Smirna are si proprietati antifungice, antibacteriene si antiinflamatorii.

 – Usturoiul a fost considerat dintotdeauna „planta vitalitatii”. Cultivat de peste 6.000 de ani, era pus in mormintele faraonilor, dar totodata facea parte obligatoriu din hrana sclavilor constructori, pentru a le intensifica puterea si vitalitatea. Tot in Antichitate, usturoiul era consumat in mod curent de atletii greci si de soldatii romani, inainte de competitii si de intrarea in lupta.

 Aspect confirmat stiintific, usturoiul e un antibiotic natural extrem de puternic, un antioxidant pe masura, iar calitatile sale antibacteriene si antivirale sunt incontestabile. O dieta bogata in usturoi poate preveni aparitia unor tipuri de cancer: de colon, de san sau de prostata, deoarece usturoiul amplifica producerea de sulfat de hidrogen.

 Totodata, ustoroiul este remarcabil in privinta beneficiilor cardiovasculare, reducand nivelul de trigliceride si colesterol cu 5% pana la 15%.

 – Rodia era considerata in epoca biblica un dar pretios al naturii, fiind folosita ca remediu in medicina. Radacinile sale erau preparate si intrebuintate pentru a elimina paraziti intestinali precum tenia, iar florile de rodie serveau drept remediu pentru afte si dizenterie.  Stiinta moderna arata ca rodiile contin numeroase substante benefice incluzand fitoestrogeni, polifenoli, tanin elagic, antocianina; toate acestea sunt antioxidanti naturali puternici.

 De asemenea, s-a demonstrat ca sucul de rodie anuleaza ateroscleroza existenta si distruge celulele canceroase, lasandu-le intacte pe cele sanatoase.

 Oamenii de stiinta au descoperit ca acesta are o putere antioxidanta de trei ori mai mare decat cea a vinului rosu sau a ceaiului verde. Semintele de rodie actioneaza precum aspirina, prevenind formarea cheagurilor de sange. Rodia contine o cantitate insemnata de antioxidanti (vitamine si enzime responsabile pentru mentinerea la cote normale a colesterolului).

 Intr-un articol viitor, ne vom referi la alte remedii naturale utilizate de cel putin doua milenii, precum isopul, varza, feniculul, tarhonul sau murele.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
» SkyLifter – macaraua aeriana
» Manastirea Galata
» Un „surogat” pentru mireasa pierduta
» Complexul rupestru din Tipova
» Mentalul scapat de sub control
» Politically correct? (2)
» Actori care si-au scris singuri rolurile
» Horoscopul saptamanii: 29 mai – 4 iunie 2023
» 25 mai 1973 – Revolta de pe distrugatorul Velos
» Tema: „SEARA”
» Bacteriile preistorice ar putea dezvolta noi antibiotice
» Palatul de gheata al tarinei Anna
» Ce-si propune NASA privind OZN-urile
» File de cod cu ciuperci
» Masti pentru un ten catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9