Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Mancare de ciuperci cu masline 30 May 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 2 vizitatori online

Mancare de ciuperci cu masline

Imprimare E-mail
luni, 27 martie 2023

 3 cutii ciuperci de 400 g (sau 1 kg ciuperci proaspete), 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei rosu, 2 linguri sos de ardei, 100 g masline fara samburi, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dul-ce, 3 foi de dafin, o lingurita oregano uscat.

 Ciupercile se scot din cutie, se spala si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt. Morcovul curatat se taie in doua pe lungime, apoi se taie rondele. Ardeiul rosu se taie fasii. Intr-o cratita se pune ulei la incins, apoi se adauga ceapa, morcovul si se calesc, dupa aceea se pun ciupercile si se mai lasa pe foc cateva minute. Se pune ardeiul rosu, se amesteca, apoi se pun sare, piper, boia si foile de dafin. Se toarna apa calda, cat sa acopere ciupercile. Se pune capac si se fierbe la foc potrivit 25-30 de minute. La sfarsit se adauga sosul de ardei si maslinele. Se mai fierbe 10 minute. La final se pun pasta de tomate si oregano uscat si se mai da cateva clocote.

Placinta cu ton

 500 g faina, 260 ml apa calduta, 25 g drojdie proaspata, o lingurita zahar, 6 linguri ulei, o lingurita sare, 600 g ton in ulei, o ceapa, 1 morcov, 1 ardei rosu, 5-6 linguri ulei, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie.

 Intr-un castron se pune faina, se face o gropita la mijloc unde se pune drojdia sfaramata, presarata cu zahar, dupa care se toarna usor apa calduta, amestecand cu o lingura si se incorporeaza si putina faina. Se lasa sa dospeasca un pic drojdia dupa care se adauga sare si se amesteca bine si restul de faina din castron. Se framanta aluatul, adaugand uleiul, pana cand nu se mai lipeste de degete coca rezultata. Se lasa la dospit aproximativ o ora. Se spala si se curata legumele, se toaca in cubulete nu prea mici si se inabusa in cele 5-6 linguri cu ulei, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se lasa la racorit. Se scurge tonul din conserva, se zdrobeste cu furculita si se amesteca bine cu legumele racite. Se adauga sare, piper, zeama de lamaie. Din aluatul crescut se intind 3 foi, nu prea subtiri, peste care se pune compozitia cu ton impartita in trei. Se ruleaza cu grija si se asaza rulourile intr-o tava cu hartie de copt. Se mai lasa un pic la crescut. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra.

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
» SkyLifter – macaraua aeriana
» Manastirea Galata
» Un „surogat” pentru mireasa pierduta
» Complexul rupestru din Tipova
» Mentalul scapat de sub control
» Politically correct? (2)
» Actori care si-au scris singuri rolurile
» Horoscopul saptamanii: 29 mai – 4 iunie 2023
» 25 mai 1973 – Revolta de pe distrugatorul Velos
» Tema: „SEARA”
» Bacteriile preistorice ar putea dezvolta noi antibiotice
» Palatul de gheata al tarinei Anna
» Ce-si propune NASA privind OZN-urile
» File de cod cu ciuperci
» Masti pentru un ten catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9