Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Din nou despre fenomene subacvatice neidentificate 26 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Din nou despre fenomene subacvatice neidentificate

Imprimare E-mail
luni, 03 aprilie 2023

Pe 15 noiembrie 2022, Albert Olimidin, in publicatia ruseasca EkhoPlanet, evoca din nou problematica obiectelor subacvatice neidentificate. In buna masura este vorba de submarine misterioase care par sa nu apartina vreunei tari cunoscute, observate de echipajele navelor si aeronavelor si urmarite de radar si sonar.

 Conform descrierilor martorilor oculari, aceste submarine ciudate sunt mult mai mari decat orice submarin nuclear american sau sovietic. Suprafetele si suprastructurile lor sunt perfect netede, fara trape, gauri sau echipamente vizibile. Si ceea ce este si mai incredibil este ca acum exista o serie de observatii confirmate in care obiectele nu numai ca au iesit la suprafata, ci, dupa aceea, s-au si ridicat in aer si au zburat!

 Desi aceste submarine au fost reperate in toate partile lumii, ele au – conform lui Olimidin – o tendinta curioasa de a zabovi dincolo de Cercul Polar, in apropierea tarilor scandinave. El evoca, drept ilustrare, un caz din Norvegia anului 1973. In dupa-amiaza zilei de 12 noiembrie, un pescar pe nume Måns Langetig statea pe malul fiordului Sognefjorden, langa Vangsnes, Norvegia, cand a fost surprins sa vada un periscop fluturand la suprafata apei. In acea noapte si radarul feribotului din Vangsnes a captat un ecou neasteptat. Alti marinari au vazut un obiect urias intunecat.

 In decurs de o saptamana, au fost raportate 10 asemenea observatii, iar unitatea de aparare norvegiana a detectat un „ceva” metalic mare care se misca in fiord. Nava de razboi Trondheim a facut contact sonar cu obiectul. Comanda-mentul Norvegian de Aparare a declarat oficial prezenta unui submarin strain neidentificat. Nave si echipamente suplimentare au fost transportate de urgenta in zona.

Dovezi vizuale si tehnice

 „Nu ne putem angaja in presupuneri”, a declarat ministrul Apararii Johann Kleppe reporterilor. „Trebuie sa ramanem la fapte. Si acestea sunt ca un submarin strain se afla in apele norvegiene. Acest fapt se bazeaza pe dovezi vizuale si tehnice.”

 Intrarea in fiord are o adancime de 200 m si intreaga cale navigabila este delimitata de munti inalti. Nu exista nimic cu semnificatie militara in zona, asa ca submarinul „spion” strain nu avea niciun motiv sa fie acolo, au remarcat ziarele norvegiene.

 Cu toate acestea, la acea vreme, na-vele marinei NATO desfasurau exercitii militare in apele norvegiene. Prin urmare, s-a speculat ca submarinul ar fi putut fi o nava rusa care spioneaza manevrele. Dar Norvegia conducea la acea vreme negocieri diplomatice sensibile cu Uniunea Sovietica si rusii sau orice alta tara din spatele cortinei de fier ar fi facut o greseala stupida punand in pericol aceste negocieri printr-o incalcare flagranta a apelor teritoriale norvegiene. Prezenta submarinului a devenit o problema politica majora in Norvegia, presa si publicul cerand actiuni. Nu numai ca Norvegia si-a trimis intreaga sa marina, 30 de nave de razboi si submarine, in fiord pentru a investiga, dar la fata locului au fost trimise forte navale si elicoptere NATO, inclusiv nave americane si britanice.

 Submarinul a fost localizat folosind un sonar, iar Marina a intrerupt toate caile de evacuare posibile. Au fost trase sistematic bombe in toata zona. Autoritatile norvegiene s-au laudat ca submarinul nu avea cum sa scape si ca misterul va fi rezolvat in curand. „Este de datoria noastra sa ne aparam tara” – a spus generalul norvegian H.F. Zeiner-Gundersen – „si sa urmarim orice nava sau submarin care umbla prin apele noastre”.

 In ciuda tuturor acestora, se pare ca submarinul a scapat, in jurul datei de 23 noiembrie. In acea seara, martori oculari de pe o ramura a fiordului, Lusterfjorden, au spus ca au vazut „un obiect mare intunecat miscandu-se langa suprafata timp de sapte minute pana a disparut”.

 Aproape simultan, o nava de razboi din Aurlandsfjorden, o alta ramura a fiordului principal, a inregistrat un obiect mare pe instrumentele sale. Iar un baiat de 14 ani, Martin Nielsen, a declarat autoritatilor ca a vazut „sase rachete” iesind din apa si disparand in aer. „Ar fi putut fi semnale pentru oamenii de pe uscat”, a sugerat un ziar norvegian.

 In acea noapte, lumini rosii si verzi au inceput sa clipeasca deasupra muntilor de gheata aproape inaccesibili de langa Aurlandsfjorden. Comandamentul militar norvegian a inceput sa mentioneze „fenomene luminoase”, inclusiv un „elicopter” misterios care nu apartinea marinei.

 In seara zilei de 24 noiembrie, Marina a facut o incercare masiva de a bombarda apele si de a forta submarinul sa iasa la suprafata. Brusc, toate echipamentele electronice ale tuturor navelor s-au defectat. Comunicarea radio intre nave a devenit imposibila, iar radarele si sonarele au devenit inutilizabile. A fost ultima mare „batalie”. Pe 27 noiembrie, guvernul norvegian a anuntat ca submarinul a disparut.

 „Imi pare rau sa spun ca nu am reusit sa scoatem submarinul la suprafata si sa-l identificam”, a declarat ministrul Kleppe publicului norvegian in timpul unei emisiuni speciale de televiziune. Pentru aceasta operatiune jenanta a fost impusa o operatie exceptionala de securitate, dar marina norvegiana si NATO au parasit fiordul cu mainile goale. Imensul submarin a disparut cumva in ocean la 60 de mile distanta. Patru fregate, o barca torpiloare si alte nave care strajuiau intrarea in fiord nu au putut lua contact cu submarinul care fugea.

 In Uniunea Sovietica, ziarul guvernamental Izvestia a numit cazul „vanatoare de vrajitoare” si a negat categoric ca submarinul ar fi apartinut vreunei tari din blocul sovietic. O saptamana dupa ultima reperare, martorii oculari din Hardangerfjorden, la 10 mile sud de Sognefjorden, au spus ca au vazut un periscop in apa. Oficialii norvegieni au spus doar ca vor face eforturi pentru o noua cautare a obiectului.

 Pe 7 decembrie 1973 si apoi pe 9 decembrie, pescarii din apropierea golfului Disko, Groenlanda, au raportat ca au vazut un submarin misterios (acelasi?) in fundul fiordului. Danemarca a trimis in zona o nava de razboi cu un elicopter, fara a putea identifica intrusul.

Avioane fantome

 Articolul lui Olimidin continua cu exemple similare din Suedia, in 1962, 1969 si 1970, cu cazuri subacvatice spectaculoase din alte colturi ale lumii, dar si cu un misterios val de „avioane fantoma” din Suedia, Norvegia si Finlanda, in 1933-1934, care sigur nu puteau fi avioane germane sau rusesti.

 Navele si submarinele misterioase sunt active inca din anii 1920 si, posibil, chiar si mai demult. S-a speculat ca bazele lor ar putea fi undeva in pustietatile de dincolo de Cercul Arctic. Aceste baze ar putea fi si submarine. Autorul articolului il citeaza pe Ivan Sanderson, un biolog pasionat de fenomene paranormale, care scria despre OZN-urile subacvatice: „Dupa o analiza foarte lunga a chestiunii, am fost fortat sa accept ca oficialii (folosesc aceasta expresie in mod colectiv) nu stiu mai multe despre aceasta chestiune decat ufologii sau oricine altcineva, si sunt doar, pur si simplu, speriati. Si nu este nimic mai infricosator decat sa admitem ca cei de la conducere nu stiu ce se intampla sau ca toata lumea sau fiecare recunoaste ca nu are raspunsuri sau remedii.”

 Majoritatea rarelor observatii „solide” neidentificate au avut loc in apropierea sau deasupra corpurilor de apa – lacuri, rauri, fiorduri, oceane. Intr-o alta epoca, aparitia frecventa a unor obiecte si creaturi ciudate in apropierea apei a dat nastere legendelor cu „spritul apei”. Zanele si spiridusii erau adesea vazuti in apropierea lacurilor si raurilor si uneori colectau apa in recipiente, la fel cum s-a raportat ca ar face si micii ufonauti.

 Observatiile facute pe apa sunt semnalate adesea de tot echipajul navei si sunt consemnate prompt in jurnalele de bord, mai ales atunci cand sunt si inregistrari sonar si radar. Este un corp de dovezi care merita o analiza foarte serioasa, iar investigarea unor astfel de cazuri intra mai mult in competenta Marinei Militare decat a Fortelor Aeriene.

 Marina SUA este inca tacuta – spune autorul articolului – dar undeva, in vastele oceane ale lumii, stim cu siguranta ca exista submarine care se pot misca mai repede si se pot scufunda mai adanc decat orice au Statele Unite sau alte tari. Si exista avioane care se pot scufunda si se pot transforma in submarine. Cine sunt cei care exploateaza aceste obiecte? Ce rost au? De ce se ascund de noi? Si ce fac ei de fapt aici?

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?
» Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu
» Audiere OZN in Congresul SUA
» Fundite cu ciuperci
» Aliati apreciati
» Memoria episodica
» Manastirea Topolnita
» „Dosarul” Marilyn Monroe
» Ultimele eroine tribale
» Impotriva cancerului colorectal
» „Marea dictare” de Ziua Limbii Romane
» Filme... gemene, inspirate din fapte reale
» Horoscopul saptamanii: 25 septembrie – 1 octombrie 2023
» 21 septembrie 1939 – Asasinarea premierului roman Armand Calinescu
» Tema: „SCOALA”
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9