|
Rasol de porc la cuptor
|
|
|
luni, 15 mai 2023 |
1 ciolan superior de porc, o telina mica, 1/2 pastarnac, o ceapa, o lingura piper boabe, o lingura sare, 500 g cartofi, ulei de masline, 400 ml rosii in sos. Se pune ciolanul la fiert in apa cu sare si piper. Se adauga legumele curatate, spalate si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pentru 2 ore. Se scoate din apa si se pune ciolanul intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga o cana din zeama in care a fiert si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa sa fiarba la cuptor pentru o ora. Cartofii se curata si se taie felii de grosime potrivita, se condimenteaza si se ung cu ulei. Rosiile se paseaza. Se scoate tava, se toarna sosul de rosii si se asaza cartofii deasupra. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa fiarba pentru inca 40 de minute. Dupa aceea se indeparteaza folia alimentara, se intoarce ciolanul si se mai lasa sa se rumeneasca pentru 30 de minute.
Prajitura cu nuca 400 g nuca macinata, 400 g unt, 200 g zahar pudra, 150 zahar tos, 8 oua, 5 linguri faina, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos si zaharul vanilat. Cand spuma este tare, se adauga nuca macinata, praful de copt si 5 linguri cu faina. Se amesteca de sus in jos pana cand se omogenizeaza. Se imparte compozitia in trei parti egale si se coc trei foi. Se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Se pun pe aburi si se bat pana incep sa luceasca. Se lasa la racit galbenusurile si separat se bate untul spuma. Se amesteca galbenusurile cu untul pana se omogenizeaza. Se asambleaza prajitura punand crema intre foi si se da la rece pentru 2-3 ore.
|
|
Cauta in arhiva magazin.ro |
|
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN |
Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.
Nu ezitati sa va abonati!
Abonamentul se poate face direct la redactie prin: - expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos; - plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838): 1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac 2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R. - la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).
PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele: - 1 luna: 13,00 lei - 2 luni: 26,00 lei - 3 luni: 39,00 lei - 4 luni: 52,00 lei - 5 luni: 65,00 lei - 6 luni: 78,00 lei
Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.
CONTACT Telefon: 0722. 625. 622 021. 317. 89. 65 WhatsApp: 0722.625.622 Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.
|
Aboneaza-te la newsletter |
|
Cele mai populare articole... |
|
|