Prima pagina arrow ISTORII UITATE arrow O vrajitoare scotiana l-a ajutat pe Churchill sa castige razboiul 30 May 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

O vrajitoare scotiana l-a ajutat pe Churchill sa castige razboiul

Imprimare E-mail
marži, 07 martie 2006

Sir Winston Churchill, omul care a marcat istoria Regatului Unit in cea mai grava criza pe care acesta a traversat-o – cel de-al doilea razboi mondial – si-a datorat, se pare, succesele nu numai inconfundabilei sale carisme, ci si unui ajutor mai putin pamantean. Doar cativa oameni din anturajul sau au cunoscut faptul ca premierul era interesat de misticism si de practicile spiritiste, el intretinand stranse legaturi cu o persoana extrem de controversata: ultima femeie care a fost acuzata oficial de vrajitorie in Marea Britanie!

Respectiva se numea Helen Duncan si locuia intr-un mediu muncitoresc, la Edinburgh, in Scotia. Calitatile exceptionale de medium si le descoperise, intamplator, inca din copilarie si cu timpul isi cucerise reputatia de „femeia care vorbeste cu mortii”. In cursul primului razboi mondial, pentru a-si ajuta familia numeroasa (sotul era pe front), ea a acceptat sa organizeze, contra cost, sedinte de spiritism, in prezenta unor multimi de oameni, pasionati de subiect. Sedintele spiritiste de acest gen erau insotite de manifestari stranii, ectoplasma ce iesea din gura Helenei luand infatisarea unor siluete umane care se adresau celor prezenti! In ciuda contestarilor venite din partea oamenilor de stiinta, care o acuzau de sarlatanie, doamna Duncan si-a continuat cu succes si dupa razboi peregrinarile, iar de altfel nimeni nu a prins-o vreodata trisand.

Judecata pentru vrajitorie

 Dar numele ei ar fi ramas, probabil, cel mult scris cu litere de-o schioapa prin publicatiile amatoare de senzational, daca o intamplare, survenita in 1941, nu ar fi facut ca faima Helenei sa creasca considerabil. In timpul unei sedinte de spiritism, si-a facut aparitia, fara ca cineva s-o fi invocat, fantoma unui marinar englez. Silueta ectoplasmatica era atat de clara incat participantii la aceea sedinta au putut deslusi si literele inscrise pe boneta marinarului – H.M.S. Barham – era vorba de nava pe care acesta servise si care se scufundase, cu numai cateva zile in urma, in Mediterana. De fapt, vasul fusese distrus de nemti, dar guvernul britanic luase hotararea sa ascunda opiniei publice aceasta realitate, de care asadar nici Helen Duncan, nici nimeni altcineva din public n-ar fi putut stii! Dezvaluirea acestei intamplari neverosimile a insemnat intrarea muncitoarei scotiene in atentia serviciilor secrete britanice, ca un potential risc la adresa securitatii nationale. Cum aliatii se pregateau intens de debarcarea in Normandia, trei ani mai tarziu, in aprilie 1944, de teama ca Helen Duncan ar fi putut afla, prin mijloacele oculte pe care le detinea, si acest secret al „zilei Z”, ea a fost arestata, initial sub acuzatia de „escrocherie”, apoi, tinandu-se cont de o lege existenta in Albion din 1735, de vrajitorie. Procesul Helenei a constituit un element de senzatie in acele zile premergatoare debarcarii din Normandia si a avut darul de a indeparta atentia publicului de la problemele stringente cu care Anglia se confrunta. Procurorul, tributar traditiei conservatoare, a cerut condamnarea ei la moarte (desigur, nu prin ardere pe rug), judecatorii au fost insa indulgenti: faimosul medium a scapat cu o pedeapsa de numai noua luni de inchisoare. Se pare ca la aceasta atitudine „miloasa” contribuise insa si premierul Churchill, care insistase sa o cunoasca pe Helen Duncan si, dupa ce vorbise cu ea, realizase ca o asemenea persoana inzestrata cu niste capacitati uimitoare ii era mai de folos in viata decat spanzurata, ca vrajitoare!

„Eminenta cenusie” a lui Churchill

 Unii istorici sustin ca, in lunile care au urmat, cat a stat in inchisoare, Helen Duncan i-a comunicat permanent lui Churchill date esentiale asupra modului de desfasurare a ostilitatilor si a actiunilor pe care sa le intreprinda. Recent, doi cercetatori de la Societatea Britanica pentru Studii asupra Paranormalului au dezvaluit ca exista marturii potrivit carora, in timpul lunilor de detentie, insusi maresalul Hugh Downing, comandatul prestigioasei Royal Air Force, ar fi participat, in celula Helenei, la sedinte de spiritism! Dupa razboi, renegat de britanici, Churchill va reveni, in mod neasteptat, la putere, aceasta revenire spectaculoasa fiind de asemenea pusa in legatura cu influenta oculta a Helenei. O data ajuns iar pe scaunul de prim-ministru, una dintre primele masuri luate de Churchill va fi abolirea „Legii vrajitoarelor”, dupa care protejata sa fusese judecata si pedepsita si pe care marele om de stat o considera drept „rusinoasa”.

Sfarsitul

 Desi nu a recunoscut niciodata in mod oficial apartenenta sa la miscarea spiritista, Winston Churchill a lasat sa se inteleaga ca pasiunea sa pentru mistere nu este una obisnuita. Si acum ni se pare explicabil acest atasament fata de predictiile mediumnice ale Helenei Duncan, din partea unui om care, in tinerete, facuse parte din „Marele Ordin Antic al Druizilor” si, probabil, asistase la sedinte de spiritism. De altfel, intr-o nuvela scrisa in ultimii ani ai vietii (Churchill a fost totodata un talentat prozator, laureat al premiului Nobel pentru literatura), premierul descrie chiar o secventa in care spiritul tatalui sau decedat, fiind invocat, se prezinta pentru a-i vorbi despre soarta Angliei! Revenind la Helen Duncan, sa spunem ca, dupa ce protectorul sau, macinat de boala, se va retrage din viata politica, persecutiile vor reincepe. In 1956, arestata din nou, pentru escrocherie, scotianca va fi internata de urgenta in spitalul inchisorii, ca urmare a unor arsuri grave pe care le-ar fi suferit, conform politiei, „in timpul unei eliminari de ectoplasma”, dar, potrivit altor surse, in urma torturilor la care fusese supusa. La sase saptamani dupa arestare, Helen Duncan avea sa moara pe patul spitalului, intalnin-du-se, in sfarsit, cu cei care-i fusesera atat de apropiati, toata viata...

Autor: Gabriel Tudor

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
» SkyLifter – macaraua aeriana
» Manastirea Galata
» Un „surogat” pentru mireasa pierduta
» Complexul rupestru din Tipova
» Mentalul scapat de sub control
» Politically correct? (2)
» Actori care si-au scris singuri rolurile
» Horoscopul saptamanii: 29 mai – 4 iunie 2023
» 25 mai 1973 – Revolta de pe distrugatorul Velos
» Tema: „SEARA”
» Bacteriile preistorice ar putea dezvolta noi antibiotice
» Palatul de gheata al tarinei Anna
» Ce-si propune NASA privind OZN-urile
» File de cod cu ciuperci
» Masti pentru un ten catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9