Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare arrow Ghiveci calugaresc
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 15 vizitatori online

Ghiveci calugaresc

Imprimare E-mail
marži, 09 ianuarie 2001

Se aleg legume proaspete, tinere, dupa cum urmeaza: fasole verde, mazare, bame, conopida, patlagele vinete, dovlecei, varza, ardei grasi, morcovi, patrunjel, telina (radacini), ceapa, patrunjel verde, marar.

Pastaile de fasole se curata, se spala si se lasa sa se scurga; boabele de mazare se oparesc in apa clocotita si sarata, timp de 15-20 minute; bamele se curata si se oparesc in bors, in care se adauga un vârf de cutit de sare de lamâie (in cazul când borsul nu este suficient de acru) si se lasa 3-5 minute; conopida desfacuta in buchetele se tine intr-un vas cu apa sarata 10-15 minute, dupa care se spala si se opareste 3-4 minute; patlagelele vinete se curata, se taie in bucati potrivit de mari, se asaza intr-un vas, se presara cu sare si se lasa o ora pâna ce se scuge toata zeama amara, dupa care se spala si se scurg de apa intr-un servet curat si se prajesc usor in ulei pe ambele parti pâna ce se inmoaie; dovleceii se rad de coaja, se taie in felii si se oparesc 2-3 minute; varza tocata, de asemenea, se opareste 2-3 minute; ardeii grasi taiati in suvite se oparesc 2-3 minute, iar morcovii taiati in felii subtiri, 20-25 minute. Radacinile de patrunjel si telina, taiate, de asemenea, in felii subtiri, se oparesc 10-15 minute. Patrunjelul verde si mararul se toaca marunt, iar ceapa se taie sub forma de pestisori. Din rosii se prepara un suc, la care se adauga sare dupa gust.
           Intr-un vas mai mare se pune in ulei si se rumeneste usor ceapa. Se adauga fasolea, se amesteca si se lasa 20-25 minute pâna ce se inabusa bine (vasul fiind acoperit). In acest timp, cratita se misca din când in când, se mai intervine si cu lingura de lemn, ca sa nu se prinda de vas. Se adauga treptat si celelalte legume, amestecându-le usor, cu o lingura de lemn. La nevoie se mai poate adauga ulei sau putina apa. Când ghiveciul este bine scazut si legumele aproape fierte, se adauga sucul de rosii. Dupa câteva clocote se presara deasupra patrunjelul si mararul si se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca; se pune in borcane, lasând un spatiu gol de 2 cm. Se sterilizeaza in prima zi 25-30 minute si a doua zi 10-15 minute.

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Falsuri biblice, complicitati dubioase
» Cand democratia este mimata
» Dezinformarea din 1969
» Rasol cu smantana
» Stresul iernii
» Autofotografierea, o pasiune mortala
» Sihastria Voronetului
» Un prieten de suflet
» Sarpele-cu-pene, Dumnezeul precolumbienilor
» Declin demografic drastic
» ā€˛Printul rus al pianuluiā€¯ locuieste la Bucuresti
» Terifiantele povesti din ā€˛Cetatea filmuluiā€¯ de altadata
» Horoscopul saptamanii: 17-23 decembrie 2018
» 13 decembrie 1553 ā€“ S-a nascut Henric al IV-lea al Frantei
» Tema: ā€˛PODURI PESTE APEā€¯
» Cand studile sunt eronate
» Tancuri sovietice la Praga
» O organizatie pentru studiul OZN
» Supa-crema de gulii
» Alura tinereasca
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9