|
Copiii au nevoie de timp pentru a întelege
|
|
|
sâmbătă, 30 ianuarie 1999 |
Baietelul dv. refuza sa împrumute prietenilor de joaca jucaria sa? Fratele si sora se cearta pe jucarii? E firesc sau nu? Iata, pe scurt, opinia psihologilor.
Baietelul dv. refuza sa împrumute prietenilor de joaca jucaria sa? Fratele si sora se cearta pe jucarii? E firesc sau nu? Iata, pe scurt, opinia psihologilor. Sunt clasice scenele din parcurile de joaca în care un baietel refuza cu îndârjire sa-i împrumute prietenului de joaca lopatica sau masinuta sa. Dorinta de a poseda si refuzul de a împrumuta jucariile sunt sursa a numeroase conflicte. Pâna la 2 ani copilul considera ca tot ceea ce poate atinge este al lui si ca nimeni nu trebuie sa îl "deposedeze". Daca îi place un obiect, el îl ia chiar din mâna altui copil. Dintre doua masinute identice, de exemplu, copilul este atras de cea aflata în mers. La aceasta vârsta copilul nu este nici rau, nici agresiv, ci egocentric. La aceasta vârsta copilul nu vede decât propriile dorinte. Pentru a împarti ar trebui sa fie capabil sa se puna în locul celorlalti, fapt prematur pentru momentul dezvoltarii lor neuro-psihice. Când primeste o jucarie noua, lasati-i timp pentru a o explora si a se bucura de ea înainte de a-i sugera sa o împrumute si altora. Oricum, el va decide când si cui sa o împrumute. Dumneavoastra va trebui sa îl ajutati sa diferentieze obiectele strict personale (pijamaua etc.), de bunurile familiei (televizor, telefon etc.) sau de obiectele altora de care nu se poate servi fara a cere permisiunea. Spre 2 ani copilul începe sa devina sensibil la notiunile de justitie si reciprocitate. Explicati-i ca daca el împrumuta unui coleg de joaca o jucarie, la rândul sau se poate juca cu o jucarie oferita de acesta. Apoi, fiecare trebuie sa restituie ceea ce a împrumutat. Daca aveti mai multi copii organizati-le timpul petrecut împreuna; pregatiti o prajitura si cumparati-le jocuri cu mai multi participanti. Oricum, lucrurile trebuie sa fie clare. Iata un exemplu: "am cumparat aceste bomboane pentru toti, asa ca împartiti-le!" si, lasati-i sa o faca. Trebuie însa sa le dati timp copiilor pentru a întelege ceea ce este al lor si cum sa se poarte.
|
|
Cauta in arhiva magazin.ro |
|
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN |
Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.
Nu ezitati sa va abonati!
Abonamentul se poate face direct la redactie prin: - expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos; - plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838): 1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac 2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R. - la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).
PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele: - 1 luna: 13,00 lei - 2 luni: 26,00 lei - 3 luni: 39,00 lei - 4 luni: 52,00 lei - 5 luni: 65,00 lei - 6 luni: 78,00 lei
Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.
CONTACT Telefon: 0722. 625. 622 021. 317. 89. 65 WhatsApp: 0722.625.622 Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.
|
Aboneaza-te la newsletter |
|
Cele mai populare articole... |
|
|