Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE arrow Cu blandete, despre armonia trupului si a mintii 26 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Cu blandete, despre armonia trupului si a mintii

Imprimare E-mail
marži, 25 aprilie 2006

Sanatatea organismului nostru nu se poate dezvolta fara a avea si un psihic puternic, si o stare afectiva echilibrata. Pentru punerea in relatie optima a celor trei aspecte, nu medicina alopata este cea care trebuie sa actioneze, deoarece aceasta ar insemna ca deja bolile ni s-au instalat in trup.

Exista in schimb metode complementare de educare si de intarire a mentalului, prin activitati preponderent fizice, capabile sa ajute totodata si la eliminarea unor probleme anatomice sau functionale deja prezente in corpul nostru. Iata cateva asemenea tipuri de miscare recomandate, care aduc in organism un plus de armonie, daca sunt practicate consecvent.

Atacul energiilor negative

 Terapeutii afirma ca bolile patrund, afectiv, in noi, asemenea unor atacatori care sparg rand pe rand zidurile de aparare. Altfel spus, energiile negative ne distrug protectia (mai mare sau mai mica), cauta zonele cele mai sensibile, mai vulnerabile si odata acestea ocupate, incep sa se hraneasca cu energia pozitiva, de care (si) noi avem nevoie vitala. Contaminarea se face dinspre exterior, ceea ce inseamna impactul cu elementele vietii cotidiene suferit de fiecare individ. Certuri si griji familiale, serviciu suprasolicitant si relatii tensionate cu superiorii ori cu colegii, probleme de ordin social, chiar si „incarcarea” cu informatii nocive, in urma vizionarii unor emisiuni televizate pline de mesaje negative, pesimiste, sunt tot atatea surse majore de imbolnavire. Spunem ca suntem stresati, vlaguiti, dar aceasta nu reprezinta altceva decat cedarea la atacul energiilor negative. Efecte vizibile, mai devreme sau mai tarziu: afectiuni ale inimii, ulcere, boli hepatice sau, nu in ultimul rand, sensibilizari neuro-psihice si scaderea imunitatii generale.
 Un mare avantaj pentru persoanele tracasate in mod sistematic este faptul ca pot alege intre un tip de miscare capabil sa calmeze si altul, prin care subiectul sa se defuleze.

Eliminarea stresului, in apa!

 In prima categorie, toti terapeutii pun inotul pe primul loc. Apa ne usureaza, ne deconecteaza, ne relaxeaza. O data cu binefacerile simtite rapid, direct in corp, ea favorizeaza si evadarea in ganduri placute, linistitoare. Dar energiile cu incarcatura nociva pot fi eliminate si in aer. In asemenea situatii, cuvantul de ordine este dinamismul, combativitatea. Daca apa, ca orice lichid, determina o anumita lentoare a miscarilor, in aer corpul nostru are posibilitatea de a se descarca de tensiuni, prin exercitii derivate din artele martiale orientale. Tehnicile respective impun lovirea aerului cu mainile si cu picioarele, ideal pe un fond muzical ritmat si totodata deconectant. Dupa trei sferturi de ora de defulare prin „lupta cu umbra”, subiectul se va regasi poate epuizat fizic, dar destresat, fericit si optimist.

De la serviciu, pe terenul de sport

 Crispare si munca sub presiune, inchidere in sine si diminuarea increderii in fortele proprii, pierderea puterii de concentrare si a stapanirii vorbelor, a gesturilor – iata o serie de efecte ale unor dezechilibre din munca de zi cu zi, cu un mare potential advers asupra functiilor interne. Iar daca sistemul cardio-vascular si metabolismul sunt lovite cel mai puternic, pornind de la ele, un intreg lant de boli ajunge sa ne bantuie in cercuri tot mai stranse. Antidoturi blande? Indrumati de terapeut catre terenul de sport, putem alege tenisul sau scrima, pentru a indeparta inhibitiile si a invata sa fim combativi, tenace, dornici de a ne impune o opinie justa si de a apara cu inversunare orice punct castigat. In „traducere” pe taramul maladiilor, vom gasi resurse sa ne luptam cu boala si sa ne aparam sanatatea. Pentru singuratici si individualisti, un sport de echipa inseamna invatarea notiunii „impreuna” si a respectarii unor reguli absolut firesti. Ca pacienti, invatam sa cunoastem boala, sa ascultam parerile terapeutilor, sa analizam cu speranta si optimism terapia propusa si sa avem incredere in efectele ei pozitive.

Incredere si comunicare, un corp sanatos

 Echitatia restabileste si echilibrul necesar oricaruia dintre noi, la nivel psihic si afectiv (o buna relatie cu animalul calmeaza si elimina acumularile nocive din mental, dar si din tesuturi) si totodata ajuta la vindecarea persoanelor cu anumite probleme ale aparatului locomotor. Sa nu uitam ca miscarea inseamna si o extraordinara modalitate de comunicare non-verbala: cu cei din jur, cu noi insine si cu elementele neinsufletite, din mediul nostru de existenta. Pentru cucerirea acestei „redute”, in special solitarilor si introvertitilor, li se recomanda dansul, gimnastica, mersul pe role sau schiatul. Sunt asa-numite sporturi de expresie corporala, prin care practicantul isi castiga increderea in sine, prin care poate si sa comunice cu un partener apropiat ori la distanta, insa ele exprima totodata vointa si puterea de a se ocupa in mod inteligent de propria sanatate. Concentrand intr-o binecunoscuta idee toate cele aratate mai sus, putem afirma ca o minte sanatoasa va exista intotdeauna doar intr-un corp sanatos si invers.

Autor: ADRIAN-NICOLAE POPESCU

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?
» Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu
» Audiere OZN in Congresul SUA
» Fundite cu ciuperci
» Aliati apreciati
» Memoria episodica
» Manastirea Topolnita
» „Dosarul” Marilyn Monroe
» Ultimele eroine tribale
» Impotriva cancerului colorectal
» „Marea dictare” de Ziua Limbii Romane
» Filme... gemene, inspirate din fapte reale
» Horoscopul saptamanii: 25 septembrie – 1 octombrie 2023
» 21 septembrie 1939 – Asasinarea premierului roman Armand Calinescu
» Tema: „SCOALA”
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9