21 Apr 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Despre supravietuirea omenirii si despre Bigfoot

Imprimare E-mail
duminicć, 18 ianuarie 2015

 Oamenii de stiinta traditionali accepta faptul ca în Univers exista si alte civilizatii, dar neaga vehement faptul ca fenomenul OZN, inclusiv ramificatiile sale, ar avea vreo legatura cu civilizatiile nepamântene. Ei se pregatesc în consecinta pentru un eventual „contact real” cu aceste civilizatii. Cât poate fi de naiva o gândire bazata pe asemenea premise este ilustrata de lucrarea recenta produsa de Seth D. Baum, Jacob D. Haqq-Misra (ambii de la Pennsylvania State University) si Shawn D. Domagal-Goldman de la divizia de stiinte planetare a NASA. Ei au compilat o lista de situatii plauzibile care s-ar putea petrece în urma unei întâlniri nemijlocite cu nepamântenii.

 În raportul lor: „Contactul cu Extraterestrii ar fi benefic sau daunator umanitatii? O analiza a scenariilor”, cercetatorii împart contactele extraterestre în trei mari categorii: benefice, neutre si daunatoare. Întâlnirile benefice variaza de la simpla detectare a inteligentei extraterestre, de exemplu prin interceptarea unui mesaj radio, pâna la contacte cu organisme de cooperare care ne-ar ajuta în avansul cunoasterii si în rezolvarea proble-melor noastre globale, cum ar fi foametea, saracia si boala.

 Un alt rezultat benefic, vazut de autorii men-tionati, ar fi triumful umanitatii în confruntarea cu un agresor nepamântean mai puternic, sau chiar interventia salvatoare, în timpul acestei confruntari, din partea unui al doilea grup de extraterestri. „Într-un astfel de scenariu, beneficiul omenirii ar sta nu doar în victoria majora morala data de înfrângerea unui rival redutabil, dar si în posibilitatea de a obtine tehnologie extraterestra, prin retro-inginerie”, scriu autorii.

 Alte tipuri de întâlniri apropiate ar putea fi mai putin satisfacatoare si sa lase multi pamânteni cu un sentiment de indiferenta fata de viata extraterestra. Extraterestrii ar putea fi prea diferiti de noi pentru a exista o comunicare utila. S-ar putea ca ei sa invite omenirea sa se alature unui „Club Galactic” dar cerintele de intrare sa fie prea birocratice si obositoare pentru ca oamenii sa se mai deranjeze cu ele. Contactul ar putea genera chiar neplaceri irecuperabile, cum ar fi – explica raportul – în cazul descris în filmul sudafrican, din 2009, „District 9”, în care niste creaturi cu înfatisarea de creveti sunt pastrate într-o tabara de refugiati.

Cum ne-ar putea distruge „omuletii verzi”

 Rezultatele cele mai putin atragatoare ar putea aparea în cazul în care extraterestrii ar cauza prejudicii pentru umanitate, fie si printr-un accident. Nepamântenii ar putea veni pentru a ne mânca, pentru a ne transforma în sclavi, ori sa ne atace. Dar chiar si fara acestea – asa cum arata raportul – oamenii ar putea suferi fiind striviti fizic sau contaminati de boli aduse de vizitatori. În incidente cu totul nefericite, omenirea ar putea fi chiar complet lichidata, de pilda atunci când o civilizatie mai avansata dezlantuie din greseala o inteligenta artificiala neprietenoasa, ori efectueaza un experiment catastrofal de fizica, facând o parte a galaxiei de nelocuit.

 Pentru a mari sansele de supravietuire ale omenirii, unii cercetatori fac apel la prudenta în trimiterea de semnale în spatiu, si, în special, avertizeaza împotriva difuzarii de informatii privind structura noastra biologica, întrucât acestea ar putea fi utilizate pentru fabricarea unor arme proiectate special pentru vânarea oamenilor. Autorii recomanda asadar ca orice contact cu nepamântenii sa se limiteze la un „discurs matematic”, „pâna când vom avea o idee mai buna despre tipul de inteligenta extraterestra cu care avem de-a face”.

 Cercetatorii avertizeaza ca extraterestrii ar putea fi îngrijorati daca întâlnesc civilizatii care se extind foarte rapid, deoarece acestea pot fi predispuse sa distruga alte forme de viata, pe masura ce se dezvolta. Omenirea, care a dus la disparitia multor specii pe Pamânt, este chiar o asemenea civilizatie.

 În scenariul extrem, extraterestrii ar putea alege sa distruga omenirea, pentru a proteja alte civilizatii. „Un atac preventiv ar fi foarte probabil, mai ales în primele faze ale expansiunii noastre cosmice, deoarece o civilizatie devine tot mai dificil de distrus pe masura ce continua sa se extinda. Omenirea intra chiar acum în perioada în care expansiunea sa rapida poate fi detectata de o inteligenta extraterestra, întrucât aceasta expansiune schimba compozitia atmosferei Pamântului, prin emisiile de gaze cu efect de sera”, se afirma în raport...

 Nepamântenii „verzi” ar putea evoca daunele pe care omenirea le-a provocat mediului pamântean si sa decida sa ne elimine pentru a salva planeta. „Aceste scenarii ne dau un motiv pentru a limita cresterea noastra si de a reduce impactul nostru asupra ecosistemelor globale. Este deosebit de importanta pentru noi mai ales limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera, întrucât compozitia atmosferica poate fi observata de pe alte planete”, scriu autorii.

 Dar chiar daca nu am intra în contact cu extraterestrii – spune raportul – scenariile evocate pot ajuta la schitarea traiectoriilor viitoare ale civilizatiei umane, pentru a evita colapsul si a atin-ge supravietuirea pe termen lung...

*   *   *

 La începutul lunii octombrie 2014 cei ce cred în existenta faimosului Bigfoot o creatura umanoida misterioasa, zarita în padurile Americii de Nord, s-au reunit în Westmoreland County pentru a dezbate daca nu cumva aceste creaturi sunt vizitatori veniti din afara Pamântului.

  „Exista doua abordari diferite a problematicii Bigfoot: una presupunând ca acesta este din carne si oase, iar a doua ca el este inter-dimensional sau extraterestru”, a declarat Fred Saluga, director de stat al MUFON pentru Virginia de Vest si director regional pentru Pennsylvania, care este programat sa dialogheze cu Brian Seech, director al Centrului pentru fenomene inexplicabile, într-o sesiune numita „Bigfoot si creaturi misterioase”, la cea de a saptea conferinta anuala „OZN – Creaturi”, organizata de ramura din Pennsylvania a retelei ufologice MUFON (Mutual UFO Network).

 Fred Saluga, fost ofiter de politie, având acum 65 de ani, nascut în Luzerene Township si care traieste acum în New Cumberland, Virginia de Vest, a organizat în Pennsylvania un grup de lucru numit Proiectul de cercetare Bigfoot. El este unul dintre numerosii participanti care vor prezenta o varietate de subiecte în cadrul conferintei. Multi dintre acestia sunt obisnuitii unor emisiuni de televiziune cum ar fi „Ancient Aliens” si „Hangar 1” pe History Channel, în „Alien Mysteries and Close Encounters” de pe Discovery Channel sau în „Monsters and Mysteries” pe canalul Destination America.

 Ventre a declarat ca în urma acestor emisiuni, cererile de a deveni membru MUFON, ca si numarul cazurilor raportate în SUA au crescut simtitor. În Pennsylvania, interesul a fost suficient de puternic pentru a sustine trei conferinte anuale. „Primim sase cazuri pe saptamâna, deci în jur de 300 pe an” a spus Ventre. Se pare ca emisiunile TV ajuta oamenii sa îndrazneasca sa-si prezinte experientele lor proprii. Si Saluga spunea ca emisiuni precum „Hangar 1” au stimulat oamenii sa vina sa-si prezinte cazurile lor. „Înainte, toata lumea se temea sa spuna ceva. Cu cât intri mai mult în acest domeniu, îti dai seama cât de multe lucruri sunt în lumea noastra pe care nu le întelegem”.

Monstri misteriosi

 Bob BeHanna, de 39 de ani, director de stat pentru PA MUFON sectiunea 6, declara ca „Pennsylvania este unul dintre statele cu cele mai multe rapoarte (OZN)”, iar multe dintre aceste cazuri implica fiinte tip Bigfoot. Fred Saluga a subliniat ca, de multi ani, comitatul Fayette este cunoscut pentru aparitii Bigfoot. Totusi, pâna azi, nicio creatura Bigfoot nu a fost capturata, ceea ce face ca unii sa se întrebe daca nu cumva avem de-a face cu o fantoma sau cu un extraterestru. „Este ca si cum cineva l-ar fi adus aici, dupa care l-a luat înapoi. Este oare posibil asa ceva pentru un animal în carne si oase?” se întreba Saluga. „Daca stai si te gândesti, în cazul în care ar fi fost în carne si oase, s-ar fi gasit pâna la urma ceva” i-a raspuns BeHanna. Situatia este cu atât mai intriganta cu cât aparitiile comune OZN si Bigfoot au fost observate în anumite zone restrânse.

 Dupa cum relateaza numarul din mai 1982 al revistei The MUFON UFO Journal, un astfel de incident a avut loc în Pennsylvania în 1973, când un grup de fermieri au vazut în amurg un OZN aterizând dincolo de o colina. Curiosi, ei au urcat pe creasta si au vazut OZN-ul, cu diametrul de circa 30 de metri, asezat pe sol, iar alaturi doua creaturi umanoide, înalte de circa 2,10 metri, cu bratele atârnând pâna sub genunchi si tot corpul acoperit de par lung si negru. Au tras focuri de arma într-una dintre ele. Aceasta a scos un scâncet sau scheunat, a ridicat bratul drept, iar în momentul urmator a disparut si OZN-ul. În comitatul Fayette, în 1974, o femeie a raportat ca a tras cu arma într-un Bigfoot pe care l-a descoperit la usa din spate a casei sale. Imediat dupa aceea, creatura a disparut.

 Aceste cazuri nu sunt izolate. Numai în 6 comitate din statul Pennsylvania, si numai în anul 1973 au fost raportate 103 întâlniri în care apareau simultan OZN-uri si Bigfoot. Desi nu au existat creaturi capturate, anchetatorii au descoperit urme ciudate în zonele în care a fost reperat Bigfoot. Saluga poseda o colectie de astfel de urme. În timp ce unii iau în zeflemea ideea ca Bigfoot ar putea fi un extraterestru, Saluga spune: „Pâna când vom afla ce sunt aceste creaturi, nu exista experti în domeniu”.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ipotezele stiintifice sub lupa
» John Hawkwood, ā€˛maestrul jafului si al duplicitatiiā€¯
» Un miliardar interesat de paranormal
» Peste la gratar in sos de iaurt
» Masti antiimbatranire
» ā€˛Uzinele interstelareā€¯
» Manastirea Trivale
» Ingres si ā€˛reinventareaā€¯ corpului feminin
» Rapa Nui ā€“ insula oamenilor-pasari
» Gestionarea diabetului incepe din copilarie
» Despre literatura, dincolo de Prut
» Totul despre filmele de Oscar: ā€˛Dr. Strangelove sau cum am invatat sa nu-mi fac griji si sa iubesc
» Horoscopul saptamanii: 19-25 aprilie 2021
» 15 aprilie 1912 ā€“ S-a nascut dictatorul nord-coreean Kim Il-Sung
» Tema: ā€˛DUNAREAā€¯
» Topul erorilor stiintifice (2)
» Uluitoarea poveste a ā€˛bombei gayā€¯
» O declaratie stranie din Israel
» Somon cu piure de cartofi
» Fermitatea tenului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9