06 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

Monstri triunghiulari pe cerul Poloniei

Imprimare E-mail
joi, 29 ianuarie 2015

 In 2013-2014 ufologii polonezi au primit numeroase rapoarte despre dispozitive aeriene neidentificate având forma de triunghiuri si bumeranguri. Tacute, de multe ori camuflate si active doar pe timp de noapte, aceste obiecte încalca regulile de siguranta a zborurilor si prezinta un pericol potential pentru cetateni. Numeroase elemente stranii mentionate de martori se asociaza cu faptul ca cele mai multe aparitii au avut loc în apropierea instalatiilor militare de mari dimensiuni. Ne putem deci întreba daca avem de-a face cu ceva de origine umana, de pilda în legatura cu razboiul civil din Ucraina, sau ne confruntam cu o noua fata a fenomenului OZN.

 Aceste aparitii au fost analizate într-un recent articol, scris în comun de Piotr Cielebias, un istoric si scriitor specializat în stiinte de granita, paranormal si ufologie, si de Michal Kusnierz, un orientalist, scriitor si cercetator al fenomenelor paranormale. În cele ce urmeaza vom extrage unele exemple din acest articol. Cei doi au în pregatire, pe aceasta tema, si o carte în limba engleza intitulata „Land of High Strangeness”.

 Activitatea OZN-urilor triunghiulare sau în forma de bumerang a capatat amploare în Polonia în primavara anului 2013, desi observari ocazionale, având aceleasi caracteristici, au avut loc si în anii anteriori. Între cercetatorii OZN din Polonia s-a declansat o dezbatere despre originea acestor obiecte. Din pacate, televiziunile cu acoperire nationala, presa si oficialitatile (atât civile, cât si militare) tac, în ciuda faptului ca multe incidente au avut loc în imediata apropiere a unor baze militare si mai multi martori erau din armata.

 În cursul analizei observatiilor au fost avansate doua ipoteze principale. Ele s-au bazat în parte pe concluziile la celebrul val belgian de OZN-uri triunghiulare din 1989-90, cât si pe rapoartele de la National Institute for Discovery Science (NIDS), o organizatie privata de cercetare, cu sediul în Las Vegas, Nevada.

 Prima ipoteza este ca aceste obiecte sunt aeronave americane secrete, testate sau utilizate în Polonia (e destul de improbabil ca astfel de masini sofisticate sa fi fost construite sau folosite de armata poloneza). Ideea este – dupa cum spun autorii articolului – sustinuta si de faptul ca pe teritoriul polonez au mai fost conduse unele operatii anterioare sub acoperire ale SUA, de pilda închisori secrete ale CIA. Mai mult decât atât, recentele tensiuni din Ucraina (învecinata cu Polonia la est) si cresterea numarului de militari americani în Polonia sugereaza faptul ca misterioasele nave ar putea avea o legatura cu aceste evenimente (desi, trebuie amintit, valul a început cu circa o jumatate de an înaintea conflictelor).

Aparitii triunghiulare

 Cea de-a doua ipoteza se concentreaza pe caracteristicile anormale ale obiectelor si pe aspectul lor ciudat, care le face similare cu OZN-urile semnalate si în alte împrejurari. Triunghiurile sau bumerangurile se manifesta în diverse forme (de fapt, fiecare fiind diferit), iar caracteristicile lor de zbor, precum si modul în care se manifesta, le deosebeste de orice nava traditionala (manevre si accelerare imposibile pentru nave pamântesti sau lipsa sunetului). În unele cazuri s-a raportat un fel de „mascare eronata”, un amestec între o captare a atentiei si o camuflare. Dar cel mai important si mai îngrijorator aspect este ca activitatea nocturna, evaziva si incontrolabila a acestor obiecte se manifesta mai ales deasupra unor zone locuite, prezentând un potential pericol.

 Rezumam în continuare câteva dintre cele mai interesante aparitii de OZN-uri triunghiulare sau în forma de bumerang, din perioada 2013-2014, dar si câteva cazuri anterioare, demne de atentie, care sunt incluse în articolul mentionat.

 La Sandomierz (voievodatul Swietokrzyskie), pe 31 octombrie 2008, ora 610, un arhitect, Piotr G., în momentul în care a iesit din casa parintilor sai, a observat pe cer un obiect mare, în forma de bumerang. „A venit dinspre sud-est si, într-o tacere totala, s-a îndreptat în directia nord-vest. Cred ca era la aproximativ 10.000 de metri de sol. Contururile sale pareau neclare, ca si cum s-ar fi camuflat. As putea compara structura sa cu o apa murdara valurind. Corpul obiectului parea sa fie înconjurat de un fel de «câmp» alb-rosu si era presarat cu numeroase puncte de lumini, de asemenea, de culoare rosie”, spunea martorul. Opinia sa a fost ca obiectul era „enorm” si, fara îndoiala, de „natura tehnologica”. Mai mult, probabil acelasi obiect a fost vazut, aproximativ o saptamâna mai târziu, în Aarhus, de catre o emigranta poloneza, doamna K.C., care a iesit din casa pentru a fuma o tigara si a vazut un obiect imens, trecând încet pe deasupra capului ei. Structura sa i s-a parut „gelatinoasa”. Femeia era familiara cu aparatele de zbor militare, întrucât a lucrat la o baza militara din nordul Poloniei înainte de a se stabili în Danemarca.

 În zona satului Wiklow (voievodatul Lodz), pe 16 septembrie 2010, la ora 2230, Michal D. Si logodnica sa mergeau cu masina pe o autostrada, de la Czestochowa la Radomsko. În ciuda orei târzii, traficul era intens. Dintr-odata, un obiect triunghiular întunecat, de aproximativ 10 metri, a aparut la altitudinea de aproximativ 150 de metri deasupra soselei. Din spate, aparea ca un triunghi negru, cu lumini în colturi. Asa cum relata martorul, „La început l-am luat drept un avion venit la aterizare, dar nu e niciun aerodrom în zona. Se misca foarte lent. Doua dintre luminile sale erau constante, dar alta clipea ca si cum ar fi fost «rupt». Când am trecut pe sub obiect (plutea deasupra soselei, astfel ca a devenit inevitabil), am avut ocazia sa arunc o privire asupra structurii acestuia ca si a «sistemului de propulsie». Nu era neted deloc, ci acoperit cu «anexe» (în forma de cuburi, printre altele), care ieseau din suprafata inferioara a sa”. În opinia martorului, «sistemul de propulsie» al navei era compus din trei duze rotunde care emiteau o «lumina curbata sau o flacara» (iluminând nava de jos). Între timp, martorul si-a trezit logodnica, atragându-i atentia asupra fenomenului. El a observat ca si ceilalti soferi au încetinit masinile lor pentru a admira ciudata manifestare. Un alt martor, independent, a confirmat ulterior evenimentul.

Implozie treptata

 La Poznan (voievodatul Polonia Mare), pe 14 februarie 2011, ora 1800, a avut loc un caz discutabil, desi include si o fotografie, luata de la distanta, a unui posibil obiect triunghiular. Martorul pretinde ca a vazut un obiect gri-închis, triunghiular, plutind la joasa înaltime deasupra blocului de locuinte vecin. Asa cum declara, „La început am crezut ca e o iluzie de un anumit fel. A fost la amurg. Vremea era buna, cu nori cirrus la mare altitudine. Portiunea de cer pe care se afla triunghiul era senina”. Martorul a facut doua fotografii, care arata obiecte neclare. El sustine ca tocmai atunci triunghiul s-a pus în miscare în directia lui si când a plecat, au aparut doua avioane F16 de la baza Krzesiny.

 La Hrubieszów (voievodatul Lublin), pe 20 august 2011, înainte de ora 1700, un obiect triunghiular neidentificat a fost vazut plutind deasupra periferiilor orasului. Un martor anonim, care poseda certe cunostinte în domeniul tehnologiilor aeriene si militare, a facut un raport foarte detaliat, incluzând si desene. El scria: „Am vazut, deasupra orizontului, spre vest, un obiect triunghiular facut dintr-un fel de metal argintiu. Se rotea în jurul axei sale, dar nu-si schimba pozitia. Bazându-ma pe un set de consideratii si comparatii, estimez lungimea unei laturi la mai mult de 15 metri. Era la o distanta de aproximativ 2,5-3 km, dar înca parea mare”. Observatia de la Hrubieszów a continut si un detaliu de o mare stranietate – modul de disparitie a obiectului, care, asa cum spune observatorul, parea sa fi fost o „implozie” treptata.

 La Biala (voievodatul Silezia), într-o seara de aprilie 2013, un tânar care iesise în curte sa îndeplineasca niste sarcini domestice a vazut rasarind din spatele copacilor din apropiere o formatie de trei lumini. „Aparitia s-a ridicat la câteva zeci de metri în aer si s-a oprit apoi. Dupa un timp, obiectul a început sa-si schimbe pozitia si atunci am putut vedea clar ca avea forma de triunghi isoscel”, a spus martorul. El si-a chemat si sotia, care a vazut, de asemenea, luminile, care au plecat spre Chojnow.

 La Lubliniec (Silezia), pe 3 august 2013, în jurul orei 2200, o femeie care a iesit sa-si plimbe câinele a observat un obiect mare, în forma de bumerang, larg cam de 20 de metri, trecând încet pe deasupra locuintei ei. OZN-ul era camuflat, dar trecerea sa pe cerul înstelat a fost perfect vizibila. Asa cum a scris martora: „M-am întors acasa aproximativ la ora 22 si am mers imediat afara cu câinele meu. Am perceput o miscare pe cer. Deoarece nu exista felinare, cerul era perfect vizibil. Acolo, «ceva» se deplasa foarte încet si la joasa înaltime. Lipsa completa a oricarui sunet mi-a insuflat un sentiment de veneratie. Luminile obiectului erau slabe, asezate simetric si culoarea lor era aceeasi cu cea a stelelor. Corpul obiectului avea o culoare identica cu cea a cerului; de aceea, la început, am crezut ca este transparent”. Nava nu era un „bumerang perfect”, ci poseda o „umflatura”, spre spate, între brate. Camuflajul a fost descris „ca în filme”. Cladirile deasupra carora a fost observat obiectul sunt locuite de numerosi soldati de la o baza a fortelor speciale din Lubliniec...

 Saptamâna viitoare vom mai evoca un numar de întâlniri OZN, la fel de stranii si la fel de inexplicabile.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pe urmele amazoanelor
» Paul Grüninger, un erou uitat
» Oamenii de stiinta solicita studierea cazurilor
» Pui cu ciuperci si coniac
» Corp de vis
» „Salubrizarea” orbitei terestre
» Manastirea Rogoz
» Sculptorul cu o singura mana
» „Sfidarea” apelor
» Leucemia, simptome si terapii
» Un parfum inconfundabil
» Cand cinematografia face casa buna cu istoria
» Horoscopul saptamanii: 1-7 martie 2021
» 25 februarie 2020 – A murit Hosni Mubarak
» Tema: „FRATI”
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9