01 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 8 vizitatori online

Alte observatii OZN in Polonia

Imprimare E-mail
joi, 05 februarie 2015

 Saptamâna trecuta am evocat câteva dintre numeroasele rapoarte privind aparitii aeriene neidentificate, în forma de triunghi sau de bumerang, observate în Polonia în ultimii ani. Rezumam mai jos si alte câteva astfel de cazuri, selectate dintre cele mentionate într-un recent articol, scris de Piotr Cielebias si Michal Kusnierz.

 Losice (voievodatul Mazovian), este un orasel aproape de granita de est a Poloniei, care este, de asemenea, frontiera NATO. Aici, în seara de sâmbata, 3 august 2013, în jurul orei 22, un cuplu de tineri, demni de încredere în privinta marturiei, se gaseau la o casuta izolata de vacanta. Asa cum spunea unul dintre martori, pe nume Rafal K., „Un obiect de mari dimensiuni a trecut, în tacere, la joasa înaltime, deasupra solului. A fost cu siguranta un singur obiect, deoarece am observat un petic de «întuneric» pe cer, un fel de materie care oculta stelele... Eram departe de luminile orasului si era liniste în jur. Am remarcat obiectul în acelasi moment. Nu stim ce a fost, dar structura sa, modul în care se misca si lipsa oricarui sunet ne-a determinat sa presupunem ca a fost un OZN”.

 La Dobrzykowice (voievodatul Silezia Inferioara), tot pe 3 august 2013, un inginer pensionat, astronom amator, declara ca, în jurul orei 23, „Am vazut un sir de lumini, în miscare, la mare altitudine. Erau noua puncte care formau un tablou clar. Unul era în fata, în timp ce fiecare brat era compus din câte patru lumini. Stralucirea lor era comparabila cu cea a unor sateliti”. Observatia a fost ultima dintr-o serie de trei, care au avut loc pe 3 august între orele 22 si 23, în diverse zone din Polonia. Diferentele dintre descrierile martorilor sugereaza ca acestea nu au fost cauzate de acelasi obiect.

 La Elizowka (voievodatul Lublin), pe 14 august 2013, domnul Karol, astronom amator, a vazut un obiect triunghiular, deosebit de celelalte mentionate. „Nava” s-ar putea sa se fi îndreptat catre zonele superioare ale atmosferei si a fost observata prin telescop. Asa cum spune martorul: „Vârful triunghiului era orientat în sus (...) Am vazut si alte câteva alte detalii în timp ce priveam cum obiectul câstiga altitudine. Era un triunghi isoscel, iar culorile si «fluctuatiile» luminoase semanau cu niste flacari. Obiectul era rosu purpuriu si avea înscris în el, în mod simetric, un triunghi isoscel auriu. Cele doua triunghiuri nu si-au schimbat pozitiile în timpul observarii, asa ca am presupus ca trebuie sa fie un singur obiect, sau poate doua, ferm îmbinate laolalta”.

Un sir de stele

 La Pabianice (voievodatul Lodz), pe 13 octombrie 2013, la miezul noptii, domnul Mateusz, de 30 de ani, care traieste într-un bloc de locuinte din centrul orasului, a vazut un spectacol neasteptat. El scria ulterior: „M-am dus pe balcon sa fumez o tigara, când am vazut un lucru ciudat pe cer. Erau ca niste stele galbene care treceau repede peste Pabianice dinspre nord-est (cum ar fi de la Lodz spre Lask). Aratau ca un sir de stele cu o lumina tulbure, cu o stralucire apoasa în jur (asezate într-o forma de bumerang de dimensiuni enorme). Observatia a durat doar 5-7 secunde ... Obiectul era ca un bumerang sau parasuta (sau ceva de genul acesta); parea curbat, rotunjit si, ca si cum ar fi fost partial transparent. Nu puteai recunoaste un contur material, ci mai degraba o ceata sau un abur care indica o forma”.

 O alta observatie a avut loc la Goldap (voievodatul Varmia si Mazuria), în noaptea de 26 aprilie 2013, la ora 1.30. Martorul, care s-a prezentat ca ofiter în armata, a declarat ca a zarit accidental o „nava” ciudata care trecea deasupra norilor cirrus de pe cerul oraselului. Obiectul semana cu litera „V”, cu un capat bont, si se deplasa cu partea deschisa în fata. Pe coca obiectului erau pozitionate niste lampi care-si schimbau culoarea de la verde deschis si albastru, la galben si violet. Omul a fost socat de dimensiunea obiectului si de posibilitatea ca „un astfel de lucru uluitor sa bântuie pe cerurile Poloniei”. Obiectul, care nu scotea niciun sunet, a ramas în raza sa vizuala pentru aproximativ 150 de secunde. Merita de mentionat faptul ca regiunea în care a avut loc reperarea, este situata aproape de frontiera rusa si este cunoscuta prin observarea unor aparitii de o forma neobisnuita si în anii precedenti, cum ar fi un alt triunghi, vazut în 2003 în Bartoszyce.

 La Szczecin (voievodatul Pomerania de Vest), la mijlocul lunii mai 2014, în jurul orei 23, o femeie, înfasurata în paturi, observa cerul, alaturi de fiica sa, în speranta sa vada caderea unor meteoriti. „Eram asezate în mijlocul gradinii si ne uitam spre cerul de nord-vest. Aceasta a fost si directia catre care se îndrepta obiectul. A trecut peste noi fara sa se auda niciun sunet. (...) Parea ca si când ar fi fost „plasmatic”. Partea sa frontala se vedea clar, iar pe laturi avea „umbre” ale unor puncte circulare pe care le puteai lua drept un fel de lampi. Am fost uimita de aceasta aparitie si la fel a fost si fiica mea. Dupa un timp, au trecut în aceeasi directie doua avioane militare. (...) În baza estimarilor vizuale, obiectul era de aproximativ trei ori mai mare decât ele. Obiectul parea transparent si am vazut numai contururile sale, ca si când ar fi fost iluminate de o sursa necunoscuta”.

 Pe 3 august 2014, la ora 2 dupa miezul noptii, o persoana din orasul Grudziadz (voievodatul Cuiavia si Pomerania), s-a trezit si a iesit pe balcon sa se racoreasca. A vazut un satelit în miscare, apoi alte doua puncte luminoase deplasându-se pe cer. La un moment dat, a zarit însa ceva cu totul neobisnuit. Era, asa cum declara, „un obiect triunghiular, mare si întunecat, urmat, ca si când ar fi fost legate, de un alt OZN, având forma de platou”. Zburau la o înaltime de circa 600-700 de metri. Le-am vazut circa doua secunde. Aparitia era de doua ori mai mare decât avioanele ultra-usoare care decoleaza frecvent de pe aerodromul local, dar de 3-4 ori mai rapida si complet lipsita de zgomot”. O reperare aproape identica a fost facuta cu doua zile mai devreme, în Zory (Silezia).

 Au fost si alte rapoarte similare. La Legnica (Silezia Inferioara), pe 6 august 2014, la ora 23, a fost vazut, plutind pe cer, un obiect triunghiular, împodobit cu luminite de culoarea chihlimbarului (sau rosie), care a tâsnit la un moment dat, disparând în câteva secunde. La Piekary Slaskie (Silezia), pe 20 septembrie 2014, în jurul orei 20, doamna G. a vazut un triunghi imens, planând peste capul ei într-o tacere totala, cu un fascicol de lumina iesind din suprafata inferioara a acestuia. Pe 9 septembrie 2013 în Sokolka doi oameni au vazut de pe balcon, câteva secunde, zburând un triunghi punctat cu lumini. Alte rapoarte au implicat obiecte de forme neobisnuite, dar comparabile cu avioane, de pilda pe 25 septembrie 2014, în Lublin, un obiect care a plutit la 100 de metri de sol, ca la un moment dat sa plece cu o viteza imposibila. Mai mult ca sigur, pe lânga cele de mai sus, au fost si multe observatii care nu au fost raportate.

 Autorii articolului trag câteva concluzii pe marginea cazurilor examinate. Aceste obiecte sunt în acelasi timp si evazive si dispuse sa se manifeste; cu siguranta ele nu sunt prototipuri si, din motive necunoscute, ele tind sa apara peste zonele locuite. Cu alte cuvinte, în ciuda formei lor cvasi-familiare tehnologic, ele ramân extrem de anormale.

Ipoteze militare

 Ar exista, e drept, unele argumente pentru ipoteza originii militare. Printre aparitiile mentionate, multe au avut loc în vecinatatea unor baze militare (Sandomierz, Poznan, Hrubieszow, Lubliniec, Grudziadz). Situatia actuala din Ucraina ar putea determina decizii ale NATO vizând relocarea în Polonia, în scop de transport si supraveghere, a unora dintre aeronavele strict secrete. Punctul slab al acestei ipoteze, ca si al conexiunii cu Ucraina, este faptul ca navele exotice au fost observate mai ales în vestul si în centrul tarii si (ca argumentul cel mai important), ca nu au fost gasite, printre aceste aparitii, „tipuri” sau tactici care sa se repete.

 Un aspect socant este si acela ca aceste „nave” opereaza literalmente doar peste capetele oamenilor. E greu de crezut ca niste militari care poseda o astfel de tehnologie su-perba ar risca sa zboare peste centrele oraselor si peste cartiere de locuinte. Elemente anormale sunt si formele neobisnuite sau inutile în aeronautica, lipsa sunetelor generate de motoare, rata de accelerare extraordinara, modalitati stranii de disparitie s.a.m.d. Prin urmare – spun cei doi autori polonezi – poate nu ar fi atât de gresit sa presupunem ca triunghiurile si bumerangurile formeaza o ramura a fenomenului complex OZN, în sensul interpretarii lui Jacques Vallée, adica presupunând ca este mai degraba un proces mental decât un fenomen material si acest proces este capabil sa evolueze. Triunghiurile zburatoare ar putea fi urmatorul stadiu de evolutie al fenomenului OZN, dupa epoca farfuriilor zburatoare. Iar întregul proces este condus de o misterioasa „metainteligenta”, un alt concept despre care se poate învata din lucrarile dr. Vallée.

 Oricum, fara ajutorul si comentariile surselor oficiale, militare si de alta natura, va fi greu sa se determine natura exacta a fenomenului. Cei doi autori afirma ca armata si guvernul din Polonia nu comenteaza oficial evenimentele OZN, iar de la aderarea Poloniei la NATO, subiectul este aproape „stigmatizat” în televiziunea si presa de masa. Cetatenii care ar reperara un OZN nu vor contacta autoritatile militare sau de politie, temându-se ca vor fi ridiculizati sau ignorati. Nu asa s-a întâmplat, de pilda, în Belgia, unde, în 1989-1990, un val de observatii ale unor OZN-uri triunghiulare a provocat o reactie serioasa si prompta din partea militarilor, ca si a functionarilor statului.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
» Activitate vulcanica in Europa
» Catedrala Canterbury
» Max Ernst, suprarealism veridic
» O lume subpamanteana
» Reducerea riscului de cancer
» Muzeul Bibliei, un proiect unic
» Prieteni în filme, dusmani în realitate
» Horoscopul saptamanii: 22-28 februarie 2021
» 18 februarie 1294 – A murit Kublai Khan
» Tema: „MARUL”
» Intamplari la marginea vietii
» Marele furt al ceaiului
» Din nou despre Ferma Skinwalker
» Vinete cu rosii la cuptor
» Privire luminoasa
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9