01 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Un ufolog devine interesat de constiinta extinsa

Imprimare E-mail
joi, 14 mai 2015

 Grant Cameron este un cunoscut ufolog canadian. El s-a implicat în acest domeniu dupa ce, în mai 1975, a avut mai multe observatii OZN personale în Carman, Manitoba, la aproximativ 25 de mile nord de granita Canada-SUA. Obiectul neidentificat pe care l-a vazut a devenit cunoscut, la nivel local, sub numele de Charlie Red Star, a fost zarit în aceeasi perioada, ca si pe parcursul urmatoarelor 18 luni, de sute de alte persoane, în timpul unui val prelungit de aparitii. Cameron a petrecut nenumarate zile în zona, fotografiind o serie de fenomene ciudate si intervievând sute de martori implicati.

 În continuare, el s-a implicat în punerea în lumina a activitatii inginerului Wilbert B. Smith, care a condus în perioada 1950-1954, Proiectul Magnet, o cercetare guvernamentala canadiana secreta privind fenomenul OZN. Pe parcursul a doua decenii, Cameron a colectat cele mai multe fisiere si materiale scrise de Smith. El a stat de vorba cu majoritatea asociatilor acestuia, care au lucrat la proiect, si a pus în evidenta rolul fostului presedinte al Penn State University, Dr. Eric Walker, care a fost identificat apoi ca o persoana-cheie în cercetarea si musamalizarea fenomenului OZN.

 În ultimii ani, Cameron si-a orientat cercetarile spre actiunile presedintilor Statelor Unite în directia problematicii OZN. El a facut în acest scop peste 25 de deplasari la Arhivele Nationale SUA si la cele mai multe arhive prezidentiale, în cautarea unor materiale despre implicarea presedintilor în fenomenul OZN. Între altele, el l-a interogat pe vicepresedintele Dick Cheney privitor la cunostintele sale asupra subiectului OZN si a obtinut 1.000 de pagini de documente despre OZN-uri, din timpul administratiei Clinton, în urma unei cereri în virtutea legii libertatii de informare, adresata Oficiului pentru stiinta si tehnologie de la Casa Alba. Documentele arata ca administratia Clinton a fost foarte interesata de fenomen si ca a încercat sa forteze (fara succes) dezvaluirea unor informatii ascunse publicului. Cameron a publicat toate aceste rezultate în numeroase lucrari sau pe internet. Dar în septembrie 2005, când a vrut sa tina niste prelegeri despre fenomenul OZN si despre motivele pentru care guvernul SUA refuza sa recunoasca adevarul în acest sens, i s-a refuzat accesul în Statele Unite.

Un pic de scepticism

 Grant Cameron a fost declarat investigatorul international al anului la conferinta OZN din 2012 de la Leeds, si cercetator al anului la Congresul International OZN din 2013 de la Phoenix, Arizona. În prezent, Cameron lucreaza, între altele, la un material mai detaliat, intitulat „64 de motive pentru care guvernul musamalizeaza prezenta extraterestra”. El este, de asemenea, implicat în cercetari si prelegeri privind legatura dintre constiinta si fenomenul OZN, sustinând faptul ca prin inspiratie, telepatie si alte forme de comunicare, contactam inteligente aflate deasupra noastra. El spera ca astfel va obtine indicii privind modul în care sunt propulsate OZN-urile si care este natura reala a Universului.

 În 31 iulie 2012, Grant Cameron a dat un lung interviu, la podcast-ul Skeptiko, despre „OZN-urile si constiinta umana extinsa”, interviu din care vom rezuma în continuare ideile principale. Gazda interviului a fost Alex Tsakiris, un antreprenor de succes care s-a transformat în podcaster de stiinta. El a fondat Skeptiko în 2007, iar acesta a devenit, în timp, cel mai important podcast care acopera stiinta constiintei umane. Numele ales provine de la o scoala filosofica din antichitatea greaca. Aceasta trata cu respect toate opiniile, dar nu accepta nicio dogma. La fel, Tsakiris si-a propus drept agenda sa urmeze faptele, oriunde ar duce acestea, având în minte permanent ca paradigma stiintifica dominanta (materialismul) s-ar putea gasi la un moment critic.

 La începutul interviului, Tsakiris a explicat ca a ajuns sa-l invite pe Grant Cameron tocmai deoarece, cautând explicatii pentru lucruri cum ar fi telepatia, clarviziunea, extracorporalitatea, precum si alte stari modificate de constiinta, a fost condus în cele din urma la fenomenul OZN, ca si la numeroasele experiente de control al mintii si de vedere la distanta asociate cu acesta. Tsakiris a fost intrigat când l-a auzit pe Cameron spunând ca o persoana din interiorul guvernului ar fi declarat ca nu poti cunoaste adevarata natura a fenomenului OZN pâna nu vei avea o vedere extinsa asupra constiintei.

 Cameron a precizat ca persoana în cauza a fost Dr. Eric Walker, fostul presedinte al Penn State University. Timp de 15 ani el a fost presedintele Consiliului de Administratie al Institutului pentru Analiza Apararii, care este rezervorul de minti luminate al armatei Statelor Unite. El a fost prieten cu Vannevar Bush, cel care a condus, în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Oficiul SUA de Cercetare stiintifica si Dezvoltare (OSRD), caruia i se subordonau aproape toate proiectele militare, inclusiv Proiectul Manhattan pentru realizarea bombei nucleare. Walker a avut, în acest context, conexiuni exceptionale cu presedintii si conducerea militara a SUA. Atunci când Cameron si colegii sai l-au contactat, s-au dus la el în calitate de cercetatori OZN, încercând sa afle informatii despre un presupus grup secret, posibil condus de Vannevar Bush, numit MJ-12, ai carui membri ar fi fost singurii care au avut acces la toate informatiile privind prezenta extraterestra pe Pamânt. În timp ce îi puneau lui Walker întrebari de tipul: „Ati avut contact cu extraterestrii? Cum functioneaza OZN-urile? Cum a fost musamalizat acest domeniu?”, dintr-odata, în mijlocul unuia dintre aceste interviuri, în 1990, cel întrebat a întrerupt brusc conversatia întrebându-i pe ufologi: „Cât de bun va este cel de-al saselea simt? Cât de multe stiti despre perceptia extrasenzoriala?”, adaugând apoi: „Atât timp cât nu stiti despre astea si nu stiti cum sa le folositi, nu veti întelege despre ce este vorba”...

 Un alt imbold a fost, în 1993, o conversatie cu Ben Rich, cel ce a condus, din 1975 pâna în 1991, „Skunk Works”, denumirea oficiala pentru programele de dezvoltare avansata ale firmei Lockheed Martin, programe prin care au fost realizate, în secret, o serie de modele celebre de aeronave militare, inclusiv U-2, Lockheed SR-71 Blackbird, Lockheed F-117 Nighthawk, sau Lockheed Martin F-22 Raptor. În aceasta calitate, Rich a primit, evident, numeroase întrebari cu privire la modul de functionare al OZN-urilor. Într-o prelegere din 1993 tinuta la UCLA, în fata unui mare numar de ingineri, a spus: „Posedam tehnologia pentru a lua extraterestrii acasa”. Dupa prelegere, un participant interesat de OZN-uri l-a întrebat cum sunt propulsate OZN-urile. Ben Rich s-a întors si i-a raspuns „Permiteti-mi sa va pun o întrebare. Cum functioneaza perceptia extrasenzoriala?”

Al saselea simt

 Cameron a recunoscut ca mult timp nu facuse nicio legatura între fenomenul OZN si aspectele paranormale, desi a fost interesat de cercetari de tipul Edgar Cayce, reîncarnare, experiente aproape de moarte etc. Abia în jurul anului 2010 si-a dat seama ca simpla colectare de noi si noi observatii, materiale, documente etc. despre OZN-uri nu conduce nicaieri. Atunci si-a spus ca cineva din cercurile guvernamentale trebuie sa stie mai multe despre conexiunea dintre fenomenul OZN si fenomenele psihice, clarviziune s.a.m.d. În acest sens a depus, pe baza legii libertatii de informare, mai multe cereri pentru documente OZN din fondurile cu documente prezidentiale. A obtinut în jur de 10.000 de pagini, dar nimic senzational. Singurele lucruri notabile le-a gasit în biblioteca Clinton, deoarece Bill Clinton, dar si Hillary, au fost interesati de paranormal si de OZN-uri.

 O influenta importanta asupra sa – spunea Cameron – a avut-o o expunere tinuta în Phoenix de Colin Andrews, cel care cerceteaza din 1982 faimoasele agroglife din Anglia. A ramas impresionat de faptul ca, probabil, 80% din aceste formatiuni sunt înselatorii, dar ca oamenii care au realizat aceste înselatorii vorbeau despre un soi de interactiune, un soi de forta care i-a obligat sa faca anumite tipuri de modele si nu altele. Deci extraterestrii ar avea un fel de control asupra a tot ceea ce se întâmpla. Ei sunt parte dintr-o interactiune cu rasa umana, pe care au desfasurat-o de-a lungul timpului, dar sunt parte si din musamalizarea acestei interactiuni. Dintr-odata, Cameron a simtit ca toate lucrurile adunate în toti acesti ani de cercetare prind sa se potriveasca între ele...

 La un comentariu al lui Tsakiris, Cameron a amintit ca exista o parte a comunitatii OZN care crede cu tarie în rapirile extraterestre. Doi cercetatori de vârf, cum au fost David Jacobs si Budd Hopkins, au investigat interactiunile dintre cei rapiti si extraterestri, dar au considerat ca tot ceea ce se plasa în afara cadrului pe care ei l-au elaborat si explorat ar fi farse. Insa înaintea lor, ufologii au fost adesea la fel de sceptici. De pilda, în 1962, sotii Betty si Barney Hill au suferit o rapire OZN. Ei s-au adresat la NICAP, care era pe atunci cel mai mare grup civil de investigare a fenomenului OZN din lume. Maiorul Donald Keyhoe, care conducea grupul, a spus: „Acest lucru este un nonsens. Extraterestrii nu rapesc oameni de pe sosele”. La fel, si J. Allen Hynek, care a fost, probabil, cel mai proeminent cercetator OZN din lume, a spus ceva asemanator: „Stati departe de rapiri. Nu e bine. Nu mergeti la rapiri”. Si o multime de oameni, ascultând de ei, au evitat sa se implice în genul acesta de interactiuni.

 Faptele au mers însa înainte, iar componenta spirituala si implicarea constiintei în fenomenul OZN a devenit din ce în ce mai evidenta în deceniile care au urmat. Dar cele relevate de Grant Cameron, privind aceasta evolutie, le vom rezuma în episodul de saptamâna viitoare.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
» Activitate vulcanica in Europa
» Catedrala Canterbury
» Max Ernst, suprarealism veridic
» O lume subpamanteana
» Reducerea riscului de cancer
» Muzeul Bibliei, un proiect unic
» Prieteni în filme, dusmani în realitate
» Horoscopul saptamanii: 22-28 februarie 2021
» 18 februarie 1294 – A murit Kublai Khan
» Tema: „MARUL”
» Intamplari la marginea vietii
» Marele furt al ceaiului
» Din nou despre Ferma Skinwalker
» Vinete cu rosii la cuptor
» Privire luminoasa
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9