01 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 43 vizitatori online

Programul „Magnet” si perceptia extrasenzoriala

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 În episodul de saptamâna trecuta am rezumat câteva idei interesante prezentate de ufologul veteran canadian Grant Cameron într-un lung interviu despre „OZN-urile si constiinta umana extinsa”, dat lui Alex Tsakiris, proprietarul podcast-ului Skeptiko. Între altele, Cameron a subliniat ca în ultimele 6-7 decenii a avut loc o evolutie remarcabila a atitudinii comunitatii ufologice, catre întelegerea implicarii constiintei umane în fenomenul OZN.

 Cameron a reamintit ca printre primele cazuri explorate de el a fost cel al inginerului Wilbert Smith, care a condus, în perioada 1950-1954, programul Magnet, un program guvernamental canadian OZN. La ora actuala, se cunoaste o nota oficiala a lui, pe atunci strict secreta, adresata ministrului adjunct al Departamentului Transporturilor, cu informatii privind OZN-urile. Nota a fost declasificata ulterior de catre guvernul canadian.

 Wilbert Smith lucra la minister ca inginer sef pentru radiocomunicatii, iar, dupa terminarea programului Magnet, a fost promovat seful comunicatiilor. El a condus si Radio Ottawa, care, între altele, bruia comunicatiile ruse, si a fost responsabil cu frecventele radio AM/FM, inclusiv cu frecventele militare si frecventele de informatii, ca si cu negocierea acestora de-a lungul frontierei cu SUA.

 În cadrul proiectului Magnet, Smith a fost interesat de OZN-uri si de modul lor de propulsie. Pentru a afla informatii, el s-a deplasat la Washington, DC, obtinând sprijinul atasatului militar de la Ambasada Canadei. Acesta era acreditat la Consiliul de Cercetare-Dezvoltare SUA, care detinea toate datele privind cercetarile militare secrete, inclusiv cele legate de bomba cu hidrogen. În nota, pe care a întocmit-o în decembrie 1950, Smith scria ce anume a aflat pe aceasta filiera: ca „farfuriile zburatoare” exista si ca acesta este secretul cel mai înalt clasificat în Statele Unite, evaluat „cu doua puncte mai sus” decât bomba cu hidrogen.

Un secret bine pazit

 Aceste cuvinte au fost scrise cu doi ani înainte ca prima bomba cu hidrogen sa fi fost detonata. Apoi, el mai spune ca a aflat ca exista un mic grup, avându-l in frunte pe Dr. Vannevar Bush, care conduce cercetarea privind „farfuriile zburatoare”. Se stie ca Bush a fost consilierul stiintific al presedintelui Roosevelt. Se mai stie ca Bush a coordonat, din punct de vedere stiintific, toate dezvoltarile militare majore americane în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial: bomba atomica, motoarele cu reactie, siguranta de proximitate s.a.m.d.

 Memorandumul lui Smith, la început strict secret, nu a fost pe deplin declasificat pâna în 1978. Smith a murit în 1962; dosarele sale au fost puse în ordine de fiul sau cel mai mare si au fost apoi mutate la un cercetator din Ottawa, care a aflat de existenta notei din 1950, deoarece Smith avusese o copie în dosarul lui personal. De aici a pornit solicitarea ca guvernul canadian sa declasifice documentele. Nota lui Smith se gaseste acum în arhivele canadiene si nimeni nu neaga ca ar fi fost scrisa, sau ca nu ar fi fost Top Secret.

 Pe firul hârtiilor personale ale lui Smith, s-a descoperit ca sursa informatiilor acestuia fusese Dr. Robert Sarbacher, care, în anii 1950, a fost consultant al Consiliului de Cercetare si Dezvoltare al armatei SUA. În 1983, dupa ce documentul si fisierele personale ale lui Smith au devenit publice, Stanton Friedman a reusit sa-l gaseasca pe Dr. Robert Sarbacher, si sa stea de vorba cu el. Sarbacher si-a amintit de interviul cu Wilbert Smith, la Ambasada Canadei, si a confirmat ca i-a spus ca subiectul era secretul cel mai strict. El însusi stia acestea deoarece fusese convocat la o serie de întâlniri la baza Air Force Wright-Patterson, unde exista o farfurie zburatoare prabusita si unde s-a facut o informare în acest sens pentru un grup de oameni de stiinta de rang înalt de la Consiliul de Cercetare si Dezvoltare. Sarbacher nu a avut timp sa mearga acolo, fiind ocupat într-un alt proiect, dar stia de câtiva oameni care au fost, între care, desigur Vannevar Bush, dar si John von Neumann, Wernher von Braun, ca si un om de stiinta care era înca în viata, Dr. Eric Walker, fostul presedinte al Universitatii de Stat din Pennsylvania. Sarbacher a adaugat ca farfuriile zburatoare erau reale, nu le-au facut americanii si acestia nu stiau cine le-a facut.

 Cameron a adaugat ca fiul lui Smith i-a confirmat zvonul ca tatal sau i-a spus ca a avut acces chiar la o farfurie zburatoare prabusita, undeva în afara de Washington, DC, si a vazut si cadavre. Daca ar fi asa, rezulta ca Smith se gasea la un nivel de clasificare extrem de ridicat de colaborare între guvernele SUA si canadian.

 Cameron a mai remarcat ca toata lumea citeaza azi, din memorandumul din 1950 al lui Smith, detaliile reproduse mai sus, privind farfuriile zburatoare. Dar omit cu totii o fraza extrem de interesanta din acelasi memorandum: „Am fost informat în continuare ca autoritatile americane au investigat un numar de directii care ar putea fi, eventual, legate de farfurii, cum ar fi fenomenele psihice, si am dedus ca nu au obtinut rezultate, deoarece mi-au spus ca în cazul în care Canada poseda informatii în domeniul geomagnetismului, ei ar saluta o discutie cu canadieni acreditati în mod corespunzator”. Aspectul cheie din toata povestea asta cu „fenomenele psihice” – spune Cameron – este ca, ei vorbesc de conexiunea OZN – psihic în 1950, atunci când nu se pusese problema unei eventuale interactiuni între extraterestrii si fiintele umane, nici telepatica, nici de alta natura.

 Primul presupus contact, care a fost adus la cunostinta publicului, a fost în 1952, când au aparut primii „contactati” – oameni care vorbeau cu „blonzii”. Primul a fost George Adamski, apoi au urmat altii. Ei afirmau ca se întâlnesc cu extraterestrii si au discutii cu ei. Dar memorandumul lui Smith fusese scris cu doi ani înainte si în el se spune ca autoritatile americane presupuneau deja ca fenomenele mentale sunt parte din acest fenomen al farfuriilor zburatoare (asta desi, în zilele noastre, Casa Alba a dat publicitatii o declaratie ca guvernul american nu poseda nicio dovada a prezentei extraterestre).

 Un alt subiect, pe care Grant Cameron l-a abordat, la solicitarea lui Tsakiris, a fost acela al programelor secrete MK–ULTRA. Acestea aveau ca obiectiv tehnici de control al mintii, de folosire a mintii ca o arma de razboi, pentru a putea interoga oameni, a afla cu ce se ocupa rusii, ca si alte astfel de lucruri. Când existenta programelor a devenit publica, spre mijlocul anilor 1970, a fost un mare scandal în Statele Unite ale Americii. Imediat dupa aceea, marea majoritate a documentelor au fost distruse, proces în care a fost implicat si Richard Helms, directorul CIA.

 Cameron mentionase ca Dr. Robert Sarbacher a spus ca singurul supravietuitor al consultantilor militari care în jurul anului 1950 avusesera acces la informari secrete privind extraterestrii era Dr. Eric Walker, fostul presedinte al Universitatii de Stat din Pennsylvania. Ufologii l-au contactat si au încercat sa-l întrebe ce stie despre un presupus grup MJ-12, format din persoane suspuse, singurele care ar fi avut acces la secretele privind prezenta extraterestra pe Pamânt, asa cum este ea cunoscuta de administratia americana. Au întrebat ce este MJ-12? Câti oameni sunt în grup? Cum activeaza acesti oameni? Cine conduce grupul?

Un grup subteran

 În mijlocul unuia dintre aceste interviuri, în 1990, Walker a întrerupt brusc conversatia despre echipamente, trupuri recuperate si altele asemenea, întrebând: „Cât de bun îti este cel de al saselea simt? Cât de multe stii despre perceptia extrasenzoriala?”, la care cel ce conducea interviul a raspuns „Ei bine, nu cine stie ce”, nefiind ceva de interes pentru el. Atunci Walker a spus: „Daca nu stii despre perceptia extrasenzoriala si cum sa o folosesti, nu vei afla mare lucru despre acest MJ-12, acest grup de conducere superioara a programului OZN. Numai putini stiu despre el”.

 Apoi, în 1993, a fost acea remarca a lui Ben Rich, fostul sef al „Skunk Works”, care – fiind întrebat cum sunt propulsate OZN-urile – a raspuns: „Permiteti-mi sa va pun o întrebare: Cum functioneaza perceptia extrasenzoriala?” La care tipul a raspuns: „Ei bine, aceasta înseamna ca toate punctele în timp si spatiu sunt interconectate”. Atunci Ben Rich s-a întors si a spus: „Acesta e modul în care ele functioneaza!”.

a Cameron a facut si o trimitere la un articol pe care l-a postat pe site-ul sau, intitulat „Cele 64 de motive pentru care Guvernul a decis sa nu-ti spuna adevarul”. Primul dintre aceste motive este ca subiectul este clasificat. Aceasta este o tehnologie militara; e genul de tehnologie pe care ne-o dorim. Ce bine ar fi daca am putea dezvolta lucruri care sa poata zbura în jur si nimeni sa nu le poate detecta... Daca am putea obtine aceasta tehnologie spirituala, cu care, sa zicem, am putea merge la seful Rusiei si sa-i implantam în cap niste mesaje, la modul care se spune ca se întâmpla în cazul rapirilor, si sa fim apoi din nou în Washington pentru masa de prânz. Cine are cele mai bune arme câstiga. Si câstiga decisiv. Apoi progreseaza ideologia lor si toata cultura lor. Deci, aceasta este într-adevar o prioritate majora pentru orice stat. Un alt aspect este musamalizarea, ca nu cumva altcineva sa fure tehnologia si sa dezvolte acest armament mai repede decât tine.

 Dincolo de astea, exista si conexiunea cu fenomenele mentale... Dar aceste idei ale lui Cameron le vom expune, mai pe larg, saptamâna viitoare.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pe urmele amazoanelor
» Paul GrĆ¼ninger, un erou uitat
» Oamenii de stiinta solicita studierea cazurilor
» Pui cu ciuperci si coniac
» Corp de vis
» ā€˛Salubrizareaā€¯ orbitei terestre
» Manastirea Rogoz
» Sculptorul cu o singura mana
» ā€˛Sfidareaā€¯ apelor
» Leucemia, simptome si terapii
» Un parfum inconfundabil
» Cand cinematografia face casa buna cu istoria
» Horoscopul saptamanii: 1-7 martie 2021
» 25 februarie 2020 ā€“ A murit Hosni Mubarak
» Tema: ā€˛FRATIā€¯
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9