06 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

Cautarea unei constiinte superioare

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Continuam sa rezumam, asa cum am facut si în câteva episoade anterioare, opiniile prezentate de ufologul veteran canadian Grant Cameron într-un lung interviu despre „OZN-urile si constiinta umana extinsa”, acordat lui Alex Tsakiris, proprietarul podcastului Skeptiko. Tsakiris se întreba daca experientele psihedelice ar putea avea o relevanta pentru relatia constiinta – extraterestri. El a mentionat ca în emisiunile sale l-a avut ca invitat si pe Dr. Rick Strassman, de la Universitatea din New Mexico.

 Dupa câte stia, acest cercetator a fost singurul caruia i s-a permis sa studieze, pe subiecti umani, efectele DMT (dimetiltriptamina), un compus psihedelic aflat si în ayahuasca, o bautura consumata în culturile indigene amazoniene în scopuri divinatorii si de vindecare. El a adunat un grup de studenti, în New Mexico, si le-a dat doze destul de mari de DMT. Acestia au vazut nu numai extraterestri, ci si zâne si alte entitati, care pareau sa traiasca pe un alt tarâm. Astfel de experiente psihedelice au fost realizate si de alti cercetatori. Oricine poate cauta pe internet, de pilda, numele lui Terence McKenna, si poate obtine o seama de informatii utile în acest sens.

 Cameron a comentat ca este înca un exemplu care arata ce procent mic din realitate îl întelegem cu adevarat, cât de limitate sunt cunostintele noastre privind realitatea. Suntem, intr-adevar, doar la început... Probabil vom avea nevoie de înca 30 de ani de experimente pentru a intrezari ceva mai clar ce anume se întâmpla.

„Don’t worry, be happy”

 Tsakiris credea ca o multime de oameni nu-si dau seama ca materialismul în stiinta reflecta de fapt materialismul din cultura noastra, o societate ilustrata, de pilda, prin afirmatia pe care a facut-o, la un moment dat, George Bush: „Nu va faceti griji cu privire la razboiul din Irak, duceti-va la cumparaturi”. Într-o lume în care este vorba doar despre materie, doar despre produse, doar despre supravietuire, oamenii nu vor fi în stare sa faca decât asta: sa acumuleze bunuri si apoi sa mearga sa bombardeze alti oameni. Daca ai avea o viziune extinsa asupra realitatii, o viziune care sa spuna ca suntem cu totii conectati într-un fel, ori ca ideea noastra de timp nu este ceea ce credem ca este, n-ai mai putea sa conduci un stat-natiune, n-ai mai putea sa mergi sa bombardezi si sa faci toate celelalte nebunii.

 Tsakiris însusi si-a pus destul de târziu întrebarea „De ce oare oamenii de stiinta nu se uita la aceste aspecte? Ce bine ar fi daca ar face-o!”. A înteles apoi imediat ca lucrurile se petrec ca si cum întregul sistem ar fi organizat astfel încât orice persoana care are o viziune extinsa asupra realitatii, o informare mai larga, va fi dat afara dintru început. Când ai niste mocofani la conducerea lucrurilor – zicea Tsakiris – n-ai cui sa-i spui „Împaratul este gol!”. El, ca o presoana nereligioasa, ca un non-crestin, vede totusi, în jurul sau, ca Dumnezeu stapâneste situatia. Multi dintre cei care au trecut prin experienta din apropierea mortii (NDE) spun ca l-au vazut pe Dumnezeu. Pur si simplu nu se poate trece peste asta...

 Tsakiris a avut ocazia sa vorbeasca despre aceste aspecte cu un mare numar de cercetatori ai experientelor în apropierea mortii. Recent, a realizat un interviu lung cu unul dintre acestia, Melvin Morrison, un medic pediatru, care si preda într-un spital. Este considerat un outsider. E ostracizat fiindca cerceteaza fenomene de tip NDE. Dar el e un outsider chiar si în cadrul comunitatii NDE, întrucât el spune: „Ei bine, da, acesti oameni vorbesc despre Dumnezeu si trebuie sa ne straduim sa întelegem ce înseamna asta”. Ei vorbesc cu aceasta super-super-super-super-super-super constiinta pe care noi o numim Dumnezeu. Trebuie sa introducem si acest factor în ecuatie. Nu putem sa spunem ca e un nonsens. Si bunul simt ne dicteaza ca exista ceva foarte apropiat de ceea ce am numit întotdeauna Dumnezeu. Acelasi lucru îl sustin diferitele religii si traditii de întelepciune. Nativii amerindieni si aborigenii au subliniat mereu ca „e ca si cum ar fi, cu adevarat, cineva acolo, sus, si acesta este Dumnezeu iar asta conteaza mai mult decât toate celelalte lucruri”. E greu sa asimilezi asa ceva în interiorul lumii noastre materialiste.

 Cameron vede aceleasi lucruri, dar dintr-o alta perspectiva, cea a studierii fenomenului OZN. Asa cum a mentionat de mai multe ori în comunitatea OZN, interactiunea dintre rapiti si extraterestrii este, de fapt, o perceptie extrasenzoriala (ESP), o interactiune directa, de la minte la minte. Astfel de experimente au fost realizate si între oameni, în diverse laboratoare pamântene, constatând un zgomot, un bruiaj important al semnalului. În interactiunile cu extraterestrii – sustine Cameron – nu exista absolut nici un fel de zgomot. Exista doar interactiuni. Între altele, o astfel de interactiune ar fi o amenintare majora pentru guvernanti. Ce ar fi sa poti citi mintea cuiva? De pilda a unui politician care face campanie electorala. Ce ar fi sa te ridici sa tii un discurs si toata lumea sa stie exact la ce te gândesti? Oficialitatile vor fi în consens ca o astfel de comunicare trebuie descurajata, nu este ceva de dorit.

 Tsakiris a reiterat ca ar dori sa cunoasca mai degraba opinia lui Cameron privind conceptul de divinitate, în context OZN. Nu dintr-un anume punct de vedere religios, poate nici macar din cel al spiritualitatii. Îl intereseaza faptele. Iar acestea spun ca cei care sunt rapiti nu vorbesc despre extraterestrii ca fiind Dumnezeu. Cei rapiti îi vad la un nivel de constiinta superior celui uman, dar nu-i vad ca pe Dumnezeu. Cei care au experienta Kundalini, de tip yoga, cei care au experienta rugaciunii spontane, dar mai ales cei care au o experienta aproape de moarte vorbesc explicit despre „Dumnezeu”. Nu sunt multi care observa aceasta diferenta. Ei spun „niste rapiti au avut cutare experienta ESP sau experienta de extracorporalitate, asadar este ca si când extraterestrii ar fi Dumnezeu”. În realitate, spunea Tsakiris – nu stiu daca e adevarat sau nu, dar datele pe care le avem asta sugereaza – atunci când oamenii se confrunta cu ceva de genul Dumnezeu, ei simt ca e ceva foarte diferit de o confruntare cu o constiinta extraterestra.

 Cameron a fost de acord ca este asa, dar numai ca nivel. În cazul rapirilor e un nivel mai scazut. E cu o frecventa mai mica. Dar este acelasi tip de experienta. Ca si când faptele de constiinta ar explica totul, de la Dumnezeu, pâna la lucrurile materiale cele mai elementare. Toate tin de constiinta, dar sunt niveluri diferite, vibratii diferite... Si perceptia extrasenzoriala care se petrece în contact cu extraterestrii este la un nivel mai înalt decât conversatia dintre oameni...

 El a reluat, spre exemplificare, propria sa experienta. Dupa terminarea facultatii si înainte sa se intereseze de fenomenul OZN, era o persoana foarte credincioasa. Dupa ce a avut o experienta în apropierea mortii a încercat sa interpreteze cele întâmplate în cheie religioasa. El s-a adresat preotilor militari cu întrebari ciudate, de tipul: „Ati vazut miracole?”, „A prezis cineva vreodata moartea sa?” „V-au spus cumva data exacta la care urmau sa moara?”. A întrebat si de atei. „Ati avut vreodata un ateu?”, „Daca s-au întors, au vorbit ei despre aceeasi experienta aproape de moarte?”. A preferat sa întrebe preotii militari, deoarece acestia au de-a face frecvent cu oameni pe moarte. Si atunci când oamenii mor, spun adevarul.

Factorul constiinta

 Toate converg catre ideea ca Dumnezeu este una, iar extraterestrii altceva. Dar ai acces la ele prin diferite niveluri de constiinta. Toate tin de constiinta. Dar comunitatea OZN înca nu întelege asta. Ei sunt înca la acest nivel de baza: „suruburi si piulite”, noi contra lor, aspecte militare. Suntem ancorati atât de mult în lumea materiala, încât constiinta nu a fost cercetata cât trebuie. Asta este problema de baza la ora actuala.

 În prezent, Grant Cameron tine cursuri privind constiinta. Dupa opinia sa, la ora actuala conexiunea cu constiinta este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l afle comunitatea OZN. Este un obiectiv critic. Cameron sustine ca daca doriti sa întelegeti ce anume se întâmpla cu ade-varat si sa întelegeti faptul ca guvernul a stiut întotdeauna acest lucru, ar fi bine sa va uitati la acest aspect al constiintei, deoarece se pare ca pâna acum am fost complet alaturi, rezumându-ne la observarea si urmarirea unor fenomene exterioare. Cameron crede ca, neglijând factorul constiinta, am pierdut din vedere unul dintre aspectele-cheie ale întregului fenomen, un aspect care ne-ar fi oferit o multime de raspunsuri cu privire la adevarata semnificatie a fenomenului OZN. El spera ca treptat comunitatea OZN va întelege asta si va începe sa reactioneze. O componenta importanta va fi schimbul de informatii privind conexiunea dintre fenomenele de constiinta si agroglife, acele cercuri care apar în lanuri si de care se ocupa mai ales Colin Andrews.

 În încheiere Alex Tsakiris a apreciat ca aceste deschideri reciproce, dintre cautarile spirituale si ufologie, reprezinta un episod al unui proces nesfârsit. Poate, pentru moment, cei ancorati într-un domeniu sau în celalalt se vor simti un pic incomod în fata unor astfel de deschideri, dar trebuie sa ramânem fideli principiului de a urma faptele si marturiile credibile, oriunde ar duce acestea, trecând peste mai vechile convingeri si prejudecati.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pe urmele amazoanelor
» Paul Grüninger, un erou uitat
» Oamenii de stiinta solicita studierea cazurilor
» Pui cu ciuperci si coniac
» Corp de vis
» „Salubrizarea” orbitei terestre
» Manastirea Rogoz
» Sculptorul cu o singura mana
» „Sfidarea” apelor
» Leucemia, simptome si terapii
» Un parfum inconfundabil
» Cand cinematografia face casa buna cu istoria
» Horoscopul saptamanii: 1-7 martie 2021
» 25 februarie 2020 – A murit Hosni Mubarak
» Tema: „FRATI”
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9