01 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Clarvazatorii militari americani si fenomenul OZN

Imprimare E-mail
joi, 08 octombrie 2015

 Investigatorul OZN care semneaza cu pseudonimul Isaac Koi a depus un efort considerabil pentru a examina literatura si documentele oficiale privind studiile guvernamentale de vizualizare la distanta, prin clarvazatori militari (remote viewing), studii care au conexiuni importante cu cercetarea OZN. În urma acestui efort, pe 9 iulie 2015, el anunta ca a pus la punct o seama de instrumente informatice pe care le pune acum la dispozitia celor interesati. Între altele, aceste instrumente includ o arhiva (numita generic Stargate) de 92010 pagini PDF, desecretizate de CIA prin 2004, privind utilizarile militare ale clarviziunii (proiectele oficiale americane „Stargate”, „Gondola wish”, „Grill flame”, „Center Lane”, „Sun Streak” etc.), precum si o versiune cu hyperlink-uri a indexului CIA al acestei imense arhive.

 El sublinia ca, pentru a întelege anumite elemente ale ufologiei, ca si rolul jucat de unele personaje implicate, este de o mare utilitate sa examinam materialele privind proiectele de vizualizare la distanta efectuate de CIA, NSA, DIA si armata SUA, începând din anii ’70 ai secolului trecut. Un loc special în acest peisaj îl ocupa un grup poreclit „The Aviary” (aproximativ „pasaretul”), întrucât componentii sai, în anumite situatii, adoptasera nume de cod cum ar fi: „Condor”, „Falcon” etc.

 S-au emis teorii ale conspiratiei extrem de variate si de contradictorii relativ la grupul „Aviary”. În esenta, acestea afirmau ca grupul (cel putin cei din US Air Force) se ocupa cu dezinformarea în domeniul OZN, inclusiv cu fabricarea de documente si filme despre presupuse întâlniri si întelegeri secrete între oficialitati americane si extraterestrii, materiale pe care le plasau unor ufologi creduli, în scop de derutare si ridiculizare.

Operatiuni subterane

 S-a mai spus ca ei au participat si la operatiuni MILABS – proiecte negre ale informatiilor militare, de urmarire, hartuire, terorizare si rapire a unor civili nevinovati, implicând droguri, hipnoza, controlul mintii etc. pentru a implanta, post-hipnotic, false amintiri, pe care respectivul le va considera traite aievea, între care chiar episoade de „rapire extraterestra”. Alti cercetatori au sugerat ca „Aviary” a fost un grup de oameni, parte militari, parte civili, care aveau doar un interes periferic în cercetarea OZN, contribuind totusi, prin documente false, cum au fost cele privind presupusul grup ultrasecret MJ-12, la crearea unor perdele de ceata în calea aflarii adevarului.

 Dincolo de interesul pentru „Aviary”, documentele de vizualizare la distanta eliberate de CIA includ materiale referitoare la o seama de incidente faimoase OZN, cum ar fi cel de la padurea Rendlesham, incidentul Cash-Landrum etc.

 Arhiva „Stargate” include si o copie a raportului facut, în 29 septembrie 1995, de catre Institutele americane de cercetare, raport care ofera o imagine de ansamblu si face o evaluare a proiectelor de vizualizare la distanta. Evaluarea a fost realizata de un colectiv care a inclus pe Dr. Jessica Utts, profesor de Statistica al Universitatii din California de la Davis, si pe Dr. Raymond Hyman, un profesor de psihologie al Universitatii din Oregon. În plus fata de competentele lor extinse, ei au fost selectati si ca sa reprezinte ambele parti ale controversei privind fenomenele paranormale: Dr. Utts publicase articole în care trata interpretarile paranormale în mod pozitiv, în timp ce Dr. Hyman a fost selectat sa reprezinte pozitia sceptica.

 În rezumatul raportului Institutelor americane de cercetare se preciza ca într-un experiment de laborator tipic de vizualizare la distanta, unui subiect i se cerea sa vada cu ochii mintii si sa descrie, un loc sau un obiect, care în paralel era vazut si de o persoana de control. În experimente mai recente de laborator, s-au folosit si fotografii facute tintei de National Geographic. Clarvazatorii, evident, nu stiau dinainte ce tinta a fost aleasa, iar acestea erau selectate aleatoriu. Un judecator examina raportul clarvazatorului si stabilea daca acesta se potriveste cu tinta sau nu, acordând un punctaj pozitiv sau negativ. Exista si un scor de acuratete, masurând gradul de similitudine al raportului de vizualizare la distanta.

 În evaluarea diferitelor experimente, realizate pâna în momentul raportului, recenzentii au ajuns la urmatoarele concluzii: (1) Pe un esantion semnificativ de cazuri s-a demonstrat ca identificarile corecte apar mai des decât prin pura sansa. (2) Nu este totusi clar daca aceste reusite se datoreaza exclusiv însusirilor clarvazatorilor sau si altor factori: judecatorii, obiectivul, alte caracteristici ale metodei. (3) Nu au fost furnizate dovezi clare ca reusitele se datoreaza functionarii unor fenomene paranormale si nu s-au identificat originile sau natura fenomenului de vizualizare de la distanta, în cazul în care acesta exista.

 S-a mai reprosat ca, precizia nefiind de 100% si neexistând posibilitatea unui control al corectitudinii, desi unele observatii au fost precise, altele au fost inconsecvente, inexacte si nece-sitau interpretari subiective substantiale. În consecinta, informatiile furnizate nu au fost folosite pentru ghidarea unor operatiuni. Toate aceste neajunsuri recomandau oprirea programului în cadrul comunitatii de informatii ale armatei, ceea ce s-a si realizat în 1995.

 Desigur, cele mai multe documente din arhiva „Stargate” nu se refera la OZN-uri, ci la cu totul alte subiecte, cum ar fi: încercarile de a localiza: avioane prabusite, transporturi de droguri, ostatici etc. Arhiva Stargate contine, de asemenea, o multime de materiale despre cercetarile de clarviziune efectuate în alte tari, în special în URSS.

 Dr. Paul Smith, un clarvazator si autorul unei carti despre vizualizarea la distanta, carte intitulata „Citind mintea dusmanului” (Reading the Enemy’s Mind), a obtinut un doctorat în filosofie la Universitatea din Texas, din Austin, în 2009. Teza sa de doctorat afirma ca perceptia extrasenzoriala este o dovada ca mintea este mai mult decât materie pur si simplu. El argumenteaza aceasta referindu-se la diverse aspecte legate de parapsihologie si vizualizarea la distanta. O copie PDF a acestei disertatii poate fi descarcata gratuit de pe site-ul Universitatii din Texas.

 Exista si o revista consacrata vizualizarii la distanta (editata de Daz Smith), numita „Eight Martinis”, din care au aparut deja 12 numere, disponibile si pe site-ul revistei. Numele ciudat este un termen intern folosit de comunitatea de informatii care practica vizualizarea la distanta. Ingo Swann, un personaj cheie al acestei comunitati îl explica spunând ca termenul se refera la rezultate de clarviziune atât de bune încât „sparg realitatea oricui” si dupa care nu-ti revii decât daca bei „opt Martini”. Revista contine nu putine referiri la fenomenul OZN. Interviurile lui Daz Smith cu clarvazatorii includ, de obicei, cel putin o întrebare, daca cel în cauza a observat vreun OZN.

Paranormalul din noi

 Un clarvazator militar descria vizionarea la distanta ca „proiectarea constiintei departe de corp, ca într-un spatiu paralel, dar unul care se împleteste cu cel pe care-l experimentam prin cele 5 simturi”. Clarvazatorii efectueaza o calatorie prin spatiu, pot simti ceva în jurul lor, sau pe terenul la care au ajuns, dar probabil „într-un spectru de lumina diferit” întrucât ei nu sunt vazuti de cei aflati acolo... Uneori este ca si cum ai privi printr-un ochi de geam. Doar observi; nu interactionezi cu cele de acolo... Vizualizarea la distanta trebuie realizata într-o stare echilibrata, foarte stabila si concentrata a mintii si a corpului, ca si în conditii specifice.

 Un capitol masiv în fisierele eliberate de CIA priveste conexiunea dintre vizualizarea la distanta si fenomenul OZN: materiale privind cazuri OZN, actiuni de ufologie ale clarvazatorilor, alte persoane implicate atât în ufologie cât si în vizualizarea la distanta. Pe lânga cazurile Rendlesham si Cash-Landrum, deja amintite, în aceste documente sunt trimiteri la cazul de rapire de la Pascagoula, la mutilarile de animale, la o tentativa de a vedea planeta Marte acum un milion de ani, o deplasare la „Sediul Federatiei Galactice”, OZN-uri subacvatice, baze ET pe Pamânt si altele. Toate acestea au fost „tinte” în timpul unor sesiuni de antrenare a clarvazatorilor militari. Isaac Koi nota ca unele dintre aceste titluri „nu sunt chiar tipice pentru CIA”. A existat chiar si un program de instruire pentru contracararea activitatii extraterestrilor pe Terra...

 Conexiunea dintre clarvazatori si ufologie este mai profunda decât ar parea la o examinare superficiala. Ajunge sa mentionam doar câteva nume regasite în documentele CIA: astrofizicianul Jacques Vallee, cercetatorii Hal Puthoff si Russell Targ, de la Institutul Stanford, generalul maior Albert N. Stubblebine III, Robert Wood, de la McDonnell Douglas, astronautul Edgar Mitchell, miliardarul Robert Bigelow, scriitorii Jim Marrs si Jim Schnabel. Multi dintre oamenii pentru care exista informatii detaliate în aceste fisiere sunt membri ai asa-numitului „Aviary”: Kit Green si Ron Pandolfi de la CIA, colonelul John Alexander (armata SUA), Dale Graff (DIA), C. B. Scott Jones (US Navy). Multe dintre numele de mai sus sunt binecunoscute cititorilor fideli ai acestei rubrici din „Magazin”.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
» Activitate vulcanica in Europa
» Catedrala Canterbury
» Max Ernst, suprarealism veridic
» O lume subpamanteana
» Reducerea riscului de cancer
» Muzeul Bibliei, un proiect unic
» Prieteni în filme, dusmani în realitate
» Horoscopul saptamanii: 22-28 februarie 2021
» 18 februarie 1294 – A murit Kublai Khan
» Tema: „MARUL”
» Intamplari la marginea vietii
» Marele furt al ceaiului
» Din nou despre Ferma Skinwalker
» Vinete cu rosii la cuptor
» Privire luminoasa
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9