07 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

O schimbare de viziune asupra lumii

Imprimare E-mail
smbt, 23 ianuarie 2016

 Am prezentat in articolul precedent cazul lui Cornel Buta (C.B.), fost maistru, azi pensionar, care are amintirea unor intalniri si discutii cu fiinte nepamantene. Cautand explicatii la ce i s-a intamplat, chiar C.B. a trecut in revista, in cursul corespondentei, mai multe ipoteze pe care un sceptic i le putea oferi pentru experientele sale. Putea fi acuzat ca a inventat totul, fiind singurul martor al celor petrecute. Dar un sarlatan are totdeauna un scop cum ar fi: publicitatea, banii etc., iar el nu dorea nici astea, nici alte avantaje, voia doar ca oamenii sa stie adevarul. In plus, „unui adolescent de 14 ani jumatate, care a trait doar in pustietate nu i-ar fi trecut prin cap sa formuleze idei atat de complexe”.

 Nu a fost nici un vis, asa cum ar crede unii. S-a trezit acolo... dar nu a fost o trezire brusca ci ca o readucere la viata, asistat de niste aparate, ca dupa o moarte clinica. Ceva identic a fost si cand a revenit la viata aici pe Pamant. Deci nu a fost un vis, ci cu totul altceva.

 S-a pus problema daca starile prin care a trecut nu erau cumva „halucinatii, vedenii sau alte bazaconii”, care puteau fi puse si pe seama unor plante halucinogene din zona. La Brasov nu sunt niciun fel de astfel de ierburi, iar contactele au continuat si aici, timp de patru ani. In plus, el spune ca stie sa faca diferenta intre realitatea traita si un vis, o halucinatie, ori alte fenomene ireale. A existat si ipoteza unor atacuri epileptice. Dar el a fost tot timpul si a si ramas pana azi un om perfect sanatos, iar dupa a doua intalnire cu fiinta luminoasa, in 1966, intalnirile au incetat cu desavarsire. Nu crede nici ca a fost posedat. Posedatul este, intre altele, dominat si dirijat, ceea ce in cazul sau nu s-a intamplat.

Doua corpuri, aici si acolo

 El se delimiteaza si de clasicele „intalniri de gradul IV”. Desi a avut un contact, fizic si verbal, cu entitati nepamantene, C.B. spune ca nu a fost teleportat nici rapit de OZN-uri, nu a existat un OZN, nu a vazut niciun fel de instrumente tehnice, nu a fost examinat fizic, medical etc. Dar el ii scuza pe sceptici spunand: „Cel ce a trait pe viu o asemenea experienta intelege perfect incapacitatea semenilor sai pamanteni de a-l intelege”.

 C.B. avanseaza, ca explicatie pentru transpunerea sa in acea lume bizara, existenta a doua corpuri, aici si acolo, avand creierii interconectati. Doar unul dintre aceste corpuri se poate afla in stare de constienta la un moment dat. Asa cum spune: „Existam in doua lumi... dar niciodata n-am fost treaz (constient) in acelasi timp in ambele lumi, ci, de fiecare data, ori aici ori acolo”. In toti acesti ani de supraveghere, el n-ar fi putut deveni complet independent decat daca ar fi fost deconectat de dublura de acolo. C.B. crede ca numai printr-o astfel de tehnica „se poate ajunge pe alte corpuri ceresti si comunica cu fiinte din alte lumi indepartate”. Dar „ar putea fi si o capcana blestemata”, intrucat, prin aceeasi tehnica, orice subiect pamantean ar putea fi interceptat si urmarit discret, multa vreme, chiar contactat „de acolo, de acasa, de la bazele lor”.

 Reproduc mai jos – considerandu-le utile si interesante pentru cititori – elemente si citate din viziunea pe care el afirma ca a capatat-o in urma experientei si discutiilor cu cei cu care a intrat in contact, o viziune remarcabila prin prisma pregatirii si ocupatiilor sale, desi vizibil influentata si de lecturile in domeniul OZN si cele conexe acestuia.

 C.B. considera ca cei pe care i-a intalnit, sunt reprezentantii „unei civilizatii cosmice stralucite”... „mai avansati ca noi cu sute de mii sau milioane de ani”. Entitatile cu care s-a intalnit ar putea veni, crede el, dintr-o realitate paralela cu a noastra sau sa detina legi pe care noi nu le cunoastem si care fac ca marile distante sa li se para nule. El mai crede si ca „in civilizatiile din... spatiu nu exista egalitate. si acolo sunt caste si clase privilegiate ... la un nivel de subordonare inca mult mai autoritar decat pe Pamant”.

 C.B. crede ca extraterestrii ne studiaza „de zeci de mii de ani”. „Terra e pentru ei un fel de parc biologic”. S-ar putea sa ne urmareasca pe fiecare si nu le este prea greu, daca tinem seama ca „si noi avem deja tehnica si calculatoarele prin care ne apropiem de aceasta putere”. „Ne cunosc pe fiecare, si de bun si de nebun”. C.B. spune ca miturile populare, inclusiv cele romanesti sunt si ele o marturie a acestei monitorizari. Dar, spre deosebire de oamenii care au trait cu mii de ani in urma, la ora actuala nu mai suntem constienti de aceasta monitorizare. Suntem „o generatie de amnezici”. „De mii de ani, fiecare a pus de la el cate ceva si asa s-a pierdut adevarul si a devenit fictiune”...

 Discutand despre ipoteza ca negroidul si blondul pe care i-a intalnit ar putea fi bioroboti, el comenta ca, totusi, erau fiinte vii, foarte inteligente si civilizate, care zambeau prietenos, puneau intrebari si dadeau raspunsuri inteligente, isi sustineau punctul de vedere, pasionat, receptiv si lucid. El se mai intreba de unde vine asemanarea fizica izbitoare a celor doi cu pamantenii? „Nu cumva noi suntem niste cópii, identici cu ei, sau ei sunt pamanteni rapiti si transformati? ... Nu cumva planeta noastra este o pepiniera experimentala a acelor fiinte supercivilizate?”.

 Omenirea este – conform lui C.B. – o „precivilizatie extrem de tanara”. Oamenii inca nu s-au desprins de primitivism si salbaticie, sunt stapaniti de instincte animalice, pun pe prim plan necesitatile vietii si interesele personale (bogatie, functii, putere, sex, sanatate etc.). Oamenii gandesc extrem de rudimentar si nu au pasiune pentru cunoastere...

 Daca ar vrea, extraterestrii ne-ar putea ucide pe toti. Totusi, ei „ne iubesc, ne supravegheaza, ne urmaresc evolutia, si chiar ne cred mai capabili decat suntem. Le place sa ne priveasca de aproape si ar vrea sa ne vada altfel decat suntem, pentru binele nostru”. Dar „nu-s asa buni cu noi cum cred unii”. „Ei stiu de noi de mii de ani dar nu se amesteca direct (fatis) in treburile noastre. Considera ca «oamenii stiu ce au de facut si pot sa-si rezolve singuri treburile» si ca «stiu ce e bine si ce e rau».” „Ne lasa in pace, sa ne omoram, sa facem ce vrem”... „La ei timpul nu prea conteaza”... „Deocamdata par sa se limiteze la un numar de teste, cu scop experimental”. „Daca vom fi evoluat spre o civilizatie pasnica avansata la un nivel superior, ne vor contacta oficial si ne vor impartasi din experienta si cunostintele lor. Si, daca pamantenii vor voi, ne vor incadra in comunitatea lor”. Intentiile extraterestrilor au fost si sunt comunicate, inca din vechime, unor contactati. Ei „lasa la liberul consimtamant al subiectului daca vrea si poate sa indeplineasca misiunea propusa de ei... Ei nu favorizeaza cu nimic pe cei alesi, din contra, le impun conditii severe”... „La cei contactati, dispare animalicul si vor fi dominati de ratiune. Acestia vor pune cunoasterea pe prim plan, iar necesitatile vietii pe planul al doilea. Extraterestrii asa ar vrea sa fie toti pamantenii”. Mesajul primit de el avea si o componenta ecologica: „Daca oamenii ar cu-noaste ce stiu eu, ar avea grija de planeta noastra ca de ochii lor”.

 C.B. nu se simte deosebit de alti oameni. Singura deosebire este cunoasterea unor lucruri pe care altii nu le cunosc. Asa cum spune: „Eu am primit o audienta scurta, ca musafir al unei vietati cosmice supercivilizate, la o baza (a lor, din Cosmos), dupa care am fost urmarit un timp”.

Dumnezeu, ca fiinta fizica

 C.B. este religios, fara a fi bigot. El a interpretat, fireste, experienta sa in cheia traditiei crestine ortodoxe, in care a fost crescut. El afirma astfel: „Din tot ce mi s-a intamplat in anii 1952-1966 am ajuns la concluzia ferma ca atat Dumnezeu, cat si diavolul exista, ca fiinte fizice reale, dar sunt foarte departe de ceea ce gandesc si cum vorbesc oamenii despre ei”. El adauga ca daca fiinta luminoasa sau omuletul blond l-ar mai contacta, „ar fi cel mai frumos eveniment din viata mea”.

 C.B. mai considera ca fiinta luminoasa cu care s-a intalnit „nu era Creatorul ci o creatura a Creatorului”. Poate era un reprezentant care avea ca misiune sa urmareasca viata pe Pamant. Dar „chiar daca fiinta respectiva n-a fost cea atotputernica... cea mai inalta, din varful piramidei la nivel cosmic... m-a convins ca intr-adevar exista o superinteligenta atotputernica, inimaginabila pentru mintea omeneasca”. El crede ca si cei din vechime, oamenii in general, nu au luat legatura niciodata nemijlocit cu aceasta „superinteligenta”, ci doar cu reprezentantii sai. C.B. mai crede ca extraterestrii sunt cei „fara de trupuri, stapani ai puterii” amintiti de textele biblice.

 El nu crede ca experienta sa a fost ispita repetata a unor demoni si, in general, spune ca nu crede intr-un imperiu al demonilor. Nu exista asa ceva si el nu se poate „limita, ca un automat lipsit de ratiune, la niste teorii religioase rudimentare”.

 C.B. mai crede ca astfel de contacte li s-au intamplat si altora in decursul timpului. „Cred ca aceasta tehnica fantastica i-a derutat si debusolat pe oameni, de au devenit atat de religiosi, superstitiosi si fricosi”. El adauga ca Biblia, Cartea lui Enoh, alte texte vechi, ca si miturile din credinta populara, toate atesta faptul ca cei vechi nu au fost straini de existenta unor fiinte de origine cosmica. „Ceea ce exprima anumite texte biblice, ca «Dumnezeu vede tot», ca «Dumnezeu stie tot» si altele, arata ca au existat oameni foarte inteligenti care au fost contactati si au constientizat niste realitati obiective, pe care altfel nu aveau cum sa le cunoasca”. Dar, intre timp, amintirile contactelor „au devenit mit si religie”. La un moment dat, trage chiar concluzia: „Religia pare a fi doar o ramasita fosilizata a unei imense intelepciuni, transmisa de extraterestrii, cu mii de ani in urma”.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pe urmele amazoanelor
» Paul Grüninger, un erou uitat
» Oamenii de stiinta solicita studierea cazurilor
» Pui cu ciuperci si coniac
» Corp de vis
» „Salubrizarea” orbitei terestre
» Manastirea Rogoz
» Sculptorul cu o singura mana
» „Sfidarea” apelor
» Leucemia, simptome si terapii
» Un parfum inconfundabil
» Cand cinematografia face casa buna cu istoria
» Horoscopul saptamanii: 1-7 martie 2021
» 25 februarie 2020 – A murit Hosni Mubarak
» Tema: „FRATI”
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9