07 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

10.000 de dolari pentru descifrarea unui document

Imprimare E-mail
joi, 01 septembrie 2016

 Una dintre cele mai dezbatute probleme ale ufologiei este faimoasa prabusire a unui presupus OZN, in semidesertul aflat nu departe de orasul Roswell din New Mexico, probabil in seara zilei de 4 iulie 1947. Baza militara Air Force din oras gazduia Grupul de Bombardiere 509, la ora aceea singurul din lume care puteau purta bombe nucleare. In 8 iulie la ora 14.26, agentia Associated Press difuza stirea, publicata de toate ziarele importante din lume, ca fortele aeriene se afla in posesia unui disc zburator neidentificat.

 Un numar de cercetatori de mare tenacitate, intre care Stanton Friedmann, Bob Pratt, Kevin Randle si altii au gasit, in timp, trei sute de martori la incident, dintre care peste cincizeci de prima mana. Practic, cu totii au confirmat evenimentele, adaugand inclusiv ca s-ar fi gasit si niste omuleti cazuti cu nava, parte inca vii.

 Se mai stie ca, in dimineata de 8 iulie, resturile adunate au plecat cu un avion B-29 la baza Wright, facand o escala la baza militara Fort Worth, Texas. Generalul de brigada Roger Ramey, seful Armatei a 8-a Air Force cu sediul la Fort Worth, armata careia grupul stationat la Baza Roswell, ii era subordonat, a organizat o conferinta de presa in care insa, in locul pieselor adunate la Roswell, pe podeaua camerei au fost raspandite ramasitele unui balon meteorologic din neopren urat mirositor. S-a spus ca stirea cu discul capturat a fost o regretabila eroare si de fapt resturile apartineau acestui balon...

 Ufologul Stanton Friedman scria: „Generalul Thomas Jefferson DuBose (care era atunci adjunctul lui Ramey n.n.) mi-a spus ca a venit un apel de la Generalul Clements McMullen care era seful lui Roger Ramey cerandu-i sa ia presa de pe spatele lor”. El a recunoscut astfel ca toata actiunea de dezinformare a fost coordonata de la Pentagon.

Mesaj indescifrabil

 Pe una dintre fotografiile facute cu ocazia conferintei de presa, se vede cum generalul Ramey, ghemuit pe podeaua biroului sau, prezinta resturile balonului, alaturi de seful sau de stat major, colonelul Thomas DuBose. In mana stanga a generalului Ramey este o bucata de hartie, cu partea de text orientata (probabil fara voie) spre camera, permitand ca textul sa intre in cadru. S-a putut determina ca era un mesaj trimis prin telex de generalul Ramey catre Pentagon, generalului Hoyt Vandenberg, seful Statului Major al Air Force la momentul respectiv.

 Analistii si-au pus de multe ori intrebarea ce continea acest document si ce s-a intamplat cu el. A fost oare „distrus” sau a devenit de negasit, ca si alte documente referitoare la intervalul de timp in care au avut loc evenimentele de la Roswell? Se stie ca in februarie 1994, la cererea congresmanului Steven Schiff, Biroul General de Conturi (General Accounting Office – GAO) subordonat Congresului S.U.A., declansase o ancheta asupra cazului Roswell. Obiectivul principal al anchetei era sa stabileasca daca existau documente ascunse legate de acest incident. Rezultatele anchetei, prezentate pe 28 iulie 1995, sub semnatura lui Richard Davis, director al National Security Analysis constatau ca: „Dupa aproape cincizeci de ani, continua si acum presupunerile despre ce anume a fost accidentat la Roswell. Unii observatori cred ca obiectul era de origine extraterestra”... Dar cert era ca la Roswell au fost distruse, in mod nemotivat, arhivele administrative ale bazei militare, ca si arhiva cu mesajele trimise de la baza, intre anii 1946 si 1949, si, intr-un mod total neobisnuit, „borderourile de distrugere nu indica nici organizatia nici persoana care a distrus aceste arhive, nici data, nici identitatea autoritatii care a dat ordin sa se procedeze la aceasta distrugere”. A disparut inclusiv arhiva din perioada respectiva a companiei 1395 de politie militara, care a pazit terenul in timpul recuperarii resturilor prabusirii. Nu s-au gasit documente referitoare la accidentul Roswell nici la baza Wright Patterson, unde se presupune ca au ajuns epavele si omuletii.

 Air Force a reactionat imediat, declarand solemn ca cercetarile sale n-au permis descoperirea nici a celui mai mic indiciu ca la Roswell ar fi fost „un eveniment OZN”. Acum Air Force nu mai vorbea de baloane meteorologice ci de un balon special, in cadrul unui proiect „ultrasecret”, numit „Mogul”, pentru depistarea exploziilor nucleare rusesti. Dar pe atunci s-au lansat multe asemenea baloane, ele fiind relativ bine cunoscute de catre militarii din epoca. Apoi, Air Force a venit cu alte explicatii, si acelea demontate rapid.

 In aceasta situatie a devenit de mare interes descifrarea textului de pe documentul din mana lui Ramey. Exista numeroase variante si analize, reunite intr-un studiu facut de Dr. David Rudiak. Acesta si-a petrecut, in ultimii 15 de ani, sute de ore, folosind o varietate de tehnici, in efortul sau de a vizualiza textul. Alti cercetatori au facut, de asemenea demersuri similare. Unele cuvintele si fraze cheie sunt azi unanim acceptate, asupra altora exista inca divergente.

 De pilda scrie ca: „GASIT UN DISC” si ca „VICTIMELE EPAVEI” au o legatura cu „OPERATIA DE PE RANCH’”, apoi ca cele adunate „LE-ATI EXPEDIAT ... LA FORT WORTH, TEX”. Apoi, Ramey descrie modul in care situatia a fost tinuta sub control. Dupa care se poate citi: „... IN «DISC» EI VOR EXPEDIA...” la un oarecare „A1” din cadrul „ARMATEI 8” de la Fort Worth. In cele din urma, Ramey se pare ca arata modul in care situatia a fost prezentata publicului, inclusiv modul in care incidentul urma sa fie musamalizat. In primul rand el il asigura pe Vandenberg ca precedentul comunicat (denumit „INTELESUL DENATURAT AL POVESTII”) a fost opera unei echipe de contrainformatii a Armatei („CIC/TEAM”), dar ca „URMATORUL COMUNICAT DE PRESA” ar fi despre „BALOANE METEOROLOGICE”. Ramey termina cu afirmatia ca povestea cu balonul meteorologic ar fi mai bine acceptata daca s-ar adauga, de asemenea, demonstratii cu tinta radar a balonului meteorologic.

 Intr-un amplu articol, Rudiak explica modul in care s-a procedat pentru interpretarea textului. Lectura era foarte dificila, chiar si la rezolutia maxima, cauzele fiind: granulatia originala a filmului, developarea inegala, defecte specifice fotografiei, inclinarea hartiei, cutele sale, ducand de pilda la un mers ondulat al randurilor, umbrele, ca si faptul ca o parte de la marginea textului este ascunsa de degetul mare al generalului Ramey.

Explicatii false?

 In viziunea lui Dr. David Rudiak, cuvintele si frazele cheie, care sunt unanim acceptate, dovedesc asadar falsitatea diverselor „explicatii” emise de Air Force, atat a celor originale, din 1947, cu „balonul meteorologic”, cat si a povestilor actualizate in anii nouazeci, cu un anumit „balon Mogul” ori chiar cu niste „manechine”. Faptul ca, in a cincea linie, se vad clar cuvantul si expresia cheie: „DISC” si „IN DISC”, pare sa demonstreze ca Ramey descrie, in mod clar, obiectul accidentat drept un „disc” si nu ca un „balon meteorologic”, sau un „Mogul” sau o „tinta radar”, sau orice alt cuvant sau fraza care ar sugera un balon. De fapt, singura mentiune in acest sens vine la sfarsitul mesajului, in contextul declaratiilor publice care urmau sa fie emise.

 Ufologul Kevin Randle este unul dintre cei care au investigat cu mare atentie marturiile privind cazul Roswell, fiind si autorul a doua dintre cele mai apreciate carti asupra acestui subiect. Intr-o postare din iunie 2016, el reia subiectul descifrarii documentului, numit de obicei „Memo Ramey”, remarcand ca cei interesati se plang ca in ultimul timp n-au mai existat progrese in clarificarea textului, astfel incat o mare parte din ea sa poata fi citita, spre satisfactia publicului. El observa ca exista totusi, in acest sens, niste stiri interesante. Astfel, un cititor a comentat ca ar fi fost „timp suficient pentru cei care investigheaza fotografia, ca sa angajeze un laborator calificat, deci pentru a face apel la un software avansat, care s-ar putea sa nu existe inca pe piata, dar poate fi in posesia unor laboratoare care folosesc tehnici criminalistice mai noi pentru evaluarea imaginilor”.

 El era convins ca, folosind cea mai buna tehnologie disponibila, operatia nu ar costa mai mult decat 10.000 de dolari, adaugand sugestia ca aceste fonduri ar putea fi stranse printr-o subscriptie printre cei interesati. Un coleg de incredere – scrie Randle – care nu este un ufolog, dar este interesat in cazul Roswell, in fenomenul OZN si care are si bani, a preluat aceasta idee intr-o forma usor diferita. El ofera o recompensa de 10.000 dolari pentru prima persoana sau un grup / laborator, care poate realiza o citire certa a notei Ramey.

 Pentru a revendica recompensa, vor trebui sa fie indeplinite o serie de criterii, inclusiv reproductibilitatea completa a rezultatului, cu metodologia individuala sau de laborator complet explicata si transparenta, astfel incat oricine in cunostinta de cauza sa o poata replica.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pe urmele amazoanelor
» Paul Grüninger, un erou uitat
» Oamenii de stiinta solicita studierea cazurilor
» Pui cu ciuperci si coniac
» Corp de vis
» „Salubrizarea” orbitei terestre
» Manastirea Rogoz
» Sculptorul cu o singura mana
» „Sfidarea” apelor
» Leucemia, simptome si terapii
» Un parfum inconfundabil
» Cand cinematografia face casa buna cu istoria
» Horoscopul saptamanii: 1-7 martie 2021
» 25 februarie 2020 – A murit Hosni Mubarak
» Tema: „FRATI”
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9